Po S. Skvernelio pasisakymų apie „prezidentės įpėdinius“ – I. Šimonytės ir G.Nausėdos atsakas

Premjerui Sauliui Skverneliui paskelbus apie ketinimus kandidatuoti prezidento rinkimuose ir užsiminus, kad „tie, kurie šiandien yra reitingų viršūnėse, jie linksniuojami, kad jau yra beveik laimėtojai“ ir būtent jie yra „prezidentės įpėdiniai“, į šią naujieną sureagavo daugelis politikų ir politologų.

 Į S.Skvernelio pasisakymus sureagavo ir I.Šimonytė ir G.Nausėda.
 Į S.Skvernelio pasisakymus sureagavo ir I.Šimonytė ir G.Nausėda.
I.Šimonytė aštriai atsakė S.Skverneliui.<br>M.Patašiaus nuotr.
I.Šimonytė aštriai atsakė S.Skverneliui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 4:36 PM, atnaujinta Jan 17, 2019, 5:56 PM

Konservatorių partijos remiama kandidatė Ingrida Šimonytė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė žinutę, pažymėta grotažyme „kandidato godos“, kurioje pakomentavo S.Skvernelio sprendimą: „Ponui Skverneliui tik vieną komentarą turėčiau: nepaisant nuolatinių jojo frakcijų koalicijos pastangų apkarpyti demokratijai šakas, šita šalis vis dar yra nei Rusija, nei Baltarusija ir tikiu, kad niekada nebus.

Tad nei Prezidentė Grybauskaitė, nei netgi Kultūros komiteto pirmininkas ar baltarusiškomis trąšomis targavojančios įmonės neturi ir neturės galimybių paskirti nei įpėdinio, nei statytinio, nei samdinio. Lietuvos žmonės išsirinks geriausią savo atstovą. Ir to nereikėtų ponui Skverneliui taip bijoti, o vaidinti kovotoją su „sistema“ trečius metus būnant Vyriausybės vadovu yra net kiek okvardu“, – rašė ji.

Savo nuomonę apie S.Skvernelio kandidatavimą išsakė ir kitas kandidatas Gitanas Nausėda. Tiesa, šiam kliuvo, kad kampanijosmetu S.Skvernelis eis premjero pareigas ir paklaustas ar šiam derėtų trauktis, teigė, kad rinkimai būtų skaidresni.

„Premjero sprendimas siekti prezidento posto man buvo visiškai tikėtas. Nenustebino ir retorika apie partinius kandidatus ir įpėdinius. Etikečių klijavimas apie tariamus įpėdinius ar mano partines sąsajas nėra geriausias būdas pradėti rinkimų kampaniją, bet toks buvo premjero pasirinkimas.

Mano pozicija dėl to nesikeičia – pagarba, saugumas, gerovės valstybės kūrimas ir visuomenės telkimas bendram reikalui yra pamatinės nuostatos, kuriomis remsiuosi, nepriklausomai nuo rinkiminių batalijų ir retorikos. Tai yra nepriklausomo, su visomis visuomenės grupėmis bendraujančio rinkimų kampanijos dalyvio pozicija. Po premjero sprendimo rinkimų kampanija taps tik įdomesne, o diskusijos – gilesnėmis ir kokybiškesnėmis, kalbantis apie tai, kaip mums sekasi kurti gerovės Lietuvą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė G.Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.