Gitanas Nausėda stojo į Viktoro Pranckiečio pusę

Kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda socialinėje erdvėje stojo į premjerą Saulių Skvernelį ir šalies vadovę Dalią Grybauskaitę sutaikyti norinčio Seimo pirmininką Viktoro Pranckiečio pusę.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2019, 1:57 PM, atnaujinta Feb 11, 2019, 2:15 PM

Pastarasis pirmadienį susitiko su šalies vadove, kalbėtis apie tuščią likusią aplinkos ministerijos vadovo kėdę.

Socialinėje erdvėje G.Nausėda rašė, kad sveikina V.Pranckietį, prisiėmusį taikytojo vaidmenį.

„Kuomet Lietuvos politinis gyvenimas pradeda vis labiau panašėti į smėlio žaidimų dėžę, kurioje neišsitenka didelės ambicijos ir dar didesnis ego, žiūrėk, atsiranda žmogus, kuris imasi taikytojo vaidmens. Tai – Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis. Jis pasisiūlė tarpininkauti sprendžiant LR Prezidentės ir Vyriausybės konfliktą nepaskyrus I. Gudžiūnaitės aplinkos ministre“, – situaciją vertino G.Nausėda.

Tokį elgesį G.Nausėda vertino kaip netipišką.

„Labai netipiškas elgesys mūsų politinėje padangėje, kur tiltai ne statomi, o griaunami. Ir tegul V. Pranckiečio tiltą jau dabar norėtų subombarduoti saviškiai, tai didelis žingsnis kelyje į vakarietišką politinę kultūrą, išminties triumfas prieš trumparegiškumą ir vaikišką aikštingumą“, – rašė G.Nausėda.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad praėjusią savaitę šalies vadovė D.Grybauskaitė nusprendė neskirti Irmos Gudžiūnaitės į aplinkos ministres. Po šio sprendimo premjeras pareiškė, kad naujo ministro net ir neieškos. Kiek vėliau jis persigalvojo. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis penktadienį žiniasklaidai teigė, kad prezidentė turi atsiprašyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.