Prezidento posto siekiantis V. Tomaševskis: „Su mumis visi nori bendradarbiauti“

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas, Europos Parlamento narys Valdemaras Tomaševskis pirmadienį spėjo užsiregistruoti kaip prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvis. Politikas jau trečią kartą dalyvaus prezidento rinkimuose. Antradienį surengtos spaudos konferencijos metu politikas aiškino savo motyvus, kodėl nusprendė dalyvauti rinkimuose. 

Prezidento posto siekiantis V. Tomaševskis: „Visi nori su mumis dirbti“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prezidento posto siekiantis V. Tomaševskis: „Visi nori su mumis dirbti“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LLRA-KŠS frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
LLRA-KŠS frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 2:34 PM

„Rinkimų grafikas yra tiek įtemptas, kad prasidėjo prezidento rinkimų kampanija. Vakar buvo paskutinė diena užsiregistruoti savarankiškais politinės kampanijos dalyviais. Tokių asmenų yra 15, tarp jų esu aš, dalyvauju prezidento rinkimuose“, – savo sprendimą dar kartą pakartojo V.Tomaševskis.

Aiškindamas savo sprendimo motyvus, politikas teigė, kad jau dalyvavęs prezidento rinkimuose jis sulaukė gana didelio palaikymo.

„Man tai nėra naujovė, jau du kartus dalyvavau prezidento rinkimuose – 2009 ir 2014 metais. Buvo gautas laba didelis palaikymas. Pirmą kartą apie 5 procentus, antrą kartą apie 8 procentus. Kas yra svarbu“, – teigė jis.

„Kodėl trečias kartas? Kaip liaudyje sako, trečias kartas nemeluoja. Mes norime tęsti savo pradėtus darbus, mūsų politinė jėga švęs jau 25 metų jubiliejų, turime didelį įdirbį“, – kalbėjo kandidatas į prezidentus.

„Mūsų politinė jėga turi labai gerą reputaciją, esame pripažinti sąžiningiausia politine jėga Lietuvoje“, – kalbėjo V.Tomaševskis, teigdamas, kad tokį titulą jų politinei jėgai paskyrė naujienų portalas delfi.lt. „Kitas momentas – mes politikoje vadovaujamės vertybėmis. Visų pirma, krikščioniškomis, po to visos kitos: šeimos stiprinimo politika, tradicinės šeimos, reikia pabrėžti. Tokia gera reputacija, solidumas mus išskyrė kitų politinių partijų“, – kalbėjo jis.

Jis teigė kad būtent dėl to su jais nori bendradarbiauti su įvairios partijos, kviečia jungtis į bendrą darbą.

„Su mumis visi nori bendradarbiauti“, – pabrėžė V.Tomaševskis.

Nesuprato nedalyvaujančių rinkimuose

Apie darbus prabilusi frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė sakė, kad jų politinė jėga atsakingai dalyvauja politikoje.

„Mūsų politinė partija atsakingai dalyvauja visų lygių rinkimuose, skaičiuosime 25 veiklos metus, turime labai gerus rezultatus, žmonių palaikymą ir pasitikėjimą“, – kalbėjo parlamentarė.

„Dėl to ir startuojame prezidento rinkimuose, siekdami pratęsti ir toliau skleisti mūsų įsitikinimus ir idėjas, bei aiškiai deklaruoti mūsų vertybes – krikščioniškąsias vertybes. Mūsų pilietinių idėjų atspirties taškas, tikriausiai visuomenė tai įvertino, geba atskirti mūsų politinę kryptį – kurti socialiai teisingą, ekonomiškai saugią, atsakingą, išsilavinusią ir laisvą visuomenę. Visus traktuojame kaip vienos didelės šeimos, Lietuvos, narius“, – sakė LLRA-KŠS frakcijos seniūnė R.Tamašunienė.

Ji teigė sunkiai suprantanti partijų, kurie pasirenka kai kuriuose rinkimuose nedalyvauti. „Reikia dalyvauti visose politinių lygių rinkimuose, taip rodant savo politinės jėgos kryptį“, – aiškino LLRA-KŠS frakcijos seniūnė.

„Bendrapartiečiai sveikina šį sprendimą, įsipareigojame remti ir teikti aktyvią pagalbą visos rinkiminės kampanijos metu“, – sakė R.Tamašunienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.