Vilniaus apylinkės teismas planuoja skelbti sprendimą dėl R. Šukio ieškinio VSD

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį planuoja skelbti sprendimą, ar Valstybės saugumo departamentas (VSD) paskleidė tikrovę neatitinkančių žinių apie buvusį Seimo narį, eksministrą Raimondą Šukį.

Raimondas Šukys<br>D.Umbraso nuotr.
Raimondas Šukys<br>D.Umbraso nuotr.
Raimondas Šukys<br>D.Umbraso nuotr.
Raimondas Šukys<br>D.Umbraso nuotr.
Raimondas Šukys<br>D.Umbraso nuotr.
Raimondas Šukys<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 6:22 AM

R. Šukio teigimu, teikdamas informaciją parlamentinį tyrimą atlikusiam Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui VSD paskleidė jo asmens garbę ir orumą žeminančių duomenų. Prašoma tuo duomenis pripažinti neatitinkančiais tikrovės ir paneigti.

Seimo komitetui pateiktoje išslaptintoje informacijoje VSD mini R. Šukį kaip proceso dalyvį, kai koncerno „MG Baltic“ atstovai bandė daryti įtaką tuometinei Arūno Valinsko vadovautai Tautos prisikėlimo partijai ir siekė kontroliuoti nuo jos atskilusią frakciją.

VSD teigia, kad 2009 metais, atstatydinus iš Seimo vadovo pareigų A. Valinską, koncerno atstovai svarstė apie R. Šukį kaip galimą kandidatą į Seimo pirmininkus.

Taip pat jo pavardė minima kaip tinkama „MG Baltic“ svarstant kandidatus į ministrus.

„2008 metų lapkriti G. Steponavičius teiravosi R. Kurlianskio nuomonės apie kandidatus į ministrus Regimantą Čiupailą bei Raimondą Šukį: „Aš frakcijos seniūnas, Čiupaila ir Šukys – ministrai. Kaip jums toks scenarijus?“. O R. Kurlianskis atsakė: „tai daug geriau atrodo“, – teigta VSD informacijoje.

Pasak R. Šukio, informaciją rašę pareigūnai ją iškraipė, be to, padarė faktinių klaidų.

Jis taip pat neteisingais vadina VSD teiginius apie jam koncerno darytą įtaką būnant sveikatos apsaugos ministru. Eksministras minimas kaip asmuo, kuriam bandyta daryti poveikį koncernui siekiant statybų pirkimų sveikatos įstaigose.

VSD su ieškiniu nesutinka ir prašo šį atmesti.

R. Šukys buvo kelių kadencijų Seimo narys (2000 – 2012 metais), 2006 – 2007 metais buvo vidaus reikalų ministru, 2008 – 2010 metais – Seimo pirmininko pavaduotoju, 2010 – 2012 metais dirbo sveikatos apsaugos ministru. R. Šukys buvo Liberalų ir centro sąjungos narys.

Dalis VSD informacijos buvo išslaptinta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto prašymu, kai šis baigė parlamentinį tyrimą dėl interesų grupių poveikio politiniams procesams.

Seimo patvirtintose komiteto išvadose nurodoma, kad koncerno „MG Baltic“ vadovai ėmėsi įgyvendinti politinį scenarijų, pagal kurį siekta įkurti naują, koncerno interesus tenkinančią liberalų partiją. Įsteigus su koncerno „MG Baltic“ vadovais artimai susijusią politinę partiją, Lietuvos liberalų sąjūdį, per mažiau nei 10 metų koncernas „MG Baltic“ tapo įtakingiausia Lietuvos verslo ir galios grupe.

Seimo patvirtintose tyrimo išvadose grėsme valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui pripažintas neteisėtas Rusijos energetikos bendrovės „Rosatom“ ir lietuviško koncerno „MG Baltic“ veikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.