Ž. Pinskuvienės pažadai: į Širvintas, kaip ir kalėdiniu laikotarpiu, vyks žmonės iš visos Lietuvos

Pirmadienį į pirmąjį posėdį rinksis naujoji Širvintų rajono savivaldybės taryba. Antrą kadenciją pradedanti Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė žada užtikrinti darbų tąsą, kalba ir apie galimas reformas. Per 4 metus daugiau kaip 25 mln. eurų investicijų į rajoną su savo komanda pritraukusi merė sieks, kad rajonas būtų patrauklus ne tik gyventojams, bet ir investuotojams.

Lietuvos miestų merų apdovanojimai,žurnalas Veidas,Neringa.Pinskuvienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos miestų merų apdovanojimai,žurnalas Veidas,Neringa.Pinskuvienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Antrą kadenciją pradedanti Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė žada užtikrinti darbų tąsą, kalba ir apie galimas reformas.<br>V.Balkūno nuotr.
Antrą kadenciją pradedanti Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė žada užtikrinti darbų tąsą, kalba ir apie galimas reformas.<br>V.Balkūno nuotr.
Antrą kadenciją pradedanti Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė žada užtikrinti darbų tąsą, kalba ir apie galimas reformas.<br>V.Balkūno nuotr.
Antrą kadenciją pradedanti Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė žada užtikrinti darbų tąsą, kalba ir apie galimas reformas.<br>V.Balkūno nuotr.
Antrą kadenciją pradedanti Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė žada užtikrinti darbų tąsą, kalba ir apie galimas reformas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Antrą kadenciją pradedanti Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė žada užtikrinti darbų tąsą, kalba ir apie galimas reformas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 15, 2019, 10:53 AM

Interviu naujienų agentūros ELTA žurnalistei Jadvyga Bieliavskai merė Ž.Pinskuvienė sakė, kad iš centrinės valdžios norėtų daugiau dėmesio mažosioms savivaldybėms ir regionams, o išrinktus Tarybos narius kviečia užbaigti tuščias politines kovas, intrigas ir drauge gerinti rajono žmonių gyvenimą.

– 2015-aisiais vykusiuose savivaldos rinkimuose Širvintų rajono mero postą laimėjote antrajame rinkimų ture, gavusi 55,99 proc. rinkėjų balsų. Darbo partija, kuriai atstovavote, tuomet gavo 9 mandatus taryboje. Per šių metų savivaldos rinkimus mero postą užsitikrinote jau pirmame rinkimų ture, pelniusi 72,61 proc. rinkėjų palaikymą. Jūsų visuomeninis rinkimų komitetas „Živilės Pinskuvienės komanda – už sėkmingą Širvintų kraštą“ taryboje laimėjo daugumą – mero postą ir 14 mandatų iš 20. Pasidalinkite tokiu sėkmės receptu, kuriuo galbūt ateityje galėtų vadovautis ir kiti pretendentai tapti šalies savivaldybių merais?

– Žmonių viltys, išsakytos per šiuos rinkimus, parodė, kad mero institucija turi didžiulį pasitikėjimą. Receptas paprastas – pažinti kraštą, jo žmones, žinoti jų problemas ir dėti visas jėgas planuojant bei įgyvendinant darbus šias problemas išspręsti. Tik darbu, o ne tuščiais žodžiais, tik betarpišku bendravimu, o ne pasisvaičiojimais tribūnose ar žiniasklaidoje. 2015 m. eidama į rinkimus žadėjau pokyčių, o dabar aiškiai matyti, kad 95 proc. žadėtų darbų padaryta. Žmonės pamatė, kad tai nebuvo tušti pažadai, jie tapo realiais darbais, todėl antrą kartą patikėjo man Širvintų rajono vairą.

– Koks darbas, kurį Jums pavyko nuveikti per pirmą kadenciją, jūsų akimis žiūrint, buvo svarbiausias jums, rajono žmonėms?

– Negalėčiau įvardinti vieno konkretaus darbo kaip svarbiausio. Manau, visi darbai rajonui ir jo žmonėms yra labai svarbūs. Galbūt galėčiau išskirti didžiausius šios kadencijos įvykdytus ir vykdomus projektus. Tai naujasis futbolo stadionas, naujai pastatytas socialinių būstų daugiabutis, didžiulis sporto kompleksas, renovuojami parkai, skverai, išasfaltuota daugybė kilometrų miesto bei seniūnijų gatvių. Per ketverius metus į rajoną pritraukėme per 25 mln. eurų investicijų.

– Rinkėjai jums įteikė didelį pasitikėjimo mandatą, ką darysite, kad jų nenuviltumėte? Kas bus jūsų antrosios kadencijos darbų prioritetas?

– Kaip ir anksčiau, darysiu viską, kad su komanda įgyvendintume visus užsibrėžtus tikslus. Prioritetai išlieka panašūs: kelių asfaltavimas, paslaugų ir infrastruktūros, palankios šeimai, vaikams, aktyviems, sportiškiems gyventojams kūrimas, daugiabučių renovacija, kultūra. Taip pat naujos kadencijos darbų programoje esame numatę keisti visą bendrąjį miesto planą, kad Širvintų miestas taptų patrauklus ne tik gyventojams, bet ir investuotojams. Neužmiršime ir kaimiškų vietovių: įrengsime modernų apšvietimą, sutvarkysime ar naujai įrengsime laisvalaikio zonas, sporto erdves. Turime numatę ir begales kitų darbų.

