Po N. Puteikio žodžių apie slaptą planą M. Puidokas atsisako dalyvauti EP rinkimuose

Prezidento posto siekiantis Seimo narys Mindaugas Puidokas antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje plačiau papasakojo apie savo planą Lietuvai.

Mindaugas Puidokas neatsisako minties vienyti  „antisisteminius“ kandidatus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas neatsisako minties vienyti  „antisisteminius“ kandidatus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valentinas Mazuronis neprieštarautų, jei kandidatai tikrai sugalvotų vienytis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valentinas Mazuronis neprieštarautų, jei kandidatai tikrai sugalvotų vienytis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Juozaitis M.Puidoko mintims prieštaravo. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Juozaitis M.Puidoko mintims prieštaravo. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas neatsisako minties vienyti „antisisteminius“ kandidatus.<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Puidokas neatsisako minties vienyti „antisisteminius“ kandidatus.<br>D.Umbraso nuotr.
Naglis Puteikis net prabilo apie slaptą M.Puidoko planą. <br>D.Umbraso nuotr.
Naglis Puteikis net prabilo apie slaptą M.Puidoko planą. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 12:14 PM, atnaujinta Mar 19, 2019, 12:42 PM

40-ąjį gimtadienį antradienį švenčiantis M.Puidokas sakė, kad nusprendė nedalyvauti Europos Parlamento (EP) rinkimuose, bet vis dar siekia suvienyti „antisisteminius“ kandidatus prezidento rinkimuose. Jis taip pat planuoja suburti stipriausią politinę jėgą Lietuvoje.

„Naglio Puteikio pateiktas „ypatingai slaptas“ planas yra vertybinis ir ilgalaikis planas. Ir jis visiems visiškai atviras. Keliaudamas po visą Lietuvą to plano nuostatas labai atvirai deklaruoju. Planas ir yra suburti stipriausią politinę vertybinę jėgą Lietuvoje“, – savo planais Seime dalijosi M.Puidokas.

M.Puidokas kolegos Seimo nario N.Puteikio teiginius vertino kaip tam tikrą „pervargimą“, kuris, anot jo, verčia daryti vertybines klaidas.

„Labai liūdna dėl N.Puteikio, kad dalyvaudamas trejuose rinkimuose, ko gero, dėl to pervargimo nesugebėjo suprasti vienijimosi plano. Ir nusprendė jį pateikti visuomenei ir žiniasklaidai visiškai kitokį, nei jis yra“, – kalbėjo jis.

„Norisi tikėti, kad Centro partijos atstovai ir jos lyderis supras, kokį klaidingą sprendimą jis priėmė“, – kolegos teiginius vertino M.Puidokas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad N.Puteikis po to, kai M.Puidokas pasiūlė jam, Valentinui Mazuroniui ir Arvydui Juozaičiui vienytis ir išrinkti geriausią kandidatą prezidento rinkimams, pabrėžė, kad M.Puidoko planas yra visai kitoks.

N.Puteikio teigimu, M.Puidoko strategijoje Europos Parlamento rinkimams buvo sumanyta sudaryti naują sąrašą.

„M.Puidoko pasiūlymas buvo toks. Pirmas žingsnis yra Europos Parlamento rinkimuose sudaryti du sąrašus. Vienas – Centro partijos, kitas – Darbo partijos. Pas Uspaskichą pirmu numeriu eina Viktoras Uspaskichas, antru – Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, trečiu – Lazdijų meras Artūras Margelis, ketvirtu – krepšininkas Tomas Pačėsas. Ir tada mes sudarome koaliciją šitų dviejų sąrašų, kurioje pirmas yra V.Uspaskichas, tada Centro partijos atstovas, tada vėl to minėto sąrašo atstovas. Visas tas sąrašas vadinasi „Koalicija už Lietuvą ir už šeimas“, – ELTAI praėjusią savaitę komentavo N.Puteikis.

EP rinkimuose nedalyvaus

Po N.Puteikio teiginių M.Puidokas apsisprendė nebedalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.

„Taip pat priėmiau sprendimą nedalyvauti EP rinkimuose, bet telkti nesistemines politines jėgas, tai daryti ne tik šioje prezidento rinkimų kampanijoje, bet ir po jos“, – kalbėjo M.Puidokas.

„Aš buvau pašalintas iš visų postų, bet į EP neisiu, mano tikslas dabar yra dirbti Lietuvoje. Turėjau daug siūlymų, vienas paskutinių buvo iš A.Juozaičio, man buvo siūloma kandidatuoti jo suburtos jėgos „Lietuva yra čia“ pirmu numeriu. Man nesutikus jie priėmė sprendimą nekelti sąrašo“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M.Puidokas.

Tikėjosi, kad persigalvos A.Juozaitis

M.Puidokas džiaugėsi dėl V.Mazuronio pritarimo vienijimosi idėjai, bet apgailestavo dėl A.Juozaičio teiginių.

„Nuoširdžiai tikiu, kad A.Juozaitis nesuprato mano išsakytos pozicijos, įsiklausęs, kas buvo pasakyta, pakeis nuomonę ir nuspręs sėsti prie derybų stalo“, – A.Juozaičio atsaką komentavo M.Puidokas. A.Juozaitis praėjusią savaitę kalbėdamas apie vienijimosi planą sakė, kad apie tai jis nesvarsto.

„Manau, kad Lietuvai reikia piliečių judėjimo, apimančio visas vertybines piliečių pajėgas. Būtent tai būtų puikus ir stiprus atsakas į neoliberalios sistemos iškreiptas vertybes, kurios ne tik Lietuvoje, bet daugelyje šalių didina socialinę atskirtį ir kenkia pačioms valstybėms. Planas yra bendrauti, išklausyti ir vienyti visus žmones, politines jėgas, kurios pritaria tradicinėms vertybėms“, – kalbėjo Seimo narys.

M.Puidokas priminė savo planą vienytis antisisteminiams kandidatams.

„Norint laimėti prieš sistemą, būtina suderinti kandidatų problemas, telkiantį veikimą taikau bendraudamas su dešimtimis visuomeninių komitetų, su įvairiomis politinėmis partijomis

„Tvirtai tikiu, kad tai yra sėkmės formulė mūsų valstybei“, – sakė kandidatas.

„Taip pat siūlau nesisteminių kandidatų debatus ir pirminius rinkimus, kuriuos galėtų padėti vykdyti ir pravesti tiek Vilniaus ir Kauno forumai, universitetų politikos mokslų studentai, būtų įdomu ir geras demokratijos išbandymas. Ir gera pamoka visai mūsų visuomenei, jose būtų nustatytas geriausias opozicinis kandidatas“, – savo pirminės minties neatsisakė M.Puidokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.