R. Karbauskis apie konkurenciją rinkimuose: didžiausia – Klaipėdoje, Kaune – viskas aišku

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikisi, kad savivaldos rinkimuose valstiečių kandidatai į mero postus iš visų partijų pasirodys geriausiai. Didžiausios įtampos ir konkurencija, tvirtino R. Karbauskis, – Klaipėdos mieste.

Ramūnas Karbauskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulina Levickytė, ELTA

Mar 1, 2019, 9:10 AM

„Didžiausia konkurencija yra Klaipėdoje, kur vyksta puolimas prieš mūsų skyrių ir prieš mūsų kandidatą Arvydą Vaitkų. Puolimas yra ypatingai didelis, nes A. Vaitkus yra aiškus rinkimų favoritas, ir akivaizdu, kad liberalai ir konservatoriai nenori, kad valstiečiai laimėtų mieste, kur valstiečių taryboje iš viso nebuvo. O dabar mes galime laimėti rinkimus. Todėl ir opozicijos pasipriešinimas labai didelis“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad vasario pradžioje LRT Tyrimų skyrius paskelbė publikaciją, kurioje aprašoma, kaip kartu su LVŽS sąrašu į Klaipėdos merus kandidatuojantį valstybės įmonės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinį direktorių A. Vaitkų parėmusiems uoste veikiantiems verslininkams buvo sudaromos palankesnės sąlygos vykdyti veiklą.

Kauno mieste, teigė R. Karbauskis, dėl rinkimų valstiečiams kyla mažiausios įtampos. LVŽS vadovas toliau tvirtino, kad remia dabartinį merą Visvaldą Matijošaitį.

„Kaune mes remiame Visvaldą Matijošaitį, todėl tos kovos kaip ir nėra čia, nes mes palaikome dabartinę valdžią. O opozicija yra susikoncentravusi į V. Matijošaičio kritiką“, – teigė jis.

Pasak R. Karbauskio, kandidatas į Vilniaus merus Virginijus Sinkevičius yra vienas stipriausių valstiečių kandidatų.

„Jeigu šnekėti apie Vilnių, mūsų kandidatas Virginijus Sinkevičius yra labai stiprus ir pasipriešinimo sostinėje iš opozicinių partijų yra šiek tiek mažiau“, – sakė R. Karbauskis.

Trečiadienį prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldos rinkimuose. Rinkimų apylinkėse balsavimas vyks sekmadienį, kovo 3 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?