Po baro langais Vilniuje pastatytų tualetų nepavyksta iškrapštyti

Vilniaus valdžios pastatyti tualetai ir toliau užstos Islandijos gatvėje esančio baro „Uncle Sam’s Pub“ langus. Nors teismas nutarė, kad jie veikti negali, bet ir neįpareigojo jų pašalinti.

Penki biotualetai pastatyti prie pat kavinės Islandijos gatvėje langų.
Penki biotualetai pastatyti prie pat kavinės Islandijos gatvėje langų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 9:47 PM

Poros metrų atstumu nuo kavinės pastatyti tualetai – savivaldybės kerštas dėl netinkamų kavinės iškabų, nederančių prie Senamiesčio vaizdo. Kavinės savininkai nenori jų nukabinti.

Tačiau savivaldybės Administracinės veiklos skyriaus vedėjas Gintaras Leperskas kitaip mėgino paaiškinti, kodėl ties Islandijos ir Vilniaus gatvių sankirta atsirado biotualetai.

Esą gyventojai skundėsi, kad greta įsikūrusių barų lankytojai šlapinasi ne tik įstaigų tualetuose, bet ir gatvėse, kiemuose, tarpuvartėse ir kitose vietose.

Žmonių srautai šioje miesto dalyje dideli, o maitinimo įstaigose esančių tualetų – per mažai.

„Vykdydama įstatyme numatytą funkciją, atsižvelgdama į gyventojų skundus bei interesus ir siekdama prisidėti prie problemos sprendimo savivaldybė pastatė 5 biotualetus.

Biotualetai pastatyti Islandijos gatvėje, netoli susikirtimo su Vilniaus gatve, nes tai patogiausia vieta abiejų gatvių kavinių ir barų klientams“, – dėstoma kavinei G.Lepersko atsakyme.

Bendrovės „Dėdė Semas“, valdančios kavinę, direktoriui Edvinui Juškauskui toks atsakymas kelia juoką: „Vienas skundas yra 2014 metų, kai mūsų Islandijos gatvėje nė kvapo nebuvo, o kitas – iš Subačiaus gatvės, kuri yra kitoje Senamiesčio pusėje.“

Dėl tualetų trūkumo savivaldybė į bendrovę „Dėdė Semas“ niekada net nesikreipė.

Nesutarimų tarp savivaldybės ir „Dėdės Semo“ priežastis – iškaba. Savivaldybės nuomone, ji – nelegali.

Viename tarybos posėdyje net buvo siūloma iškabą tiesiog nuplėšti, tačiau savivaldybės Turto departamento direktorius Vygintas Jakas sudrausmino: „Tokiu atveju būsime apkaltinti savavaldžiavimu.“

Dar balandžio mėnesį Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad iškaba virš baro iškelta neteisėtai, įpareigojo per 20 darbo dienų nuo teismo sprendimo šią išorinę reklamą pašalinti savo lėšomis.

Bet iškaba „Uncle Sam’s“ kabo iki šiol, nes baras teismo sprendimą apskundė aukštesnei instancijai. Teismo procesas dar nesibaigęs.

E.Juškevičius tikino, kad iškaba nėra bendrovės turtas. Esą ji priklauso įmonei, kuri anksčiau toje vietoje nuomojosi patalpas. Dabartiniai baro šeimininkai patalpų nuomos sutartį tik perrašė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.