Kandidatas į Vilniaus merus G. Paluckas nori atsisakyti stojamųjų egzaminų į gimnazijas

Savivaldos rinkimai Lietuvoje nenumaldomai artėja. Kandidatai į Vilniaus mero postą – Vilniaus vicemeras, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas (LSDP) Gintautas Paluckas ir visuomeninio rinkimų komiteto „Bendruomeniškas Vilnius“ kandidatas Liutauras Stoškus debatavo „Žinių radijo“ laidoje „Rinkimų kovos“. G.Paluckas laidoje sakė, kad jei taptų meru, atsisakytų gimnazijų stojamųjų egzaminų.

LSDP partijos pirmininkas, Vilniaus vicemeras Gintautas Palukcas siekia Vilniaus mero posto. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
LSDP partijos pirmininkas, Vilniaus vicemeras Gintautas Palukcas siekia Vilniaus mero posto. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kandidatas į Vilniaus merus Liutauras Stoškus. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kandidatas į Vilniaus merus Liutauras Stoškus. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 11:27 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 10:26 AM

Kandidatai debatus pradėjo nuo savo tinkamiausių ir netinkamiausių savybių pristatymo. G.Paluckas tvirtino, kad jo geriausias gebėjimas kaip merui būtų „gebėjimas išklausyti ir išgirsti žmones“, o netinkamiausias – per didelis užsispyrimas. L.Stoškus sakė, kad laikosi savo žodžio ir išankstinių nuostatų, o blogiausia – nes mėgsta ilgai rytais pamiegoti ir dideliu dėmesio kiekiu tikrai nesidžiaugtų.

Kandidatai įvardijo ir esminę dabartinės Vilniaus savivaldybės problemą. L.Stoškus „Žinių radijo“ laidoje sakė, kad kol kas mato tik rietenas.

„Tai, ką dabar matau taryboje, tai diskusijos nevyksta, tik rietenos. Mes turime partines ir grupines rietenas. Labai svarbu yra iš to išeiti ir pradėti dialogą. Mes neturime versti avėti kitų vienais batais, kuriuos kažkas sugalvojo. Sugebėjimas reflektuoti visus poreikius yra pagrindinis iššūkis“, – sakė L.Stoškus.

LSDP pirmininkas G.Paluckas teigė, kad esminė problema, jo manymu, yra nenoras prisiimti asmeninės atsakomybės. „Reikia demonstruoti lyderystę, mes rinkimų metu matome tokias gražias pozicijas ir pažadus. Bet jau užėmus postą išnyksta tai, tos atsakomybės prisiėmimo nereikia bijoti. Žmonės sąžiningą politiką vertina labiau, nei pasiteinimus“, – sakė G.Paluckas.

Tam pritarė ir L.Stoškus. „Jei meras nesugeba padaryti to, jis turėtų pasitraukti. Meras tada turėtų prisiimti atsakomybę. Bet jei ir žmonės rinko, o negali susitvarkyti su darbu, tai jam reikia pasitraukti“, – pasakojo visuomeninio rinkimų komiteto kandidatas į Vilniaus merus.

Kandidatas L.Stoškus įvardijo ir savo pasiūlymą, kaip spręsti švietimo problemas.

„Mes jau savo programoje keliame švietimo klausimą kaip vieną iš pagrindinių, ir reikia suprasti, kad tai ne 4 ar 8 metų klausimas. Mums svarbu, kad būtų bendras suvokimas, kad tai yra problema, išlyginimas kokybės į bendrą lygį, turi būti prioritetinis dalykas. Problemos šios srities yra ir finansinės, nepakankama pagalba mokytojams, kurie turi sudėtingesnių vaikų, reikalinga papildoma finansinė pagalba“, – apie švietimo problemas kalbėjo L.Stoškus.

LSDP pirmininkas G.Paluckas pasidalino ir savo mintimis, bei nauju pasiūlymu.

„Nelygi švietimo įstaigų kokybė yra užprogramuojama vaikų selekcija – stojamaisiais egzaminais. Kai formuojamos elitinės gimnazijos ir visos likusios. Tai tų egzaminų mes atsisakysime, selekcijos vaikų per egzaminus. Vaikų priėmimas į mokyklas vyks gyvenamosios vietos atžvilgiu. Egzaminavimo priimant į mokyklas principas turi būti išgyvendintas“, – sakė G.Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.