Radviliškyje viskas aišku: laisvas – tik vienas postas

Savivaldos rinkimuose pergalę šventę Radviliškio konservatoriai galėjo likti ir be šiltų postų. Bet susivienyti bandžiusiai opozicijai neužteko darnos suburti vieningą komandą.

A.Čepononis sakė, kad vicemero postas jau atiduotas koalicijos partneriams valstiečiams, o administracijos direktorės darbą tęs J.Margaitienė (dešinėje).<br>G.Šiupario nuotr.
A.Čepononis sakė, kad vicemero postas jau atiduotas koalicijos partneriams valstiečiams, o administracijos direktorės darbą tęs J.Margaitienė (dešinėje).<br>G.Šiupario nuotr.
J.Margaitienė lieka administracijos direktorės poste.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Margaitienė lieka administracijos direktorės poste.<br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Čepononis meru dirbs šeštą kadenciją.<br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Čepononis meru dirbs šeštą kadenciją.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 20, 2019, 7:24 PM, atnaujinta Mar 20, 2019, 7:29 PM

Apie tai prakalbo trečiadienį spaudos konferenciją surengę Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis. Šeštą kadenciją Savivaldybei vadovausiantis politikas pripažino, kad „briedžio dalybos vyko, bet konservatoriai neliko su ragais“.

Konservatoriai rinkimuose laimėjo 11 mandatų, o dar vieną pridėjo antrajame ture meru perrinktas A.Čepononis. Vis dėlto laimėtojams šiek tiek pritrūko, kad rajonui vadovautų vieni, nes Tarybą sudaro 25 politikai.

Socialdemokratai laimėjo 5, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) 4, Darbo partija ir visuomeninis rinkimų komitetas „Už geresnį gyvenimą visiems“ - po 2 mandatus.

Dar praėjusią vasarą A.Čepononis bandė derėtis su ilgamečiais partneriais socialdemokratais, bet šie ketinimų protokolo nepasirašė. Neoficialiais duomenimis, politikai ketino susivienyti prieš nuolatinius laimėtojus ir konservatorius nustumti nuo valdžios.

Vis dėlto jiems pristigo vienybės, o A.Čepononio vadovaujami konservatoriai susitarė dėl bendro darbo su LVŽS. Pastariesiems už paramą atiduotas vicemero postas, į kurį ketinama deleguoti Mindaugą Pauliuką.

Administracijos direktorės darbą tęs Jolanta Margaitienė, o jos pavaduotojo postas dar neužimtas. A.Čepononis neslėpė, kad kandidato dar nėra, gali būti, kad šis politinis postas bus atiduotas į dar platesnį koaliciją prisijungsiantiems partneriams.

„Mums 16 balsų pakanka. Ar bandysime formuoti platesnę koaliciją, spręsime kartu. Jei derybos vyks, jose dalyvaus abiejų dabartinę koaliciją sudariusių partijų lyderiai“, - sakė A.Čepononis.

Meras pripažino, kad dviem į Tarybą išrinktiems konservatoriams teko rimtas galvosūkis, mat Justinas Pranys vadovauja Šeduvos, o Ernestas Mončauskas – Radviliškio miesto seniūnijai. Šios pareigos nesuderinamos su Tarybos nario, tad jiems teks rinktis.

Pasirinkimas yra skausmingas, nes atsisakęs laimėto mandato politikas nebeatgaus užstato. Jis yra nemenkas – net 9672 eurai. Anksčiau užstatas buvo gerokai mažesnis, todėl pernai jis buvo padidintas, kad politikai nebeapgaudinėtų rinkėjų.

„Su seniūnais buvo sutarta, kokią dalį jie dengs patys, o kokią – partija“, - sakė Radviliškio meras.

Spaudos konferencijoje meras A.Čepononis ir administracijos direktorė J.Margaitienė pasidžiaugė rinkėjų pasitikėjimu ir pažadėjo, kad naujoji kadencija bus skirta rajono gyventojų socialinėms problemoms spręsti, keliams tvarkti, švietimui ir kultūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?