Romas ir Svetlana Zamolskiai persigalvojo – nebesiskirs

Teismui atmetus Svetlanos Zamolskienės skundą dėl Šengeno vizos anuliavimo, pasikeitė ir jos bei Rusijos kalėjime bausmę atliekančio Romo Zamolskio planai - kovą paskelbę apie savo skyrybas, jų išvakarėse sutuoktiniai pareiškė, kad šis sprendimas atšaukiamas. 

R.Zamolskis su Svetlana susipažino 2003 metais Jekaterinburgo miesto<br>Asmeninio albumo nuotr.
R.Zamolskis su Svetlana susipažino 2003 metais Jekaterinburgo miesto<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Zamolskiai galvojo, kad skyrybos padės Romui ištrūkti iš Rusijos kalėjimo į Lietuvą, o vėliau ir Svetlanai su vaikais neliks jokių kliūčių persikraustyti į vyro gimtinę.  <br> Asmeninio archyvo nuotr. 
 Zamolskiai galvojo, kad skyrybos padės Romui ištrūkti iš Rusijos kalėjimo į Lietuvą, o vėliau ir Svetlanai su vaikais neliks jokių kliūčių persikraustyti į vyro gimtinę.  <br> Asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 23, 2019, 5:19 PM, atnaujinta Apr 23, 2019, 5:30 PM

"Aš jam pasakiau, kad nepaliksiu jo vieno Rusijoje susidorojimui", - tokį žingsnį paaiškino S.Zamolskienė.

Apie fiktyvias skyrybas pora prabilo šių metų kovą, netrukus po to, kai S.Zamolskienė su nepilnamečiais vaikais nesėkmingai bandė apsigyventi Lietuvoje, tačiau Migracijos departamento buvo iš šalies išprašyta. 

Į Jekaterinburgą grįžusi S.Zamolskienė, po ilgalaikio pasimatymo su R.Zamolskiu paskelbė, kad susitikusi kalėjime su vyru apsvarstė susidariusią situaciją ir nusprendė, kad geriausia išeitis jiems yra pasukti skirtingais keliais. 

Netrukus "Facebooke" ji išplatino ir jai adresuotą R.Zamolskio laišką.  

„Mes išsiskirsime ir pamiršime vienas kitą. Aš jums ir vaikams – miriau dar 2014 metais. O jūs mirėte man, jus iš manęs atėmė ir nužudė rusai. Taškas“, - laiške bendraamžei žmonai parašė 49 metų R.Zamolskis.

Jo teigimu, prašyti pas žmoną skyrybų yra priverstas dėl esą visai šeimai iškilusio pavojaus gyvybei, kuris tariamai atsirado dėl politinių motyvų. 

„Aš pagal įstatymus tapau Rusijos įkaitu, Rusija mane nusikalstamai apšmeižė todėl, kad aš nebūdamas rusu išdrįsau sukurti šeimą. Rusai manęs nekenčia iki kaulų smegenų, kankina, tyčiojasi, žudo vien todėl, kad aš būdamas kitos tautybės sukūriau su tavimi šeimą“, - skyrybų priežastis miglotai įvardino R.Zamolskis.

Šiai jo idėjai pritarė ir S.Zamolskienė. 2017 metų rugsėjį Jekaterinburgo kalėjime už lietuvio ištekėjusi Rusijos pilietė tąkart "Lietuvos rytui" aiškino, kad esą jai neleidžiama gyventi Lietuvoje tik todėl, kad išsirinko ne tą vyrą, o Rusija netenkina R.Zamolskio prašymo sugrąžinti jį į Lietuvą, nes jo šeima gyvena Rusijoje.

„Jei šeima būtų Lietuvoje, jį išsiųstų į Lietuvą. Dabar aš su vaikais Rusijoje, todėl Rusijai neturi pagrindo jo atiduoti Lietuvai, todėl mes skiriamės. Nėra šeimos, pasiimkite jį. Valstybė - tai didelė šeima. Pilietybė - tai šeimos dalis. Žmogus - valstybės vaikas. Prašau Lietuvos valdžios pasiimti R.Zamolskį ir tuo pačiu netapti budeliais. Suspėsite pasiimti jį, išgelbėsite patys save“, - aiškino S.Zamolskienė.

Ji tuo metu tikėjo, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkins jos skundą dėl vizos anuliavimo ir po kurio laiko ji vėl galės sugrįžti į Lietuvą ir lankyti savo vyrą jau mūsų šalies kalėjime.

Praėjusį ketvirtadienį teismas šias jos viltis sudaužė. Teismas nusprendė, kad S.Zamolskienei išduota Šengeno viza buvo panaikinta pagrįstai, nes S.Zamolskienė prašydama vizos melavo Lietuvos ambasados Rusijoje darbuotojams. 

Prašydama vizos ji nurodė, kad į Lietuvą vyksta aplankyti giminių ir draugų, tačiau pernai rugsėjo pradžioje atvykusi į Kauną ne tik nusipirko butą, bet ir pradėjo leisti savo vaikus į mokyklą ir taip pažeidė vizų išdavimo taisykles.

Pernai lapkritį viza S.Zamolskienei buvo panaikinta, o jai liepta palikti vyro gimtinę, tačiau ji dar kurį laiką priešinosi ir iš Lietuvos išvyko tik tada, kai Migracijos departamentas pagrasino jai deportacija

S.Zamolskienei uždrausta atvykti į Lietuvą iki 2020 metų birželio 5 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.