Vytautas Bruveris. Valdžios smogikai – ir iš opozicijos

Seni žmonės protingai sako – bėda viena nevaikšto. Kitaip sakant, kokia valdžia, tokia ir opozicija. Toks gali būti ir istorijos apie tai, kaip uolus katalikas ir aršus opozicinis konservatorius Ž.Pavilionis dirbo valstiečių premjero S.Skvernelio „torpeda“, moralas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2019, 9:29 AM, atnaujinta Jan 31, 2019, 2:39 PM

Kaip ir kas nutekino anądien viešumoje pasirodžiusį Ž.Pavilionio susirašinėjimą su S.Skvernelio viešųjų ryšių technologais iš D.Gudelio komandos, ne taip svarbu. Svarbiausia, kad susirašinėjimas patvirtina tai, ką buvo galima įtarti praėjusį rudenį, – tuomet būsimą kandidatą į prezidentus G.Nausėdą užpuolęs Ž.Pavilionis greičiausiai tebuvo valdančiųjų įrankis.

Kaip pamename, Ž.Pavilionis garsiai paskelbė kreipsiąsis į švedų SEB banko akcininkus, kad jie atsakytų, ar apie savo kandidatavimą vis nepaskelbiantis jų patarėjas G.Nausėda nekelia grėsmės Lietuvai.

Tada sklandė kalbos, kad prezidentinių ambicijų neslėpęs Seimo narys tiesiog siekė įkąsti būsimam konkurentui.

Bet dabar nutekėję Ž.Pavilionio ir D.Gudelio kontoros laiškai parodo, kad konservatorius buvo valdomas iš jo pareiškimą parašiusios ir jo viešinimu užsiėmusios valdžios propagandos tribūnos. Natūralu – G.Nausėdą premjeras jau tada laikė vienu pagrindinių savo konkurentų būsimoje kovoje dėl Prezidentūros.

Gal dabar tai nutekinti panoro kažkas iš Ž.Pavilionio priešų kaip visad labai vieningose konservatorių gretose, o gal kažkaip pavyko suspurdėti ir pačiam G.Nausėdai, kuriam šis nutekėjimas – labai į naudą?

Dabartiniai Ž.Pavilionio prisiekinėjimai, kad jis esą nesuprato, kas vyksta, nes buvo jaunas ir nepatyręs, tik dar labiau paryškina istorijos tragikomiškumą.

Beje, šią istoriją vertės prisiminti, kai tie patys konservatoriai kitąkart piktinsis, pavyzdžiui, kad dalis liberalų dezertyruoja į valdžios pusę per kokį nors balsavimą Seime arba juoksis iš valstiečių pakrikimo ar vidaus rietenų.

Tik kaip rinkėjams susigaudyti, kai aršiausi katalikai užsiima politiniais pasikėsinimais pagal Naisių pagonių užsakymus?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.