Krašto apsaugos ministerijoje surengtos konsultacijos pirkimų dokumentams aptarti

Krašto apsaugos ministerija (KAM) pirmadienį surengė antras viešąsias konsultacijas, per kurias pristatyti ir aptarti pirkimo dokumentai, susiję su planais statyti karinius miestelius Šiauliuose, Šilalės ir Vilniaus rajonuose.

Vilniaus rajone, Rokantiškių kaime, turėtų įsikurti brigados „Geležinis Vilkas“ kunigaikščio Vaidoto pėstininkų batalionas.<br>LR archyvo nuotr.
Vilniaus rajone, Rokantiškių kaime, turėtų įsikurti brigados „Geležinis Vilkas“ kunigaikščio Vaidoto pėstininkų batalionas.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 4:18 PM

Šiuos projektus žadama vykdyti pasitelkiant viešojo ir privataus sektorių partnerystę.

„Mums tai unikalus momentas, nes tokių darbų dar nesame vykdę. Tai didžiausias projektas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, todėl norime jį sėkmingai įgyvendinti ir iki 2023 metų turėti naują Lietuvos kariuomenės pajėgumą“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas.

Pasak jo, šių konsultacijų tikslas yra ne tik pristatyti potencialiems dalyviams pirkimo dokumentus, bet ir iš pačių dalyvių išgirsti jiems aktualius klausimus, įžvalgas ir nuogąstavimus, problemiškas sritis.

Į renginį atvykusiems verslininkams Krašto apsaugos ministerijos ekspertai pristatė investuotojų atrankos procedūrą, jos etapus, paaiškino, kokie numatyti minimalūs kvalifikaciniai reikalavimai.

Potencialūs investuotojai taip pat supažindinti su išankstinės atrankos kriterijais, pasiūlymų vertinimo kriterijais, pristatė pagrindinius techninius projektų įgyvendinimo niuansus.

Pagal gautus atsiliepimus Krašto apsaugos ministerijos projekto vadovai ketina patikslinti pirkimo dokumentus.

„Patikslinsime ir suformuluosime pirkimo dokumentų reikalavimus taip, kad potencialiems dalyviams kiltų kuo mažiau klausimų“, – sakė vienas iš projekto vadovų Aurimas Banys.

Vieną pirkimą visiems trims objektams Krašto apsaugos ministerija planuoja paskelbti jau šių metų vasarį, o sutartis su investuotoju arba investuotojais pasirašyti 2020 metų pabaigoje.

KAM reikalaus, kad projektų vystymas truktų ne ilgiau nei pustrečių metų, o už darbus ministerija atsiskaitytų per 12 su puse metų.

Vystytojai 10 hektarų sklype Šilalės rajone, 17 hektarų sklype Vilniaus rajone ir aštuonių hektarų sklype Šiauliuose turės pastatyti kareivines, valgyklas, štabus, automobilių stovėjimo aikšteles, sandėlius, garažus, degalines, sporto aikštes ir patalpas bei kitus statinius.

Kariniame miestelyje Šiauliuose įsikurs kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas, Šilalės rajono Pajūrio miestelyje bus sukurta infrastruktūra brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionui.

Vilniaus rajone, Rokantiškių kaime, turėtų įsikurti brigados „Geležinis Vilkas“ kunigaikščio Vaidoto pėstininkų batalionas. Šalia šios vietovės Krašto apsaugos ministerija valdo ir kitą sklypą, kur ilgainiui planuojama perkelti Vilniuje dislokuotus kariuomenės štabus.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenės padaliniai yra įsikūrę daugiausia buvusiose sovietų kariuomenės karinėse teritorijose ir pastatuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.