Kas, kur, kada: nuo Visagino iki pajūrio

Lazdijai[[ge:lrytas:lrytas:9515816]]

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 9, 2019, 3:43 PM

Strategiškai patogiausiose ir daugiausia pravažiuojančių turistų pritraukiančiose Lazdijų rajono savivaldybės vietose – Lazdijų miesto „Cirkle K“ degalinėje, aikštelėje prie Metelių regioninio parko lankytojų centro ir Veisiejų miesto centre – Lazdijų rajono savivaldybė įrengė tris interaktyvius stendus.

Stenduose patraukliai pateikiama informacija apie lankomus objektus, turistinius maršrutus, yra galimybė nuorodas atsisiųsti ir į mobilųjį įrenginį.

Prasidėjo pavasarinis miesto valymas. Į gatves išriedėjusi speciali technika valo per žiemą susikaupusį smėlį, purvą, druskos mišinį ir kitus nešvarumus.

Planuojama, kad mechanizuota technika nešvarumų atsikratys per mėnesį.

Tačiau jei oro temperatūra nukris žemiau nulio arba iškris kritulių, valymas užsitęs, nes užšąla technikos purkštukai ir neįmanoma kokybiškai atlikti darbų.

Smaltiškiai

Biržų rajone buvo apvogtas 63 metų vyro namas. Rytą išeidamas susimokėti už elektrą šeimininkas namo duris paliko užrakintas.

Vyriškis ne tik susitvarkė savo reikalus, bet ir surado laiko užsukti į barą.

Vakare į namus grįžęs šeimininkas rado išdaužtą stiklą. Iš namo dingo pjūklas ir elektrinė žoliapjovė. Spėjama, kad vagiliavo vietinis, nes į sodybą jis atėjo pėstute. Nešti rankomis grobį buvo nepatogu, todėl jis išsivarė šeimininko dviratį. Nuostolis – 140 eurų.

Panevėžys

Smarkiai įkaitusi krosnis išgąsdino Mataros Viešpaties ir Mergelės Marijos tarnaitės vienuolyno gyventojas. Pamaniusios, kad perkaitusi krosnis sprogs, vienuolės iškart puolė kviesti ugniagesių. Šie atlėkė akimirksniu.

Katilinė skendėjo dūmuose, nes baimindamosi sprogimo vienuolės iš krosnies buvo išmetusios apdegusias malkas. Smilkdamos jos skleidė aitrius dūmus.

Išlieję 30 litrų vandens gelbėtojai kaipmat užgesino gaisrą. Liepsnos nuostolių nepridarė.

Panevėžys

Chuliganų taikiniu tapo Panevėžyje prie naktinio alaus baro Beržų gatvės aikštelėje stovintis 50 metų Panevėžio rajono gyventojos automobilis.

Iki vidurnakčio likus pusvalandžiui į lauką iš aludės išvirtusi jaunimo kompanija ėmė siautėti. Spardydami ir smūgiuodami rankomis chuliganai aplankstė automobilio skardas.

Nukentėjusiosios teigimu, jaunuolių buvo bent keturi.

Vagišiai apvogė Panevėžyje, Šilelio gatvėje, gyvenantį kolekcininką. Šeimininkai su maža dukra tą naktį namuose nenakvojo. Kitą rytą eidamas į garažą pasiimti automobilio šeimininkas pamatė, kad po dukros kambario langu ant žemės išdėlioti gėlių vazonai ir statulėlės. Visa tai buvo laikoma kambaryje ant palangės.

Paaiškėjo, kad išstūmę plastikinio lango rėmą į namą buvo įsibrovę vagys. Jie pavogė šeimininko ilgus metus kauptą 22 medalių kolekciją. Taip pat dingo monetų rinkinys ir šeimininkų dukters sutaupyti 500 eurų.

Po kurortą nuo šiol bus galima keliauti pasitelkus virtualų gidą. Specialią programėlę bus galima parsisiųsti išmaniuoju telefonu.

Yra parengti trys pažintinio turizmo maršrutai – pėsčiomis, dviračiu ir laivu.

Į jas įtraukti Neringos ir Šilutės rajono teritorijose esantys gamtos ir kultūros paveldo objektai, kurių svarbiausias akcentas – penki švyturiai. Programėlėje pateiktos nuotraukos su trumpais aprašymais ir audiogidas.

Šilutė

Alkoholio mėgėjai Šilutėje neteko pamėgtos paslaugos – nelegaliai veikusios parduotuvės viename bute Tilžės gatvėje. Čia ištroškę žmonės traukdavo po 20 valandos, kai prekybos centruose baigdavosi alkoholio prekybos laikas, ir sekmadienio popietėmis.

Pasibeldę į šio buto šeimininkės duris policijos pareigūnai rado nemažai alaus ir degtinės butelių.

Šilutiškei gresia bauda nuo 390 iki 1100 eurų.

Ligoninėje vidury dienos apvogta 78 metų pacientė patyrė 400 eurų nuostolį. Po pietų moteris pasigedo palatos spintelėje paliktos rankinės, kurioje būta ir pinigų. Policija, peržiūrėjusi koridoriuose įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų įrašus, nustatė vieną įtariamąjį.

