Romo Zamolskio žmonos viltis gyventi Lietuvoje daužo teismas

Pavojingiausiu Lietuvos nusikaltėliu vadinamo Romo Zamolskio žmona Svetlana Zamolskienė bandė apgauti Lietuvą, tačiau dėl to nukentėjo pati – tapo nepageidaujamu asmeniu vyro gimtinėje ir turėjo išvykti iš mūsų šalies, o ketvirtadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė ir jos pretenzijas dėl panaikintos Šengeno vizos.

 S.Zamolskienė galvojo, kad atvykusi į vyro gimtinę gaus leidimą čia gyventi, kaip savo nepilnamečių vaikų globėja, o Rusija iškart sutiks išduoti jos vyrą Lietuvai. <br> Asmeninio archyvo nuotr. 
 S.Zamolskienė galvojo, kad atvykusi į vyro gimtinę gaus leidimą čia gyventi, kaip savo nepilnamečių vaikų globėja, o Rusija iškart sutiks išduoti jos vyrą Lietuvai. <br> Asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2019, 5:26 PM, atnaujinta Apr 18, 2019, 5:27 PM

Teismas nustatė, kad Lietuvos ambasados Rusijoje konsulinis darbuotojas teisingai pasielgė panaikindamas 49 metų Rusijos pilietei vizą, nes ši prašydama vizos apie save pateikė melagingą informaciją. 

Viza S.Zamolskienei buvo išduota 2018 metų vasario 18 dieną ir galiojo iki šių metų vasario 22 dienos. Prašydama jos, R.Zamolskio žmona teigė, kad į Lietuvą vyksta aplankyti giminių ir draugų, tačiau pernai rugpjūčio pabaigoje apsigyveno Kaune ir pradėjo leisti vaikus į gimnaziją. 

Apie tai sužinoję ambasados darbuotojai, nusprendė peržiūrėti vizos išdavimą S.Zamolskienei ir nustatė, kad moteris bandė apgauti Lietuvą ir pažeidė vizos išdavimo sąlygas – nenurodė savo kelionės tikslo ir buvimo sąlygų, nepateikė dokumentų, kad turi pakankamai pinigų gyventi Europos Sąjungos valstybėje, neturėjo reikiamo sveikatos draudimo. 

Dėl šių priežasčių pernai lapkričio 27 dieną viza S.Zamolskienei buvo panaikinta, o jai pačiai liepta grįžti į Rusiją. 

Su tokiu sprendimu S.Zamolskienė nesutiko. Skunde teismui įtariamo žudiko žmona teigė, kad viza jai panaikinta neteisėtai, nes esą ji turi gyvenamąją vietą Kaune, nori sukurti verslą vyro gimtinėje, o sąskaitoje turi apie 5000 eurų, kurių jai esą užteks kurį laiką gyventi Lietuvoje.

Be to, S.Zamlskienė skundėsi, kad jos vaikai yra Lietuvos piliečiai, kurie negali gyventi Rusijoje, todėl, jai, kaip jų globėjai, esą turi būti duotas leidimas gyventi Lietuvoje. 

Užsienio reikalų ministerija buvo kitokios nuomonės. Jos teigimu, S.Zamolskienė prašydama Šengeno vizos turėjo sąžiningai pateikti informaciją apie savo apsilankymo tikslą ir buvimo sąlygas, tačiau to nepadarė – paprašiusi vizos, kaip turistė, bandė įsikurti mūsų valstybėje. 

Su ministerijos teiginiais sutiko ir teismas. „Kelionės tikslas negali būti siejamas su gyvenimu Lietuvoje“, – pabrėžė teisėjai bei atmetė S.Zamolskienės priekaištus dėl tariamai pažeidžiamų jos vaikų teisių, kaip nesusijusius ir nereikšmingus su šia byla: „Nagrinėjamas tik Šengeno vizos panaikinimo teisėtumas“.

Panaikinus vizą, S.Zamolskienė dar kurį laiką tempė laiką Lietuvoje. Ji grasino neišvyksianti iš šalies, kreipėsi į Migracijos departamentą prašydama leisti jai gyventi Lietuvoje, tačiau mūsų tarnybos savo sprendimo nekeitė.

Išsigandusi, kad bus deportuota, šių metų sausio 24 dieną S.Zamolskienė išvyko iš Lietuvos, tačiau nebaigia jos keikti ir terorizuoti. 

Grįžusi į Jekaterinburgą ji pareiškė, kad neleis savo vaikų į mokyklą, nes esą jie Lietuvos piliečiai ir privalo mokytis Lietuvoje, o netrukus pranešė ir apie skyrybas su kalinčiu R.Zamolskiu. 

„Jei šeima būtų Lietuvoje, jį išsiųstų į Lietuvą. Dabar aš su vaikais Rusijoje, todėl Rusija neturi pagrindo jo atiduoti Lietuvai, todėl mes skiriamės. Nėra šeimos, pasiimkite jį“, – tokį sprendimą paaiškino S.Zamolskienė, kuri Lietuvoje paskelbta nepageidaujama iki 2020 metų birželio mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.