Romo Zamolskio žmona su vaikais paliko Lietuvą

Iki paskutinės minutės tempusi, ketvirtadienį R.Zamolskio žmona Svetlana Zamolskienė vis dėlto įvykdė Migracijos departamento reikalavimą ir su vaikais išvyko iš Lietuvos. 

 S.Zamolskienė nenorėjo palikti Lietuvos, tačiau išsigandusi galimos deportacijos, išvyko. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
 S.Zamolskienė nenorėjo palikti Lietuvos, tačiau išsigandusi galimos deportacijos, išvyko. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2019, 2:39 PM, atnaujinta Jan 25, 2019, 3:30 PM

Nors apie tai, kad turi išvykti iš šalies, kurioje yra nepageidaujama, sausio 23-ąją savo 49-ąjį gimtadienį atšventusi S.Zamolskienė buvo perspėta iš anksto, tačiau kelionei ji buvo nepasiruošusi ir tik atvykusi į Vilnių pradėjo ieškoti transporto, kuris ją ir jos mažamečius vaikus nuvežtų į Rusiją.

Nuvykusi į geležinkelio stotį S.Zamolskienė sužinojo, kad traukiniu gali važiuoti tik ji viena, o jos Lietuvos pilietybę turintiems vaikams bilietai nebus parduoti, nes traukiniu vykstančius Lietuvos piliečius atsisako įsileisti Rusiją. 

Autobusu važiuoti taip pat nepavyko, nes per Latviją važiuojantis autobusas prie Rusijos sienos būna tik apie pirmą valandą nakties, valanda vėliau nei S.Zamolskienei nurodyta palikti Šengeno erdvės teritoriją. 

„Skambinau į migraciją, tačiau jie pasakė, kad tai jų nejaudina, kad galiu skristi ar važiuoti taksi, nes kitaip mane deportuos“, - socialiniame tinklalapyje „Facebook“ guodėsi moteris.

Išsigandusi priverstinio išsiuntimo iš Lietuvos, kuris jai ilgam užvertų kelius į vyro gimtinę, S.Zamolskienė nusprendė vykti į Latviją ir iš jos įvažiuoti į Rusiją. 

„Su dviem mažamečiais vaikais ir aštuoniais krepšiais“, - rašė S.Zamolskienė ir teigė, kad per Baltarusiją vykti negali, nes vaikai neturi šios šalies vizų, o susimokėti už lėktuvo bilietus neturi pinigų.

S.Zamolskienei vis dėlto pavyko įgyvendinti Migracijos departamento reikalavimus. Nuvažiavusi į Latviją, ji sėdo į traukinį ir ties Zilupe kirto sieną su Rusiją. 

Pavojingiausiu Lietuvos nusikaltėliu vadinamo R.Zamolskio žmona į Lietuvą su vaikais atvyko pernai rugsėjo pradžioje ir ketino visam laikui likti Kaune, kuriame dar gyvendama Rusijoje nusipirko bendrabučio tipo butą. 

S.Zamolskienė galvojo, kad Lietuvos pilietybę neseniai įgiję jos vaikai taps jai savotišku skydu sprendžiant migracijos problemas – ji kaip jų globėja gaus prieglobstį ir galės laisvai gyventi.

Padavus prašymą dėl prieglobsčio suteikimo, pasirodo, kad viskas nėra taip paprasta, kaip manė S.Zamolskienė. 

Paaiškėjus, kad kaip turistė paduodama prašymą Šengeno vizai gauti, ji nepateikė kai kurių duomenų apie save ir net neužsiminė apie savo planus gyventi Lietuvoje, todėl pernai lapkričio 27 dieną, Lietuvos ambasada Rusijoje panaikino iš Jekaterinburgo atsikrausčiusios moters Šengeno vizą. 

„Nebuvo pateiktas numatomo buvimo tikslo ir sąlygų pagrindai, jūs nepateikėte įrodymų, kad turite pakankamai pragyvenimo lėšų tiek numatomo būvimo laikotarpiui, tiek grįžimui į savo kilmės ar gyvenamosios vietos šalį, nepateikėte įrodymų, kad turite tinkamą ir galiojantį sveikatos draudimą kelionės metu“, - tris priežastis, kodėl S.Zamolskienei panaikinta viza nurodė ambasada. 

Nors moteriai buvo liepta iš Lietuvos išvykti per septynias dienas, S.Zamolskienė sprendimą panaikinti vizą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui ir grasino iš Lietuvos neišvyksianti, tačiau Lietuvos institucijos nenusileido – pakartotinas S.Zamolskienės prašymas dėl prieglobsčio suteikimo buvo atmestas, o pati moteris pateko į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą. 

Jai uždrausta atvykti į Lietuvą iki 2020 metų birželio 5 dienos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.