Pasirašyti už kandidatą į prezidentus gali būti sudėtinga

Nuo antradienio, pasibaigus prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvių registracijai, paraiškinius dokumentus pateikusiems politikams Vyriausiroji rinkimų komisija (VRK) išdavė parašų rinkimų lapus. Už juos jau galima parašus pateikti ir elektroniniu būdu. Tačiau internetinė svetainė rinkejopuslapis.lt, susidūrė su sunkumais ir pasirašyti už norimą kandidatą darosi sudėtinga.

 rinkejopuslapis.lt nuotr. 
 rinkejopuslapis.lt nuotr. 
 rinkejopuslapis.lt nuotr. 
 rinkejopuslapis.lt nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-02-19 11:24, atnaujinta 2019-02-19 12:18

Vos pradėjus registraciją rinkejopuslapis.lt veikia komplikuotai – rinkėjams, norintiems paremti kandidatą to padaryti nepavyksta, informacinė lentelė praneša, kad internetinis puslapis aptarnauja didžiausią galimą vartotojų skaičių, siūlo prisijungti kiek vėliau.

Kol kas sistemoje galima pasirašyti tik už 11 kandidatų: Vytenį Povilą Andriukaitį, Petrą Auštrevičių, Alfonsą Butę, Kazimierą Juraitį, Gitaną Nausėdą, Mindaugą Puidoką, Naglį Puteikį, Saulių Skvernelį, Valentiną Mazuronį, Arvydą Juozaitį ir Ingridą Šimonytę. Po 11 valandos ryto daugiausiai parašų jau buvo surinkusi parlamentarė I.Šimonytė – beveik pusketvirto tūkstančio.

Parašus prezidento posto siekti norintys asmenys galės rinkti iki kovo 28 dienos. Jie turi surinkti daugiau, nei 20 tūkstančių rinkėjų parašų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.