Vytautas Bruveris. Kai reikia, budi, o kai reikia, snaudžia

Atjaunėjusi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau ne kartą pademonstravo, kad neketina atsisakyti buvusio amžinojo rinkimų generolo Z.Vaigausko gerųjų tradicijų. Pirmiausia – valdiškų mundurų apsaugos.

Naisiuvasara.lt, M.Patašiaus nuotr. montažas
Naisiuvasara.lt, M.Patašiaus nuotr. montažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-18 09:16, atnaujinta 2019-04-18 09:19

Vienas naujausių pavyzdžių – VRK sprendimas dėl D.Grybauskaitės kalbų antrojo savivaldybių tarybų rinkimų turo Vilniuje dieną. Valdantieji apskundė prezidentę, nes balsavimo apylinkėje ji su žemėmis maišė premjerą ir valstiečių kandidatą į prezidentus S.Skvernelį.

Tačiau komisija nedvejodama paskelbė, kad tokios prezidentės kalbos ir agitacijos draudimai savivaldos rinkimų dieną – tai nieko bendra neturintys dalykai.

Tuo pačiu rinkimų prievaizdai priėmė sprendimą dėl kito skundo, kurį buvo pateikęs Seimo narys P.Gražulis, – dėl prezidentės agitacijos už dabartinį sostinės merą R.Šimašių ir prieš jo konkurentą A.Zuoką.

Pasirodo, VRK mano, kad prezidentė nieko nepažeidė agituodama už „dirbantį“ ir „nevagiantį“, kurio dėka „gražėja Vilnius“.

Bet, sakysite, užtat kokia principinga ir akyla buvo VRK, kai R.Karbauskio reklaminio serialo „Naisių vasara“ kai kuriuos epizodus pripažino politine reklama.

Tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas ėmė ir panaikino šį komisijos sprendimą. Mat, teisėjų įsitikinimu, VRK šį reikalą tyrė nedovanotinai ilgai – net penkis mėnesius, o tuo metu viešojoje erdvėje dėl to sukelta daug triukšmo.

Taigi teismas padarė įstabią išvadą, kad komisija ne tik prasnaudė visus galiojančius tyrimo terminus, bet ir nuolat girdėdama tą žiniasklaidos skleidžiamą triukšmą negalėjo būti objektyvi.

Po tokių manevrų kas gali paneigti, kad tai – visiškai naujas valdiškų mundurų apsaugos išradimas. Tiesiog atsipūtęs „tiri“ galimus pažeidimus kone pusę metų, o po to bet kokį sprendimą vien dėl vilkinimo brūkšt ir panaikina teismas. Ir visi gali su palengvėjimu atsikvėpti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas