V. Pranckietis paaiškino, kokiu būdu visos bakalauro studijos taptų nemokamos

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Žinių radijo laidoje „Pozicija“ paaiškino, kaip nuo 2020 metų visos bakalauro studijos galėtų būti nemokamos. Apie tokį pasiūlymą prieš kurį laiko prabilo švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius. Šis punktas buvo įrašytas ir į valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) programą.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 8:40 AM, atnaujinta May 31, 2019, 6:00 PM

V.Pranckiečio teigimu, Lietuvoje tik maža dalis studentų moka už mokslą.

„Šiuo metu, jei neklystų, 15 tūkstančių studentų krepšelių ir taip yra finansuojami valstybės, o mokosi apie 17 tūkst. studentų, labai nedidelis tas skirtumas. Jei vyriausybė randa būdų kaip finansuoti tas vietas, tai ir ačiū dievui, kad tai vyksta“, – kalbėjo Seimo vadovas.

„Tas skirtumas, kuris yra tarp valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų studijų, tai daliai ir būtų skiriamas finansavimas valstybės. O ar juo studentai pasinaudos, ar ne, tai jau priklauso nuo gebėjimo ir rūpesčio mokytis gerai“, – kalbėjo Seimo vadovas.

Kaip skelbė BNS, Švietimo ir ekonomikos ministrai paskelbė, kad imsis priemonių šiemet finansuoti mokslus visiems būsimiems studentams, kurie pasirinks matematikos, fizikos, elektronikos inžinerijos, mechanikos inžinerijos, bioinžinerijos, biotechnologijų ar informacinių technologijų studijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.