Pora iš Naujosios Zelandijos išvyko nieko nepešusi: 9-metė grįžo į globos namus

Pastarosiomis savaitėmis netilo kalbos apie 9-metę mergaitę, kurią siekė įsivaikinti pora iš Naujosios Zelandijos. Trečiadienį vykusiame teismo posėdyje sutuoktiniai nedalyvavo. Teismo posėdis buvo uždaras ir nuosprendis viešai neskelbtas. Šeimos advokatė po teismo posėdžio situacijos nekomentavo, su žurnalistais bendrauti atsisakė.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 7:06 PM, atnaujinta Jan 17, 2019, 9:11 PM

Kaip ketvirtadienio vakarą pranešė 15min.lt, porai iš Naujosios Zelandijos 9-metės įsivaikinti vis dėlto neleista. Po teismo sprendimo mergaitė grįžo į Kauno globos namus.

Teismo išplatintame pranešime spaudai buvo nurodoma, kad ši byla sulaukė itin didelio visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimo. „Paminėtina, kad visos įvaikinimo bylos yra labai jautrios. Įstatymų leidėjas įtvirtino, kad įvaikinimo bylos nagrinėjamos laikantis visų proceso taisyklių uždaruose teismo posėdžiuose, kuriuose dalyvauja tik pareiškėjai, įvaikinimo tarnybos atstovai, prašomas leisti įvaikinti vaikas, dėl brandos galintis suformuluoti ir išreikšti savo nuomonę. Įvaikinimo bylų duomenys yra nevieši. Tokiu būdu siekiama apsaugoti ne tik pareiškėjų teises, bet ir vaiko teisę į asmeninio gyvenimo privatumą, reglamentuotą Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 8 straipsnyje“, – rašyta pranešime.

Sutuoktinių pora iš Naujosios Zelandijos nuo sausio pradžios viešėjo Lietuvoje ir bendravo su 9-mete. Jie prieš keletą metų jau yra įvaikinę du berniukus iš Lietuvos. Nors tik atvykę į Lietuvą zelandai davė du interviu šalies naujienų portalams, po pirmojo teismo posėdžio pora daugiau su žurnalistais nebendravo.

Mergaitė savo norus išsakė

Praėjusią savaitę vykusiame uždarame teismo posėdyje pati mergaitė raštu yra išreiškusi norą, kad ją įvaikintų sutuoktiniai iš Naujosios Zelandijos.

Naujienų portalas lrytas.lt jau rašė, kad į galimų įvaikinti vaikų sąrašą nepilnametė buvo įtraukta 2015 metais, o rašytinis sutikimas dėl įvaikinimo šeimoje iš Naujosios Zelandijos gautas iš pačios nepilnametės ir jos seserų.

Pastaruosius keletą metų mergaitė augo Kauno savivaldybės vaikų globos namuose, o dalis jos gausios biologinės šeimos (penki broliai ir dvi seserys) jau senokai išvykę laimės ieškoti svetur.

Į kovą, kad sesuo nebūtų įvaikinta ir išvežta į Naująją Zelandiją, aktyviausiai stojo mergaitės brolis 25 metų Arūnas Leščiauskas – jis pateikė dokumentus tapti sesers globėju, norą įvaikinti mergaitę yra pareiškusi ir lietuvių šeima iš Kauno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.