Arūnas Dumalakas. Sostinę valdys ir žiurkės kankintoja, ir šoumenai

Nuo lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) bendruomenės aktyvisto iki žiurkės galabytojos. Kitą savaitę vyksiančiame renginyje pamatysime margą publiką. Bus pramogų pasaulio atstovų, šiaip pozuoti labai mėgstanti mergina, visuomenės dėmesį sugalvojusi pritraukti nebent įkyriu raginimu versti P.Cvirkos paminklą, jaunų politikų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2019, 12:09 PM

Manote, kad tai apie vakarėlį ar bent Atvelykio šventę? Neatspėjote. Tai apie posėdį Nr. 1.

Iš tiesų jis bus pirmasis, nors ir kaip neįprasta šį skaičių matyti darbotvarkėje. Paskutinį kartą jis ten švietė prieš ketverius metus.

Į pirmąjį posėdį trečiadienį susirinks ką tik iškepta savivaldybės taryba.

Vėl merui R.Šimašiui teks po priesaikos naujokus mokyti, kaip naudotis balsavimo sistema, auklėti, kada galima kalbėti, o kada geriau patylėti.

Tarybos senbuviai mėgins pasirodyti, naujokai vaizduos, kad irgi ne iš kelmo spirti.

Trumpai tariant, kelių valandų plunksnų pakedenimas, kurį kiekvienas vilnietis galės stebėti „YouTube“ kanalu. Malonios pirmosios serijos peržiūros.

Bene ryškiausia figūra naujoje taryboje – homoseksualus aktyvistas T.V.Raskevičius.

Iš karto po rinkimų bent keliose interneto svetainėse pasirodė žinutės, kaip jis imsis priemonių, kad sostinė taptų draugiškesnė lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų bendruomenei.

Jis į tarybą kandidatavo R.Šimašiaus komitete ir kampanijos metu aktyviai kalbėjo apie LGBT bendruomenę. Ir perrinktas meras jam iš karto atsilygino dėmesiu – su žmona Agne bei nuolatine palydove A.Armonaite apsilankė gėjų klube „Soho“.

T.V.Raskevičius sakė norintis, kad LGBT klausimas taptų įprasta savivaldos politikos dalimi. Tik ar neužgoš ši dalis gatvių remonto, eilių į darželius, socialinio būsto ir kitų įprastų savivaldos problemų?

Kita tarybos narė labai stengėsi per rinkimus išgarsėti nusifilmavusi laikanti žiurkę už uodegos. G.Karazijaitė sulaukė priekaištų dėl gyvūnų kankinimo, tačiau per rinkimus konservatorių sąraše nukrito tik viena vieta žemiau.

O žiurkės prie stoties ir toliau laksto praeiviams po kojomis, nors ir kaip G.Karazijaitė ragino su jomis kovoti.

Ateina į tarybą ir pramogų pasaulio ryklio A.Valinsko sūnus Arūnas.

Prisimename į ką pavirto Seimas, kai į jį kartu su A.Valinsku įsiveržė vakarėlių nuotraukose iki tol šmėžavusios asmenybės. Ar pakartos Arūnas tėvo pasiekimus?

Abejonių dėl to kyla. Mat į tarybą pakliuvusi pramogų pasaulyje gerai pažįstama, bet ir Seime spėjusi pabūti D.Meiželytė yra R.Šimašiaus komandoje, o pastarosios nariai draugiškumu konservatoriams netrykšta. Nesvarbu, kad bendradarbiavimą sutvirtino koalicijos parašais.

Kaip ir televizijos laidų vedėjas G.Jaunius, kurio šuolis į viršų per rinkimus buvo stebėtinas, nors keletą metų buvo galima kalbėti apie jo nuopelnus ne Vilniaus, o Plungės rajono savivaldai.

O kol naujokai pripras, juos monologais arba dialogais su meru R.Šimašiumi linksmins tarybos senbuvis ir nuolatinis kalbėtojas iš A.Zuoko ir vilniečių koalicijos „Laimingas Vilnius“ Ž.Šilgalis.

Taigi liūdna nebus – laukime serialo premjeros trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.