E. Gentvilui teisėjų korupcijos byla primena E. Masiulio „bombą“

Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas Žinių radijo laidoje „Opozicija“ įvertino visą Lietuvą krečiančio teisėjų korupcijos skandalą. Jo teigimu, tai yra prezidentės Dalios Grybauskaitės valdymo epochos pabaiga.

Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas Žinių radijo laidoje „Opozicija“ įvertino visą Lietuvą krečiančio teisėjų korupcijos skandalą. Jo teigimu, tai yra prezidentės Dalios Grybauskaitės valdymo epochos pabaiga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas Žinių radijo laidoje „Opozicija“ įvertino visą Lietuvą krečiančio teisėjų korupcijos skandalą. Jo teigimu, tai yra prezidentės Dalios Grybauskaitės valdymo epochos pabaiga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 8:37 AM

„Tarp korupcinių skandalų, tai prilygsta tai bombai, kurią sukėlė Eligijus Masiulis“, – teigė E.Gentvilas.

Jis džiaugėsi, kad teisėsaugos institucijos nusprendė kreiptis tiesiai į prezidentę dėl teisėjų imuniteto panaikinimo, o ne į Seimą.

„Bandykime įsivaizduoti, jei jie kreipiasi į Seimą, prasidėtų tokie debatai – nuo ryto iki kitos savaitės jie būtų trukę. Teisėjai, suprasdami, kad prokuroras prašo nuimti jų imunitetą Seime, daug dalykų sukištų, kad niekas nieko neberastų. O kai kreipėsi į prezidentę, tai tada nenutekėjo informacija“, – sakė liberalas.

„Aš turiu pripažinti, kad Seime nebūtų mechaninis balsavimas, o dieve, kiek aistrų vyktų. Visada atsiras Petras Gražulis, kuris kels tokius triukšmus“, – situaciją įsivaizdo E.Gentvilas. Liberalų sąjūdžio pirmininkas sakė tikintis, kad teisėsaugos informacija nėra netikra.

„Abejoti, kad teisėsauga imtųsi tokių kovų neturėdama pagrindo, aš tikrai netikiu, kad ji tiek nusiristų“, – Žinių radijo eteryje sakė E.Gentvilas.

Jis prognozavo, kad aiškūs sprendimai bus dar negreitai.

„Žinau, kad tęsis tai labai ilgai, manau, kad yra labai daug epizodų, tikiuosi, kad nesibaigs šnipštu“, – sakė liberalų partijos pirmininkas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad trečiadienį šalies vadovė D.Grybauskaitė panaikino 8 teisėjų imunitetą, dėl įtarimų korupcija. Tą pačią dieną teisėsaugos institucijos pranešė, kad buvo sulaikyti 26 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.