Po skandalingo pamokos garso įrašo – A. Monkevičiaus žinia

Garso įrašas iš Žiežmarių gimnazijos lietuvių kalbos pamokos visą savaitgalį buvo aptarinėjamas žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose. Ant vaikų dėl netinkamo kirčiavimo rėkianti mokytoja, naujienų portalo 15min.lt žiniomis, pirmadienį mokykloje nepasirodė, nes turi nedarbingumo pažymėjimą, ji nedirbs visą šią savaitę.

Po skandalingo pamokos garso įrašo – A. Monkevičiaus žinia: mokytojos bendravimas nederamas.<br> D.Umbraso ir lrytas.lt nuotr. koliažas. 
Po skandalingo pamokos garso įrašo – A. Monkevičiaus žinia: mokytojos bendravimas nederamas.<br> D.Umbraso ir lrytas.lt nuotr. koliažas. 
 lrytas.lt nuotr. 
 lrytas.lt nuotr. 
Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius įvertino Žiežmarių gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos elgesį. <br>D.Umbraso nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius įvertino Žiežmarių gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos elgesį. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 1:00 PM, atnaujinta Jan 21, 2019, 3:17 PM

„Koks kirtis? Čia ne gestų kalba“, „tu matai, kas parašyta? Knygoje pažiūrėk“, „taip iš karto ir sakyk, tinginy“, „sėdi kaip į puotą atėjęs“, „skiri dešinę nuo kairės?“ – tokie riksmai girdimi socialiniuose tinkluose išplatintuose garso įrašuose.

Pirmadienį šią situaciją pakomentavo ir naujasis švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius. Jo teigimu, mokytojos elgesys nėra deramas ir tinkamas.

„Man didelį nerimą sukėlė ši naujiena, kad vienoje gimnazijų yra visiškai nederamas mokytojų bendravimo stilius. Tai išniro į paviršių kaip detalė, bet turbūt po tuo yra ir gilesnės priežastys. Noriu pareikšti, kad tikrai tai yra nederamas būdas ir netinkami metodai mokykloje. Dėl vaikų šiandien yra problema išspręsta, skirta kita mokytoja“, – sakė ministras. A.Monkevičius sakė, kad minėta mokytoja klasės toliau nemokys.

Jis sakė, kad šiam klausimui spręsti jau yra sudaryta darbo grupė.

„Šis atvejis negalėjo iškilti kaip netikėtumas“, – kalbėjo A.Monkevičius.

„Kokybė mokykloje prasideda nuo mikroklimato. Jei yra teigiama atmosfera, geri santykiai, tai jau yra pagrindas mokymosi procesui ir žinioms. O štai šitas stilius tikrai yra nederamas. Iš to visi padarysime geras išvadas, pagalvosime, kaip tai įtvirtinti švietimo priežiūroje, kalbant apie visą sistemą“, – kalbėjo ministras.

Jis žurnalistams sakė, kad domėsis apie minėtos mokytojos darbo metodus ir jos „profesinį kelią“.

„Mes negalime jos nustumti kaip žmogaus, turime stebėti, mokykla turi stebėti savo kolegas, jautriai reaguoti ir tai daryti laiku. Reikėjo mokyklos kolektyve pastebėti tuos pokyčius, gal asmeniniame gyvenime problemos, mes nežinome. Tai sudėtingi dalykai, tai atsitiko turbūt dėl to, kad to dėmesingumo pritrūko“, – kalbėjo jis. 

Ministras sakė, kad mokyklos vadovas turės prisiimti tiesioginę atsakomybę.

„Nenoriu patikėti, kad direktorė nežinojo. Kai kuriais atvejais taip būna, kad mokytojas praranda gebėjimą spinduliuoti tikrus jausmus, susivaldyti. Nebūtinai reikia mokytoją atleisti, kartais jam reikia padėti. Gal mokytojas neturėjo pakankamai išteklių, bet reaguoti reikėjo“, – pirmadienį žurnalistams sakė ministras. 

Žiežmarių miesto bendruomenės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalinta ir istorija, kad netinkamas šios mokytojos elgesys buvo pastebėtas ir anksčiau.

„Bendruomenės žiniomis, minėta pedagogė jau anksčiau (prieš penkerius metus) turėjo analogiškų problemų. Tuo metu klasės vaikai surinko parašus ir pareikalavo gimnazijos vadovo pakeisti pedagogę, deja, mokyklos vadovė to nepadarė, argumentuodama tuo, kad pedagogė yra profesionali, tad nemato būtinybės jos keisti“, – rašoma Žiežmarių miesto bendruomenės pranešime, kuriuo ji dalijasi socialiniuose tinkluose. Jis skirtas tiek Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, tiek ir Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.