V. Pranckietis: „Lituanistinių mokyklėlių užsienyje svarba plėtojant lietuvybę yra itin didelė“

Su darbo vizitu Airijoje viešintis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis šeštadienį lankėsi Airijos lietuvių bendruomenės lituanistinėje mokyklėlėje „Keturi vėjai“, kur susitiko su mokyklos mokytojais bei vedė pamoką vyresniųjų klasių moksleiviams.

Viktoras Pranckietis lankosi Airijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis lankosi Airijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis lankosi Airijoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Pranckietis lankosi Airijoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-01-20 10:22

Padeda kovoti su dezinformacija

„Lituanistinių mokyklėlių užsienyje svarba plėtojant lietuvybę yra itin didelė, ypač jei kalbame apie jaunosios išeivių kartos lietuvių kalbos ir istorijos žinių palaikymą. Džiaugiuosi sutikęs tiek smalsių tautiečių, kurie laisvu metu susiburia bendrauti lietuviškai Lietuvai aktualiomis temomis. Tikiu, kad tokiu būdu lavėja ir jų tėveliai“, – sakė Seimo pirmininkas.

Pasak parlamento vadovo, tokios lietuviškos įstaigos yra labai svarbios kovoje su dezinformacija ir melagingomis naujienomis.

„Stiprios švietimo bendruomenės, kuriose yra mokomasi Lietuvos istorijos, minimos atmintinos dienos ir valstybinės šventės, užtikrina, kad visi užsienyje gyvenantys lietuviai, o ypač jaunieji, būtų sąmoningi ir kritiški melagingų naujienų ir dezinformacijos, susijusios su Lietuva ir ES, srautui“, – pažymėjo Seimo vadovas.

Sausio 19-21 dienomis Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio vadovaujama delegacija su darbo vizitu vieši į Dubline (Airija), kur dalyvauja Airijos parlamento šimtmečiui paminėti skirtuose oficialiuose renginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.