Klaipėdoje už V. Grubliauską agitavęs gimnazijos direktorius nušalintas nuo pareigų

Klaipėdoje nuo vienos apylinkės rinkimų komisijos pirmininkų buvo nušalintas gimnazijos direktorius, elektroniniame dienyne agitavęs balsuoti už perrinkimo siekiantį merą Vytautą Grubliauską, ketvirtadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

grill jazz, parodos atidarymas, vytautas grubliauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
grill jazz, parodos atidarymas, vytautas grubliauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2019, 5:16 PM, atnaujinta Mar 15, 2019, 9:25 AM

„Buvo fiksuotas pažeidimas, kad mokyklos dienyne mokyklos vadovas agitavo – buvo sugeneruotas laiškas, kuris nukeliavo visiems toks mokyklos bendruomenės nariams ir tėvams. Tėvai pasipiktino tokia situacija. Asmuo, išplatinęs laišką, pripažino, kad padarė pažeidimą. Jo įgaliojimai, kaip komisijos pirmininko šioje apylinkėje nutraukti“, – portalui sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Žaliakalnio gimnazijos direktorius Vitalijus Jakobčiukas tvirtino, kad taip pasielgė galvodamas apie gimnazijos ateitį, kaip jos vadovas, o ne kaip rinkimų apylinkės vadovas.

„Kaip pirmininką nušalino nuo pareigų, na ir viskas. Rašiau, kaip direktorius. Pirmiausia, raginau ateiti balsuoti. Kitas dalykas rusų kalba parašytas, tai skirta tik tam tikram elektoratui, čia buvo mūsų bendruomenės susitarimas. Tai dariau todėl, kad pas mus yra problema su įstaigos renovacija, o ją palaikė vieni iš rusakalbių politikų, kurie buvo koalicijoje su dabartinio mero partija, o tie politikai nepraėjo kitai kadencijai į tarybą“, – kalbėjo V. Jakobčiukas.

V. Grubliauskas antrajame Klaipėdos miesto mero rinkimų ture varžosi su Klaipėdos uosto vadovu Arvydu Vaitkumi.

Pakartotinis balsavimas merų rinkimuose vyks sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.