Vytautas Bruveris. Didžiųjų kare – hibridinės operacijos

Kas iki šiol tikėjo, kad D.Grybauskaitė, žadėjusi nesikišti į prezidento rinkimus, nesinaudos valdžios svertais, neversdama jų pagaliais į valstiečių kandidato S.Skvernelio ratus?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 8:14 AM, atnaujinta Mar 1, 2019, 9:58 AM

Prezidentės atviras karas su premjeru vyksta jau seniai.

Tai nėra vien įprastas aukščiausių pareigūnų stumdymasis dėl rampos šviesos, bet ir D.Grybauskaitės mėginimai nualinti I.Šimonytės ir G.Nausėdos konkurentą.

Būtent iš šios operos – itin aštri D.Grybauskaitės reakcija į S.Skvernelio kalbas rinkėjams apie „planą-chuliganą“ baltarusiams dėl Astravo atominės elektrinės, kuris esą bus racionalus, be reikalavimo ją uždaryti.

„Prekiavimas Lietuvos žmonių saugumu“ – tai tik vienas epitetas iš net kelių vakar išrėžtų prezidentės pareiškimų, skirtų premjero žodžiams.

Iš visų haubicų pliekusi ginkluotųjų pajėgų vadė driokstelėjo, kad tą elektrinę reikia tiesiog uždaryti, ir taškas. Kokiu būdu? Tokiu.

Bet prezidentės ir premjero karo fronte, regis, įvyko ir šis tas nauja – kaip dabar madinga sakyti, hibridinė operacija.

Iš žiemos miego pakirdo Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovė D.Vilytė ir paskelbė, kad Rusnės estakados statybų sutartį reikia nutraukti, nes esą yra pažeidimų.

Kaip čia neprisiminsi, kad būtent nuo šios estakados, aidint apsalusių rusniškių chorui, S.Skvernelis paskelbė, jog sieks prezidento posto.

Siužetui dramatizuojantis tie patys rusniškiai metėsi į Vilnių piketuoti po D.Vilytės langais, o ji pareiškė, kad estakada bus pastatyta, tačiau Kelių direkcijai reikėtų įsūdyti baudą.

Taigi ir estakada sveika, ir rusniškiai per potvynį nepaskendę, ir D.Vilytės globėja prezidentė bent šiek tiek užganėdinta.

S.Skvernelis vakar viešai aiškino, kad mato šioje VPT istorijoje „politinę potekstę“, bet, pasakęs A, B dar neištarė. Palauksime – išgirsime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.