LSDP vado paieškos: gali laukti jau matyta G. Palucko kova

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimuose 2017 metais laimėjęs Gintautas Paluckas su savimi atnešė ir permainų vėją.

LSDP partijos pirmininko Gintauto Palucko dviejų metų kadencija jau eina į pabaigą. <br>D.Umbraso nuotr.
LSDP partijos pirmininko Gintauto Palucko dviejų metų kadencija jau eina į pabaigą. <br>D.Umbraso nuotr.
LSDP partijos pirmininko Gintauto Palucko dviejų metų kadencija jau eina į pabaigą. <br>D.Umbraso nuotr.
LSDP partijos pirmininko Gintauto Palucko dviejų metų kadencija jau eina į pabaigą. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 8:40 AM, atnaujinta Jan 21, 2019, 9:21 AM

G.Palucko sprendimas kelti klausimą dėl tolesnio darbo valdančiojoje koalicijoje, baigėsi naujos socialdemokratinės partijos susikūrimu – Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP).

Iš valdančiųjų nenorėję pasitraukti dalis Seimo frakcijos kolegų ją sukūrė ir liko su koalicijoje.

G.Palucko, kaip LSDP partijos pirmininko dviejų metų kadencija baigsis šį pavasarį, partijos vadovybė jau sulaukia skyrių keliamų kandidatų į partijos pirmininko postą. Kol kas lyderiauja dabartinis partijos pirmininkas, didelės intrigos, panašu, būti neturėtų.

LSDP Komunikacijos skyriaus vadovas Justinas Argustas naujienų portalui lrytas.lt sakė, kad galimas kandidatūras iškėlė 14 partijos skyrių iš 60 esančių.

„Partijoje tęsiasi kandidatų kėlimo procedūra, juos kelia partijos skyriai, kandidatai gali išsikelti ir patys. Šiai dienai turime tokią situaciją: 14 skyrių iškėlė G.Palucko kandidatūrą, du skyriai iš jų – Mindaugo Sinkevičiaus, vienas skyrius – Vilijos Blinkevičiūtės kandidatūrą.

Ši procedūrą tęsis iki sausio 23 dienos, po to renkasi pirmininko rinkimų komisija ir patvirtina preliminarų kandidatų į partijos pirmininkus sąrašą“, – lrytas.lt sakė J.Argustas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad 2017 metais partijos pirmininko posto M.Sinkevičius jau siekė, tačiau pralaimėjo G.Paluckui. M.Sinkevičius, kaip buvo kalbama, turėjo išlaikyti esamą partijos poziciją ir klausimų dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje nekelti.

Jis teigė, kad po sąrašą patvirtinimo bus laikas rinkimų agitacijai – kandidatai pristatys savo programas partijos nariams.

„Tiesioginiai partijos pirmininko rinkimai vyks balandžio 24-27 dienomis. Balsavimo teisę turi visi partijos nariai“, – kalbėjo J.Argustas.

„Nėra privaloma, kad kiekvienas skyrius iškeltų kandidatūrą, gali jau kitų iškeltą palaikyti, tad aktyvumą pamatuoti kol kas yra sunku, sulaukime sausio 23 dienos“, – kalbėjo LSDP Komunikacijos skyriaus vadovas.

„G.Paluckas yra sakęs, kad tęstinumą partijoje norėtų išlaikyti. Ir jei skyriai iškels jo kandidatūrą, jis nusiteikęs siekti antros kadencijos. Ir visą laiką kartoja, kad viskas priklausys nuo partijos bičiulių pasitikėjimo“, – kalbėjo LSDP atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.