A. Guoga kandidatuos į Europos Parlamentą su Centro partija

Europarlamentaras buvęs liberalas Antanas Guoga sieks dar vienos kadencijos Europos Parlamente su Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija.

A. Guoga šeštadienį pranešė kandidatuosiantis pirmuoju numeriu Centro partijos sąraše.<br>T.Bauro nuotr.
A. Guoga šeštadienį pranešė kandidatuosiantis pirmuoju numeriu Centro partijos sąraše.<br>T.Bauro nuotr.
A. Guoga šeštadienį pranešė kandidatuosiantis pirmuoju numeriu Centro partijos sąraše.<br>T.Bauro nuotr.
A. Guoga šeštadienį pranešė kandidatuosiantis pirmuoju numeriu Centro partijos sąraše.<br>T.Bauro nuotr.
A. Guoga šeštadienį pranešė kandidatuosiantis pirmuoju numeriu Centro partijos sąraše.<br>M.Patašiaus nuotr.
A. Guoga šeštadienį pranešė kandidatuosiantis pirmuoju numeriu Centro partijos sąraše.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 9, 2019, 7:06 PM, atnaujinta Mar 9, 2019, 7:56 PM

A. Guoga šeštadienį pranešė kandidatuosiantis pirmuoju numeriu Centro partijos sąraše. Partijos pirmininkas Seimo narys N. Puteikis BNS šeštadienį teigė derėjęsis su A. Guoga dvejus metus. Jis taip pat patvirtino, kad A. Guoga sumokės partijos 10 tūkst. eurų užstatą rinkimuose į EP.

Pasak N. Puteikio, antruoju numeriu Centro partijos sąraše bus įrašyta jo sutuoktinė Nika Puteikienė, trečiuoju – prodiuseris ir žurnalistas Kristupas Krivickas.

„Klestinti Lietuva visada buvo mano tikslas. Esu dėkingas kolegoms už pasitikėjimą ir padrąsinimą likti politikoje ir Lietuvoje bei tęsti pradėtus darbus. Kai esi reikalingas, kur kas daugiau motyvacijos veikti ir siekti“, – pranešime teigia A. Guoga.

Politikas teigia sulaukęs ir daugiau pasiūlymų, tačiau Centro partiją pasirinkęs, dėl jos vadovų pastangų kalbėtis ir paprastai suderinamų pagrindinių programinių europinės kampanijos nuostatų.

Pasak A. Guogos, nedelsiant labai svarbu inicijuoti diskusijas Europos Parlamente, ES institucijose ir šalyse-narėse „apie universalias bazines pajamas kiekvienam gyventojui“.

Kita svarbi prioritetinė tema, pasak politiko, – pensijų sistemos subsidijavimas iš Europos sąjungos.

„Atskirtis tarp Rytų ir Vakarų europiečių mažėja per lėtai. Viena labiausiai matomų atskirties prarajų yra pensijų srityje. Europinėje erdvėje jau keliamas vieningos pensijų sistemos klausimas. Ir tam įrankių ES turi“, – teigia A. Guoga.

Šiuo metu jis priklauso Europos liaudies frakcijai.

N. Puteikis: supratau, kas gali būti sąjungininkas

„Mes dvejus metus derėjomės, aš pavargau būti balta varna Seime trečią kadenciją, kuris siūlo nustatyti Lietuvos gyventojams pragyvenimo minimumo paketą, kaip yra Vokietijoje. (...) Ir aš tikrai pasijaučiau vienišas ir liūdnas. Ir kai pamačiau, kad A. Guoga kelia bazinių pajamų idėją, supratau, kad štai kas gali būti sąjungininkas“, – BNS šeštadienį sakė N. Puteikis.

Be to, anot parlamentaro, A. Guoga „pademonstravo labai aiškią antikorupcinę retoriką ir elgesį ir veiksmus Liberalų sąjūdyje, kai Eligijus Masiulis įkliuvo su dėžute“.

„Jis reikalavo audito, reikalavo ištirti ir už tai buvo išmestas. O tai yra antra mus vienijanti – antikorupcinė – linija“, – kalbėjo N. Puteikis.

Centro partijos vadovo teigimu, A. Guogos skaidrumas daug kartų patikrintas viešinant įvairias deklaracijas jam kandidatuojant į Europos Parlamentą.

„Tai ir apie mane sako, kad aš alkoholio mėgėjas, areštinių mėgėjas, prieštaringos reputacijos“, – galimus nuogąstavimus dėl A. Guogos atmetė N. Puteikis.

Paklaustas, ar A. Guoga taps partijos rėmėju, N. Puteikis patvirtino, jog europarlamentaras sumokės Centro partijos užstatą EP rinkimuose.

„Mes iš A. Guogos pinigų neprašėme, nes mes nuo balandžio 15 – osios pinigų turėsime, mums tik svarbiausia sumokėti šitą užstatą 10 tūkst. eurų, tai jis jį sumokės. Bet tai nėra partijos rėmimas, jei surenkam tris procentus – užstatas grįžta“, – aiškino N. Puteikis.

Pasak jo, savivaldos rinkimuose iškovojusi aštuonis mandatus, partija balandžio 15 dieną turėtų gauti Vyriausiosios rinkimų komisijos skirstomas dotacijas.

„Gausime mažiausią, kokią gauna partijos, 50 tūkst. eurų dotaciją, bet mes ją gausime. Mums tų pinigų užteks būtinam Seimo rinkimų 70 tūkst. eurų užstatui 2020 metais“, – sakė parlamentaras.

Anot N. Puteikio, savivaldos rinkimuose į Klaipėdos tarybą išrinkta jo sutuoktinė N. Puteikienė antruoju numeriu sąraše į EP įrašyta „ne todėl, kad ji mano žmona, o todėl kad ji pati daug ir aktyviai dirbo bei pasiekė“.

Tuo metu pats N. Puteikis sako būsiąs paskutiniu numeriu 22 kandidatų sąraše.

A. Guogos pavardė pernai buvo svarstoma kaip galimo kandidato į sostinės merus valdančiųjų „valstiečių“ sąraše. Tačiau pernai spalį europarlamentaras paskelbė neplanuojantis dalyvauti jokiuose rinkimuose.

„Jei sąžiningai, Europos Parlamentas, nors ten gerai atrodau ir kažkaip vertina mane, ir girdi, man yra labai sunkus darbas. Nes kelionė yra sunki, ir aš jau ten atidaviau virš keturių metų. Mano svajonė būtų garbingai baigti savo kadenciją, ir norėčiau, kad geresni žmonės net už mane ateitų, ir už visus kitus parlamentarus, kad galėtų atstovauti Lietuvai“, – „Delfi Dėmesio centre“ sakė A. Guoga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.