Vyriausybė pritarė kvotų užsieniečiams įvedimui

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui įvesti kvotas į Lietuvą iš trečiųjų šalių dirbti atvykstantiems užsieniečiams. Projektą dar turės patvirtinti Seimas. Kvotų sistemos siūloma netaikyti aukštos kvalifikacijos darbuotojams. Atsižvelgiant į Vidaus reikalų ministerijos siūlymą, pirmoji kvota galėtų būti nustatyta 2021 metais.

Vyriausybė pritarė kvotų užsieniečiams įvedimui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybė pritarė kvotų užsieniečiams įvedimui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 3:15 PM

Vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas teigia, kad kvota būtų nustatoma pagal rinkos poreikius.

„Kvota būtų nustatoma Užimtumo tarnybos vadovo tiems asmenims, kurie atvyktų dirbti pagal profesijas, kurių trūksta Lietuvoje, (...) kuriems netaikomas darbo rinkos testas ir išnaudojus šitą kvotą, atitinkamai galėtų atvykti ir gauti leidimą gyventi jau gavęs leidimą dirbti“, – sakė D. Urbonas Vyriausybės posėdyje.

Viceministras taip pat akcentavo, kad pačios kvotos nustatymas nebūtų absoliutus ribojimas, nes iki kvotos ribos atvykstama dirbti ir be leidimo. Pasak jo, išnaudojus šią kvotą, nebūtų apribota galimybė apskritai atvykti ir dirbti, tačiau būtų papildomai taikomas darbo rinkos testas ir tokiu atveju reikėtų gauti Užimtumo tarnybos leidimą.

ELTA primena, kad daugiausia darbuotojų į Lietuvą atvyksta iš Ukrainos ir Baltarusijos. Migracijos departamento duomenimis, 2018 m. į Lietuvos darbo rinką įsiliejo 52,1 tūkst. užsieniečių, iš jų 90 proc. atvyko pagal Užimtumo tarnybos direktoriaus tvirtinamą profesijų, kurių darbuotojų trūksta Lietuvoje, sąrašą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.