Rytoj Seime turėtų prisiekti naujasis ministras A. Monkevičius

Valdantieji tikisi jau antradienį pratęstos Seimo rudens sesijos posėdyje prisaikdinti naująjį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vadovą. 

Rytoj Seime turėtų prisiekti naujasis ministras A. Monkevičius.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Rytoj Seime turėtų prisiekti naujasis ministras A. Monkevičius.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2019, 7:41 PM

Nors prezidentė Dalia Grybauskaitė dėl premjero teikiamo kandidato į ŠMSM vadovus dar viešai nepasisakė, valdantieji viliasi, kad į ministrus siūlomas Algirdas Monkevičius antradienį iš suplanuoto susitikimo su prezidente į Seimą grįš su paskyrimo dekretu.

Antradienio Seimo darbotvarkėje 13.40 val. numatyta į laisvas ŠMSM vadovo pareigas premjero Sauliaus Skvernelio siūlomo Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektoriaus A. Monkevičiaus priesaika. Tuo tarpu prezidentės ir į ministrus siūlomo MRU rektoriaus susitikimas planuojamas 11.30 val.

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė teigė, kad tikimasi, jog prezidentė pritars premjero teikiamam kandidatui į ministrus ir šis, iš karto po susitikimo su šalies vadove, atvykęs į Seimą galės prisiekti.

„Tikimės, kad antradienį, po to, kai kandidatas į ministrus susitiks su prezidente, šalies vadovė pasirašys dekretą ir tuomet jis (A. Monkevičius. – ELTA) galės prisiekti Seime“, – Eltai kalbėjo K. Frolovienė.

ELTA primena, kad Saulius Skvernelis į šiuo metu laisvas švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas praeitą savaitę pasiūlė MRU rektoriaus A. Monkevičiaus kandidatūrą.

A. Monkevičius anksčiau yra ėjęs švietimo ir mokslo ministro pareigas Rolando Pakso (2000-2001), Algirdo Brazausko (2001-2004) ir Gedimino Kirkilo (2006-2008 m.) vadovautose Vyriausybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.