Buvęs valstietis dalijasi „vieša paslaptimi“ – A. Širinskienė naują postą vadina kliedesiais

Buvęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos atstovas, dabar Mišrios grupės Seime narys Bronislovas Matelis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino jo turima „vieša paslaptimi“. Jo žiniomis, valstietei Agnei Širinskienei yra ruošiama Konstitucinio teismo pirmininko kėdė.

Valstietė Agnė Širinskienė į naujienų portalo lrytas.lt klausimą sureagavo vos keliais žodžiais. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valstietė Agnė Širinskienė į naujienų portalo lrytas.lt klausimą sureagavo vos keliais žodžiais. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronislovas Matelis jau ne pirmą kartą dalijasi "viešomis paslaptimis".  <br>D.Umbraso nuotr.
Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronislovas Matelis jau ne pirmą kartą dalijasi "viešomis paslaptimis".  <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-01-15 14:40, atnaujinta 2019-01-15 17:17

„Beveik vieša LVŽS paslaptis: į Konstitucinio Teismo pirmininko pareigas intensyviai rengiama Agnė Širinskienė. Kitais metais baigsis dabartinio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kadencija. Teisę siūlyti naują kandidatą į šį teismą turės Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Tarp kandidatų ketinama pasiūlyti A.Širinskienę.

Paskyrus ją šio teismo nare, o „valstiečiams“ tai padaryti Seime nebūtų sunku, kitą žingsnį turėtų žengti naujasis Prezidentas (tikima, kad juo taps S.Skvernelis). Pagal Konstituciją, KT pirmininką skiria Seimas Prezidento teikimu. Planas tikrai realus, tačiau reikia dar laimėti šalies vadovo rinkimus. Bet kuriuo atveju dirbti paprasta teisėja A.Širinskienei kelias būtų atviras, o pirmininke lengviau taptų laimėjus rinkimus S.Skverneliui“, – „Facebook“ rašė B.Matelis.

Jis dar pridūrė, kad visa valdžia taip bus sutelkta valstiečių lyderio R.Karbauskio rankose.

„Taigi, visa valdžios užėmimo grandinė bus surikiuota: Seimas, Vyriausybė, Visuomeninis transliuotojas ir Konstitucinis Teismas atsidurs vienose – Ramūno Karbauskio – rankose“, – rašė buvęs valstiečių frakcijos kolega, jų gretas palikęs po parlamentarės Gretos Kildišienės skandalo ir pasitraukimo iš Seimo.

Vadina kliedesiais

Komentuoti situacijos naujienų portalui lrytas.lt pati A.Širinskienė nepanoro. 

„Kokią kandidatūrą? Kiekvieno kliedesio aš nekomentuoju, aš turiu ir taip ką veikti, jūs žinot, tai toks ir komentaras“, – trumpą komentarą lrytas.lt perdavė A.Širinskienė.

B.Matelis minėtame pasisakyme socialiniame tinkle priminė ir praėjusių metų pavasarį paviešintą informaciją apie tai, kad A.Širinskienė bus skiriama Seimo pirmininke. „Tada tuos planus tiesiog paviešinau, ir R.Karbauskis atsitraukė. Tikriausiai neleido išdidumas įgyvendinti intrigas ir nelabai moralų planą, kai apie jį jau žino visa Lietuva“, – rašė B.Matelis.

Parlamentaras paaiškino, kodėl A.Širinskienė būtų naudinga, jei dirbtų Konstitucinio teismo pirmininke. „Kodėl posto ieškoma Agnei? Todėl, kad kito tokio, kuris būtų pasirengęs griūti ir uždengti frakcijos lyderį savo krūtine nepaisant to, ką jis darytų ir ko prašytų, frakcijoje nėra“, – rašė B.Matelis.

„Galimos kandidatūros jau aptarinėjamos, tarp tokių, kurie norėtų tapti KT teisėju, yra ir socialdarbietis Juozas Bernatonis. Jeigu valstiečiai neparems šio kandidato, slapto balsavimo metu pralėks ir jų A.Širinskienė. Todėl socialdarbiečiai turės labai stengtis, kad Prezidento rinkimus laimėtų S.Skvernelis. Mat į kitas dvi atsilaisvinusias KT teisėjų vietas kandidatus siūlys Prezidentas ir Aukščiausiojo Teismo pirmininkas. S.Skvernelis galėtų siūlyti J.Bernatonį, o Seimo pirmininkas A.Širinskienę“, – politinę situaciją aiškino B.Matelis.

Šiuo metu Konstitucinio Teismo pirmininku dirba Dainius Žalimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.