Uostamiesčio ligoninės yra atviros lankytojams, tad vagysčių pasitaiko. Slaugytojos perspėja ligonius, kad jie palatų spintelėse nelaikytų didesnių pinigų sumų, laikrodžių, mobiliųjų telefonų.

Kančėnai

Alytaus policijos komisariato tyrėjas, važiuodamas į iškvietimą, partrenkė staiga į kaimo kelią išbėgusią stirną.

Pareigūnas buvo blaivus.

Stirna žuvo iš karto. Nuo smūgio buvo apgadintas tarnybinis automobilis „Volkswagen Transporter“.

Marijampolė

Užvakar vidurdienį vienos miesto mokyklos pedagogai policijai pranešė, jog 15-metis mokinys atsinešė ginklą.

Paaiškėjo, jog paauglys spintelėje turėjo dažasvydžio pistoletą „Airsoft“ bei dėžutę su 18 šovinių.

Šiam ginklui nereikia leidimo, tačiau nešiotis jį į mokyklą, pareigūnų teigimu, nėra jokio reikalo.

Dažasvydis žaidžiamas specialiose vietose. Žaidėjai privalo apsaugoti galvą ir akis, kad nesusižeistų.

Trečiadienį ant geležinkelio tilto per Šventosios upę praeiviai pastebėjo įtartinai besielgiantį vyrą. Atrodė, jog jis ketina nušokti nuo tilto. Praeiviai iškvietė specialiąsias tarnybas.

Į įvykio vietą atskubėjo medikų, policijos bei ugniagesių gelbėtojų ekipažai. Pastarieji nukėlė vyrą nuo tilto ir perdavė medikams.

Pavasario polaidis bei tirpstantis upės ledas ir dėl to gerokai padidėjusi Šventosios upės srovė savaitės pradžioje apgadino Anykščių užtvanką. Trūkus vienų iš šešių esamų šios užtvankos vartų lynams, vartai nusileido, o vanduo ėmė plūsti nevaržomai.

Ši avarija bus šalinama sumažėjus per užtvanką tenkančio vandens srautui. Prie upės esantiems namams grėsmė nekilo.

Anykščių užtvanka niekam nereikalinga ir neduoda jokios naudos. Siūloma ją apskritai išardyti.

Daujočiai

Anykščių rajone į kiemą išėjusi moteris rado prie namų be gyvybės ženklų gulintį 69 metų Rokiškio rajono gyventoją.

Vyriškis mėgdavo išgerti. Iš Rokiškio rajono kilęs nelaimėlis pastaruoju metu gyveno pas vieną moterį. Abu nebuvo sugyventiniai, bet vyras padėdavo šeimininkei nudirbti ūkio darbus.

Miesto gėlių salonuose kovo 8-ąją atsirado margaspalvių tulpių, kurių kiekvienas žiedlapis nudažytas vis kita spalva. Šios vaivorykštinės tulpės auginamos Olandijoje.

Kaip dažomi gėlių žiedlapiai, tiekėjai laiko paslaptyje. Sako, kad tai naujovė. Tokios tulpės puikiai laikosi.

Lenkams ir lietuviams dar kol kas tokios dažymo technologijos pritaikyti nepavyko“, – sakė gėlių pardavėja Loreta.

Viena vaikvorykštinė tulpė vakar kainavo 2,2 euro. Kauniečiams tai – menki pinigai, todėl tulpes jie pirko glėbiais.

Kudirkos Naumiestis

Pusamžei Šakių rajono gyventojai užvakar į mobilųjį telefoną paskambinęs vyras prisistatė banko prevencinės apsaugos darbuotoju. Jis teigė, jog reikia patikrinti, ar gerai apsaugota moters sąskaita banke, todėl klientė turi pasakyti elektroninės bankininkystės kodus.

Moteris padiktavo duomenis ir tik po kiek laiko atsitokėjo. Nujausdama, jog užkibo ant sukčių jauko, moteris paskambino į banką ir sužinojo, jog jos sąskaita tuščia. Aferistai spėjo pasisavinti beveik 900 eurų.

Ugniagesiai naktį į penktadienį skubėjo gesinti dviejų liepsnojančių automobilių. 1 val. 57 min. gautas iškvietimas, kad Šeškinėje, Ukmergės g., dega automobilis. Į nurodytą vietą po 8 minučių atvykę gelbėtojai rado du automobilius, degančius atvira liepsna.

Ugnis buvo apėmusi automobilius „Mercedes-Benz“ ir „Toyota Auris“. Sudegė automobilio „Mercedes-Benz“ variklio skyrius, galinės padangos.

Automobiliui „Toyota Auris“ išdegė bagažinė.

Joginiškiai

64 metų vyras Šakių rajono kaime ketino nusipirkti veršiuką. Apžiūrinėdamas ūkį šakietis netikėtai sukniubo.

Žmonės skubiai iškvietė greitąją pagalbą, tačiau atvykę medikai konstatavo mirtį. Manoma, jog vyrą ištiko širdies smūgis.

Žemaitkiemis

Kauno rajone darbo metu ant žmogaus užgriuvo žemės. Žmogus iš įgriuvos buvo ištrauktas iki atvykstant gelbėtojams.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai atliko dirbtinį kvėpavimą. Medikams atkūrus nukentėjusio asmens širdies veiklą, jis išvežtas į gydymo įstaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.