N. Puteikis: M. Puidokas atskleidė ne visą planą – siekė tapti Darbo partijos vadovu

Ketvirtadienį vykusios spaudos konferencijos metu Mindaugas Puidokas į bendrą „antisisteminių kandidatų“ sąjungą Prezidento rinkimuose pakvietė jungtis šalies vadovo posto siekiančius Naglį Puteikį, Arvydą Juozaitį ir Valentiną Mazuronį. Pasak M. Puidoko, tai vienintelis būdas laimėti Prezidento rinkimus. Tačiau N. Puteikis tvirtina, kad M. Puidokas visuomenei atskleidė tik dalį savo sumanymo.

N. Puteikis: M. Puidokas atskleidė ne visą planą – siekė tapti Darbo partijos vadovu.<br>T.Bauro nuotr.
N. Puteikis: M. Puidokas atskleidė ne visą planą – siekė tapti Darbo partijos vadovu.<br>T.Bauro nuotr.
Naglis Puteikis.<br>D.Umbraso nuotr.
Naglis Puteikis.<br>D.Umbraso nuotr.
Naglis Puteikis.<br>D.Umbraso nuotr.
Naglis Puteikis.<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Valentinas Mazuronis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valentinas Mazuronis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arvydas Juozaitis<br>D.Umbraso nuotr.
Arvydas Juozaitis<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Donatas Zinkevičius

Mar 14, 2019, 4:47 PM

„Puidoko pakete yra daugiau, jis yra platesnis, negu dabar čia buvo paviešinta“, – sakė N. Puteikis.

Parlamentaras atskleidė, pasak jo, platesnį scenarijų, kurio konferencijoje nepristatė M. Puidokas. N. Puteikio teigimu, M. Puidoko strategijoje Europos Parlamento rinkimams buvo sumanyta sudaryti naują sąrašą.

„Puidoko pasiūlymas buvo toks. Pirmas žingsnis yra Europos Parlamento rinkimuose sudaryti du sąrašus. Vienas – Centro partijos, kitas – Darbo partijos. Pas Uspaskichą pirmu numeriu eina Viktoras Uspaskichas, antru numeriu – Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, trečiu numeriu – Lazdijų meras Artūras Margelis, ketvirtu numeriu – krepšininkas Tomas Pačėsas.

Ir tada mes sudarome koaliciją šitų dviejų sąrašų, kurioje pirmas yra Uspaskichas, tada Centro partijos atstovas, tada vėl to minėto sąrašo atstovas. Visas tas sąrašas vadinasi „Koalicija už Lietuvą ir už šeimas“, – komentavo N. Puteikis.

Pasak N. Puteikio, pagal tolimesnį scenarijų, M. Puidokas turėjo patekti į antrąjį Prezidento rinkimų turą ir tapti naujos, iš Darbo partijos, Centro partijos ir įvairių judėjimų sudarytos, partijos lyderiu.

„Mindaugas Puidokas yra labai stipriai įsitikinęs, kad jis išeis į antrą turą ir iš karto tam scenarijui numato tokį veiksmą, kad po pirmo turo rengiamas Darbo partijos suvažiavimas, į ją įstoja visų šitų mano minėtų judėjimų atstovai, jo kuruojamų organizacijų už šeimas atstovai ir Centro partijos nariai.

Visi sustoja į vieną Darbo partiją, Mindaugas Puidokas yra išrenkamas pirmininku, ir Darbo partija persivadina į partiją „Už Lietuvą ir už šeimas“, o aš turiu nusiimti jo naudai prieš pirmą turą“, – teigė N. Puteikis.

N. Puteikis tvirtino, kad pasiūlymas buvo pristatytas Centro partijos suvažiavime.

„Šitą scenarijų pristačiau Centro partijos suvažiavime užvakar. Tai nepritarta. Dalis kažkodėl net juokėsi“, – komentavo N. Puteikis.

Darbo partijos lyderiui europarlamentarui Viktorui Uspaskichui M. Puidoko plano idėjos nebuvo negirdėtos. Pasak europarlamentaro, jis nesulaukė tik konkrečių pasiūlymų dėl šios Seimo nario iniciatyvos.

„Aš pasakiau, duokit aiškų, suprantamą pasiūlymą, su išdėstytais veiksmais ir datomis, tada galima svarstyti. Kol šito nėra, nėra ką svarstyti. Laukti mes negalime ilgai, todėl mes nei atmetėm, nei sutikom, nes konkretaus pasiūlymo nebuvo. Buvo idėjų visokių, o idėja tai nėra pasiūlymas. Visos idėjos ir visi pasiūlymai yra svarstytini, tada kada jie yra suformuluoti“, – Eltai sakė V. Uspaskichas.

Kovo 14 dieną Seime vykusioje spaudos konferencijoje Prezidento posto siekiantis Seimo narys Mindaugas Puidokas pakvietė rinkimuose dalyvaujančius filosofą Arvydą Juozaitį, Seimo narį Naglį Puteikį bei europarlamentarą Valentiną Mazuronį vienyti jėgas ir Prezidento rinkimuose kelti vieną kandidatą. A. Juozaitis griežtai sukritikavo šį pasiūlymą, o V. Mazuronis teigė esantis atviras pasiūlymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.