Mokyklose prasideda nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas

Lietuvos mokyklose pirmadienį prasideda nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas (NMPP).

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2019, 6:21 AM, atnaujinta Apr 15, 2019, 6:23 AM

Jame dalyvauja antrų, ketvirtų, šeštų ir aštuntų klasių mokiniai, jie atliks matematikos, lietuvių kalbos ir kitų dalykų užduotis, pranešė Nacionalinis egzaminų centras (NEC).

Per patikrinimą antrokai atliks skaitymo, t. y. teksto suvokimo, rašymo ir matematikos užduotis, ketvirtokai – skaitymo, rašymo, matematikos ir pasaulio pažinimo užduotis.

Šeštos klasės mokiniai atliks skaitymo, rašymo bei matematikos užduotis, o aštuntos klasės mokiniai – kompiuterinius matematikos ir gamtos mokslų testus.

Šiemet pirmą kartą nuo užduočių popieriuje atlikimo aštuntokai pereis prie modernesnio – elektroninio – formato.

NMPP dalyvaujantys aštuntų klasių mokiniai matematikos ir gamtos mokslų užduotis atliks ir klausimynus pildys ne popieriniuose sąsiuviniuose, bet kompiuteriu.

Paskutinis NMPP vyks gegužės 9 dieną.

NEC pranešime pažymi, kad nacionalinis pasiekimų patikrinimas yra ne egzaminas, bet savo jėgų išmėginimas, jis nereikalauja specialaus pasiruošimo, užduotis atliekama per dalyko pamoką.

„Girdime iš mokyklų, mokinių tėvų, kad mokytojai specialiai rengia vaikus pasiekimų patikrinimui, jis labai sureikšminamas. To neturėtų būti, pasiekimų patikrinimas įvertina per visus mokslo metus įgytas žinias, gebėjimus“, – sako NEC direktorė Saulė Vingelienė.

Anot jos, svarbiausias patikrinimo tikslas – suteikti grįžtamojo ryšio informacijos mokiniams, jų tėvams, mokytojams, mokykloms ir savivaldybėms apie mokinių mokymosi rezultatus.

NEC įsipareigoja visoms savivaldybėms, mokykloms, mokiniams ir jų tėvams parengti detalesnes nei iki šiol ataskaitas apie pasiekimus su rekomendacijomis, kokios sritys turėtų būti stiprinamos, į ką atsižvelgti mokantis. Tokios ataskaitos bus parengtos iki spalio.

Individualizuota informacija apie kiekvieno mokinio pasiekimus bus pateikiama tik mokiniui ir jo tėvams, mokytojas gaus ataskaitas apie klasę, savivaldybės – apie savo mokyklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?