– Kuo skirsis antroji merės kadencija nuo pirmosios?

– Didesne patirtimi, geresniais įgūdžiais ir dar didesniu darbo tempu.

– Balandžio 15-ąją rengiamas pirmasis naujai išrinktos Širvintų rajono tarybos posėdis, kuriame jums bus įteiktos mero regalijos, prisieks naujai išrinkti rajono tarybos nariai, bus išrinktas mero pavaduotojas, paskirtas Administracijos direktorius. Ar planuojate kokių nors kadrų reformų ar esate linkusi prie tęstinumo?

– Darbų tąsą užtikrinsiu. O reformų bus. Kadangi tiek vicemero, tiek Administracijos direktoriaus pozicijos yra politinio pasitikėjimo, į šias pareigas siūlysiu atsakingus, sąžiningus, darbščius žmones, turinčius gyventojų pasitikėjimą.

– Atkreipiau dėmesį į tai, kad naujai išrinktos Širvintų rajono tarybos posėdyje dalyvauti kviečiami visi rajono gyventojai. Ką reiškia toks formatas, ar tai bus praktikuojama ir ateityje?

– Visi Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdžiai yra atviri, juose gali dalyvauti visi besidomintys gyventojai. Negalintys dalyvauti posėdžiuose nuo 2015 m. internetu gali stebėti tiesioginę transliaciją, vėliau – vaizdo įrašus. Tad pirmasis posėdis skiriasi tik tuo, kad vyks ne Savivaldybės pastate, o Kultūros centre. Turiu planą ateityje rengti daugiau išvažiuojamųjų savivaldybės tarybos posėdžių, kurie vyktų skirtingose rajono seniūnijose. Ne visi besidomintys tarybos veikla rajono gyventojai turi galimybę atvykti į posėdžius ar stebėti juos internetu, todėl sudarysime ir jiems galimybę dalyvauti tiesiogiai.

– Naujos savivaldybės tarybos darbą tradiciškai pradeda nuo koalicijų sudarymo. Nors jūsų visuomeninis komitetas laimėjo absoliučią daugumą – 14 tarybos narių mandatų ir mero postą, ar siūlysite prie valdančiosios daugumos prisijungti ir kitų partijų atstovams? Tik du mandatus rajono taryboje turės „valstiečiai“, po vieną mandatą – Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), konservatoriai, Socialdemokratų ir Darbo partijų atstovai? Ar jums prireiks ir jų palaikymo?

– Ar kitų partijų atstovai prisidės prie mūsų, pasiūliusių labai konkrečią ir detalią rinkimų programą, spręsti jiems. Na, o aš, prisiimdama žmonių patikėtą atsakomybę, kviečiu visus išrinktus Tarybos narius užbaigti tuščias politines kovas, intrigas ir prieštaravimus ir drauge dirbti rajono žmonių labui.

– Po visuomeninių rinkimų komitetų sėkmės savivaldos rinkimuose šiuo metu yra diskutuojama apie jų reglamentavimo galimą keitimą, sugriežtinimą, taikant tokius pat reikalavimus kaip ir politinėms partijoms. Ar savo ateitį siejate labiau su visuomeniniu komitetu, ar su tradicine partija? Beje, jums sekasi ir partinėje veikloje, nes esate išrinkta Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Širvintų skyriaus pirmininke.

– Nuo 2018 m. liepos esu sustabdžiusi narystę Lietuvos socialdemokratų darbo partijoje ir neinu joje jokių pareigų, nevykdau jokios su partija susijusios veiklos. Rinkimuose dalyvavau su visuomeniniu rinkimų komitetu „Živilės Pinskuvienės komanda – už sėkmingą Širvintų kraštą“, kuris, kaip parodė ką tik įvykę rinkimai, yra labai stipri jėga Širvintų rajone, todėl šiuo metu esu pasinėrusi į komiteto, kuriam širvintiškiai išreiškė didžiausią pasitikėjimą, veiklą.

– Iš mero pozicijos žiūrint, kokių sprendimų labiausiai laukia iš centrinės valdžios jūsų rajonas, bendrai savivaldybės, regionai?

– Regionai ir mažosios savivaldybės laukia ne vieno svarbaus sprendimo, finansavimo sąlygų, pritaikytų labiau didmiesčiams, pakeitimų. Turime spręsti mažųjų ligoninių išlikimo, paviršinio vandens surinkimo sistemų atnaujinimo klausimus, likusių nerenovuotų švietimo įstaigų problemas ir daugelį kitų. Labai tikiuosi, kad valdžia nuo skambių žodžių apie dėmesį regionams pagaliau pereis aiškių sprendimų.

– Per Kalėdas Širvintos išgarsėjo, nes žmonės iš kitų rajonų traukė pasižiūrėti iškirtinės Kalėdų eglės. Ar turite dar kokių nors sumanymų, kad pritrauktumėte turistus į savo rajoną, kuriam ne tik vadovaujate, bet čia esate gimusi, mokėtės ir, be abejo, puikiai jaučiate jo privalumus?

– Patikėkite, sumanymų turime labai daug. Ir pažadu, kad į Širvintas, kaip ir kalėdiniu laikotarpiu, žmonės vyks iš visos Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.