Ministras V. Sinkevičius atskleidė, ko buvo susitikęs su V. Matijošaičiu

Ekonomikos ir inovacijų ministras valstietis Virginijus Sinkevičius atskleidė, kokiu tikslu lemiamą pirmadienį į jo vadovaujamą ministeriją buvo užsukęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

  V.Sinkevičius atskleidė, kokiu tikslu lemiamą pirmadienį į jo vadovaujamą ministeriją buvo užsukęs Kauno meras V.Matijošaitis.<br> lrytas.lt montažas.
  V.Sinkevičius atskleidė, kokiu tikslu lemiamą pirmadienį į jo vadovaujamą ministeriją buvo užsukęs Kauno meras V.Matijošaitis.<br> lrytas.lt montažas.
metų gaminys, ūkio ministras, Virginijus Sinkevičius<br>T.Bauro nuotr.
metų gaminys, ūkio ministras, Virginijus Sinkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Seimo rūmuose Vilniuje Vyriausioji rinkimų komisija, savivaldos partijų numerių traukimas, rinkimai, vrk, Virginijus Sinkevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Seimo rūmuose Vilniuje Vyriausioji rinkimų komisija, savivaldos partijų numerių traukimas, rinkimai, vrk, Virginijus Sinkevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Vyriausybė, virginijus sinkevičius, ūkio ministras<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyriausybė, virginijus sinkevičius, ūkio ministras<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-02-22 12:06

Kaip žinoma, pirmadienį, paskutiniąją dieną, kai dar buvo galima užsiregistruoti politinės kampanijos dalyviu, V.Matijošaitis paskelbė nesieksiąs prezidento posto.

Šią žinią Kauno vadovas pranešė po susitikimo su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu bei ministru V.Sinkevičiumi. Abu neigia, kad susitikimuose buvo kalbėta apie artėjančius rinkimus.

V.Sinkevičius ketvirtadienį lrytas.lt laidoje #NeSpaudai tvirtino, kad susitikimas su Kauno meru buvo derinamas prieš kelias savaites, o pokalbyje dalyvavo penkių žmonių delegacija iš Kauno.

„Iš manęs konservatoriai reikalauja atsakyti, ką aš pažadėjau V.Matijošaičiui? Buvo kalbama apie Aleksoto inovacijų parką. Vilniuje mes jau įkūrėme du tokius parkus. Kaune tai bus pirmas parkas, o idėja buvusi kilusi buvusiam Kauno vicemerui Povilui Mačiuliui, kuris dabar darbuojasi Gitano Nausėdos komandoje“, – #NeSpaudai sakė V.Sinkevičius.

Ministras aiškino, kad jau anksčiau jo vadovaujama ministerija buvo pritarusi šiam projektui. „Mes už tai, kad Kaune būtų kuriama kuo daugiau gerai apmokamų darbo vietų ir iš ministerijos pusės tam jokių pinigų skirti nereikia. Taip, kad jokių pažadų nėra. Kauno meras prašė tik ministerijos palaikymo ir bendradarbiavimo“, – tikino V.Sinkevičius.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vicepirmininkas aiškino, kad šiame susitikime apie rinkimus esą nebuvo kalbama iš viso.

„Galiu užtikrinti, kad niekam, kam yra daugiau nei 40 metų, nereikia ministerijos leidimo dalyvauti prezidento rinkimuose“, – sakė V.Sinkevičius.

Bet opozicijoje esantiems konservatoriams atrodo kitaip. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Rasa Juknevičienė ir Arvydas Anušauskas ketvirtadienį kreipėsi į V.Sinkevičių, prašydami atsakyti į klausimus apie susitikimą su Kauno meru.

„Politologai ir apžvalgininkai tai (V.Matijošaičio sprendimą nekandidatuoti, – Red.) įvertino kaip vienareikšmiškai naudingą sprendimą premjerui Sauliui Skverneliui.

Todėl ekonomikos ir inovacijų ministro, pasiskelbusio premjero rėmėju bei patikėtiniu, viešai lydėjusio jį į Vyriausiąją rinkimų komisiją, prašome aiškių atsakymų, kokius pažadus teikė aukščiausi valstybės pareigūnai idant V.Matijošaitis nesudarytų konkurencijos Valstiečių ir žaliųjų kandidatui į prezidentus“, – pažymėjo vienas iš kreipimosi autorių A.Anušauskas.

Parlamentarai ministro prašo atsakyti, kokius klausimus ir kokius projektus ministras V.Sinkevičius aptarė su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu, kiek iš viso žmonių ir kokie ministerijos tarnautojai dalyvavo susitikime su Kauno meru?

Prašoma pateikti šio susitikimo protokolą bei atmintinę.

„Kai vienai politinei jėgai naudingiems politiniams tikslams pasiekti naudojamasi valstybės resursais (žmogiškaisiais ir gal net piniginiais), visuomenei turi būti aiškiai įvardinti tokio susitikimo tikslai, aplinkybės ir pažadų apimtys.

Taip pat norime sužinoti, kokie konkretūs pažadai buvo duoti Kauno merui šio susitikimo metu ir ar jie buvo suderinti su ministru pirmininku S.Skverneliu?“ – klausė Seimo narė Rasa Juknevičienė.

„Ar nemanote, kad eidamas atsakingas ministro pareigas turėtumėte susikoncentruoti į savo tiesiogines pareigas ir atsakomybes bei susilaikyti nuo agitacijos Lietuvos prezidento rinkimuose? Ar ketinate prezidento kampanijos metu išeiti atostogų?“, – klausiama premjerui tiesiogiai pavaldaus ministro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.