Valstiečių suvažiavime bus intrigų: V. Pranckietis gali mesti iššūkį S. Skverneliui

Artėjant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavimui, į partijos narius kreipęsis valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis siūlo beveik perpus sumažinti LVŽS pavaduotojų skaičių. Partijos pirmininkas savo pavaduotojais nenorėtų skirti Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės ir parlamento vicepirmininko Arvydo Nekrošiaus, praneša LRT laida „Laba diena, Lietuva“.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad nori kalbėtis apie partijos vertybes ir paramą, kaip kandidatui į prezidentus. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad nori kalbėtis apie partijos vertybes ir paramą, kaip kandidatui į prezidentus. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrt.lt

Jan 23, 2019, 4:12 PM, atnaujinta Jan 23, 2019, 5:13 PM

LRT žiniomis, į partijos narius laišku kreipęsis R. Karbauskis siūlė LVŽS pavaduotojų skaičių sumažinti nuo 11 iki 6.Iš dabartinių R. Karbauskio pavaduotojų partijoje toliau eiti pareigas valstiečių lyderis siūlo tik europarlamentarui Broniui Ropei ir Seimo narei Aušrinei Norkienei.

R. Karbauskis, kuris, LRT žiniomis, keliamas į partijos pirmininkus dar vienai kadencijai, savo pavaduotojais nenorėtų skirti parlamento vicepirmininkų R. Baškienės, A. Nekrošiaus, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Kęstučio Mažeikos, Kaimo reikalų komiteto vadovo Andrejaus Stančiko, Seimo narių Tomo Tomilino, Viktoro Rinkevičiaus.

Vietoj jų partijos pirmininko pavaduotojais R. Karbauskis norėtų skirti sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, parlamentarus Joną Jarutį ir Valių Ąžuolą, partijos atsakingąją sekretorę Kristiną Kirslienę.

Kitą svarbią žinią paskelbė naujienų portalas delfi.lt. Du valstiečių partijos skyriai kandidatu į prezidentus iškėlė ne premjerą Saulių Skvernelį, o Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį. Kandidatas, kuriam valdančioji valstiečių partija suteiks paramą prezidento rinkimuose, bus renkamas slapto balsavimo būdu.

Į tai trečiadienio pavakare sureagavo ir Seimo vadovas. Socialiniame tinkle „Facebook“ jis rašė, kad yra pasiryžęs diskusijoms. „Džiaugiuosi ir dėkoju už paramą ir pasitikėjimą, kurio sulaukiau iš regioninių LVŽS skyrių. Esu pasiruošęs atviriems pokalbiams apie vertybes ir partijos ateitį suvažiavimo metu šį savaitgalį", - rašė V.Pranckietis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.