E. Masiulis traukiasi iš kovos dėl Klaipėdos mero posto: „Man čia nieko netikėto“

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis, teisiamas politinės korupcijos byloje ir vienintelis savarankiškas kandidatas uostamiesčio savivaldybių rinkimuose, Eligijus Masiulis nebedalyvaus tolesnėje Klaipėdos mero rinkimų kampanijoje.

E. Masiulio gali nebelikti tarp kandidatų į Klaipėdos merus: nustatė rimtus pažeidimus.<br>T.Bauro nuotr.
E. Masiulio gali nebelikti tarp kandidatų į Klaipėdos merus: nustatė rimtus pažeidimus.<br>T.Bauro nuotr.
E. Masiulio gali nebelikti tarp kandidatų į Klaipėdos merus: nustatė rimtus pažeidimus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E. Masiulio gali nebelikti tarp kandidatų į Klaipėdos merus: nustatė rimtus pažeidimus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Dykovienė, KL.lt, Simona Voveriūnaitė

Jan 21, 2019, 2:39 PM, atnaujinta Jan 28, 2019, 10:20 AM

Klaipėdos mero rinkimų kampanija: E. Masiulis iškrenta iš žaidimo? Apie tai pirmasis pranešė dienraštis „Klaipėda“ savo naujienų portale.

Kiek vėliau portalui lrytas.lt susisiekus su E.Masiuliu šis patvirtino, kad traukiasi iš kovos dėl Klaipėdos mero posto.

Nesurinko parašų

Įvertinus E.Masiulio kandidatavimą remiančių rinkėjų parašus, dalis jų pasirodė netinkami, o likusių parašų nepakanka, kad politikas galėtų tęsti rinkimų kovą.

Praeitą ketvirtadienį, paskutinę nustatyto termino dieną, Klaipėdos apygardos rinkimų komisijai E.Masiulis pateikė rinkėjų parašus, kuriais šie patvirtino pritariantys jo kandidatavimui į Klaipėdos mero postą. Klaipėdos mieste reikėjo surinkti mažiausiai 870 parašų. E.Masiulis pateikė 911. Vis dėlto paaiškėjo, jog ne visi jų yra galiojantys.

„Tuose lapuose mes visko randame – ir Klaipėdos rajono, ir kitų Lietuvos miestų savivaldybių gyventojų parašų. Grafoje, kur turi būti įrašytas rinkėjo asmens tapatybės kortelės, paso arba teisę nuolat gyventi LR patvirtinančio dokumento numeris, yra įrašyti asmens kodai, vairuotojo pažymėjimo, pensininko, dar kažkokių neaiškių pažymėjimų numeriai, kurie neatitinka nustatytų reikalavimų“, – vardijo Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Tokių reikalavimų neatitinkančių parašų skaičius, kuriuos pateikė politinės partijos ar visuomeniniai rinkimų komitetai, svyruoja nuo kelių iki keliolikos procentų. Anot A.Gritėno, yra labai sąžiningai ir kruopščiai užpildytų parašų lapų, kur nepasitaikė jokių klaidų, tačiau yra tokių lapų, kur net pusė parašų neatitinka reikalavimų.

Daugiau nei pusantro šimto parašų komisija išbraukė ir E.Masiulio pateiktuose lapuose. Ir tai jam užkerta kelią toliau tęsti rinkimų kovą.

Rinkimai E.Masiuliui baigėsi

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su E.Masiuliu, jis patvirtino, kad jam rinkimai dėl Klaipėdos mero posto čia ir baigsis – sprendimo dėl surinktų parašų jis skųsti VRK nesiruošia.

„Didžiausia problema yra tai, kad buvau vienintelis parašus pristatęs kandidatas, kuris buvo taip nuodugniai patikrintas. Net neabejoju, kad kitų taip nuodugniai netikrino, kaip manęs. Klausimas, kodėl čia taip skirtingai“, – pasakojo E.Masiulis.

Po vizualinės parašų patikros, buvo nuspręsta, kad reikia kiekvieną parašą patikrinti dar atskirai. „Didžioji dalis tų parašų, kurie buvo išbraukti, buvo žmonių, kurie formaliai užsiregistravę ne Klaipėdos mieste“, – kalbėjo jau buvęs kandidatas į Klaipėdos merus. 

E.Masiulis sakė, kad neplanuoja šio sprendimo skųsti VRK.

„Aš tikrai turėjau galimybę surinkti ir daugiau parašų. Bet nuo pat pirmos dienos, kai pareiškiau viešai, jog planuoju dalyvauti Klaipėdos mero rinkimuose, sulaukiau neigiamos reakcijos iš Klaipėdos politinio elito. Pamačiau, kad ir mano artimiausi žmonės, pakankamai stipriai išgyvena dėl pasisakymų apie mane. Tai tiesiog nebeforsavau to parašų rinkimo. Nors puikiai supratau, kad parašų kažkiek atkrenta. Bet manau, kad net jei ir 1000 būčiau atnešęs, o ne 911, vis tiek būtų nepakakę tų parašų. Nes buvau iš anksto kažkaip įvertintas“, – sakė E.Masiulis.

Jis sakė esąs įsitikinęs, kad kitų kandidatų surinkti parašai nebuvo taip atidžiai tikrinami.

„Pasirenkamas tik aš, suvesti visus iki vieno parašus tikrinimui. O kitiems taip nedaroma yra. Tai yra kaip yra. Tai man čia nebuvo nieko netikėto“, – sakė politikas.

Portalas lrytas.lt primena, kad E.Masiulis apie savo dalyvavimą mero rinkimuose pranešė gruodžio pradžioje, paskelbęs socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.