Vieni į vandenį leido laivus, o kiti stebėjo užkandžiaujančią mešką

Lietuvoje yra ką pamatyti ir išmėginti: Šilutėje jau pradėjo veikti uostas, iš kurio turistai bus plukdomi į Nidą, o netoli Biržų smalsiausieji įsigudrino fotografuoti atklydusią mešką. 

Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

May 4, 2019, 4:31 PM, atnaujinta May 4, 2019, 6:45 PM

Šilutė

Mažųjų laivų uostas pradėjo savo veiklą – šią savaitę laivai buvo aktyviai leidžiami į uosto vandenį. Šią vasarą, kaip ir praėjusią, veiks „Kuršių deltos ekspresas“ – pramogautojai iš Šilutės bus plukdomi į Nidą ir atgal. Šilutės mažųjų laivų uostas yra 5 km nutolęs aukštyn Šyšos upe nuo jos žiočių Atmatos upėje ir maždaug 13 km nuo Kuršių marių. Šilutės uostas pradėtas statyti dar prieš Pirmąjį pasaulinį karą, XX a. pradžioje. Tuo metu labai intensyviai buvo naudojamas vandens kelias Tilžė–Klaipėda, tačiau Šilutė, neturėdama savo uosto, negalėjo pasinaudoti šiuo keliu – laivai čia neužsukdavo. Todėl buvo pradėtos organizuoti 2500 kvadratinių metrų ploto ir 1,82 metro gylio Šilutės uosto Šyšos upės senvagėje statybos. Gelžbetoninės krantinės ilgis siekė 120 metrų. Darbai buvo baigti tik karo metu. Teko ne tiktai pagilinti senvagę, bet ir sutvarkyti penkių kilometrų Šyšos vagą nuo Atmatos iki Šilutės. Akmenimis buvo išgrįstas privažiavimas prie uosto aikštės ir apie 1918 m. uostas buvo sujungtas siauruoju geležinkeliu su Šilutės geležinkelio stotimi.

Spalviškiai

Biržų krašto gyventojai neturėtų nustebti miškuose išvydę rudąją mešką. Prieš savaitę lepečkojė buvo pastebėta Biržų girioje, netoli pasienio su Latvija. Ji atklydo į žvėrių jaukinimo vietą. Ten papilta grūdų, įrengta druskos laižykla. Pirmąsyk žvėris prie laukinių gyvūnų jaukinimo vietos įamžintas apie pusę trijų nakties.

Nuotraukose matyti, kad atšlepsėjusi prie statinės su grūdais meška atsisėdo ir ėmė ėsti. Pasisotinusi ji nuėjo šalin. Paskui žvėris dar dvi naktis vėl pasirodė ten pat.

Ukmergė

Policijos komisariato darbuotojai, tvarkydami teritoriją bei mišką netoli policijos komisariato, aptiko pavojingą radinį – stiklainį su sudužusiais termometrais. Į pagalbą teko kviesti ugniagesius, jiems perduotas rastas stiklainis. Laimė, jis nebuvo sudaužytas ir nuodingas metalas į aplinką nepateko.

Kiti radiniai buvo įprasti – į maišus keliavo stiklo ir plastiko buteliai, pakuotės. Surasta padangų ir net baldų. Talkininkai sutvarkė ne tiktai miško aplinką, bet ir poilsiautojų nuniokotą pavėsinę.

Miesto autobusų parkas įsigijo du naujus autobusus. Be modernaus dizaino ir galimybės taupyti degalus, juose – ir daugiau patogumų keleiviams. Du nauji Turkijoje pagaminti 33 vietų autobusai „Isuzu Turquoise“ pritaikyti garbaus amžiaus žmonėms.

Naujieji autobusai važinės priemiesčio ir užsakomaisiais reisais.Vieno autobuso kaina – 107 tūkst. eurų. Pernai įmonė taip pat įsigijo du naujus autobusus.

Smalininkai

Užvakar prieš vidurnaktį Jurbarko rajono ugniagesiai gavo pranešimą, kad viename miestelio name justi dūmų kvapas.

Buto, iš kurio sklinda svilėsių smarvė, durų niekas neatidaro.

Ugniagesiai išlaužė skardines duris ir ant įjungtos viryklės rado svylantį puodą su maistu.

Gelbėtojai pažadino kietai įmigusį 33 metų buto šeimininką ir išvedė jį į lauką.

Gabriškė

72 metų Vilkaviškio rajono gyventojas, neapdairiai triūsdamas aplink savo traktorių, sulaukė bėdos – sunkiasvorė mašina prispaudė pensininkui koją.

Iškviesti ugniagesiai buksyru patraukė traktorių ir nukentėjusį jo savininką perdavė greitosios pagalbos medikams.

Klaipėda

Ketvirtadienį vakare Klaipėdoje, šalia Birutės g. 22 namo, gūsingas vėjas nuvertė gatvės šviestuvą ant „Toyota“ automobilio. Automobilis apgadintas nežymiai.

Stulpas buvo nukeltas gatvių apšvietimo darbuotojams atjungus elektros energiją.

Pirmasis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro garbės dirigento vardas suteiktas Stasiui Domarkui. Apie tai paskelbta per S.Domarko 80 metų jubiliejui skirtą koncertą „Operetės šventė“ Klaipėdos koncertų salėje. Prie dirigento pulto visas dvi valandas stovėjo pats maestro.

Ilgus metus dirbdamas Kauno ir Klaipėdos muzikinių teatrų vyriausiuoju dirigentu S.Domarkas dirigavo daugybei operetės žanro kūrinių. Jis įkūrė Mažosios Lietuvos simfoninį orkestrą, 1998 m. pradėjo organizuoti uostamiestyje festivalius „Muzikinis rugpjūtis“.

Kalviai

Rokiškio rajone liepto galą priėjo mašiną girtas (1,67 prom.) vairavęs 40 metų Rokiškio rajono gyventojas. Tiesiai važiuoti nesugebantis vairuotojas iš karto patraukė patrulių dėmesį.

Paaiškėjo, kad rokiškėnas ne tiktai yra girtas, bet ir neturi vairuotojo pažymėjimo, kurio niekada taip ir nėra įgijęs.

Kaunas

Dėl A1 magistralės remonto ties „Mega“ gerokai išaugo automobilių skaičius Taikos bei Savanorių prospektą kertančiose gatvėse.

Todėl nutarta panaikinti 9 kairiuosius posūkius 400 metrų ilgio Birželio 23-iosios gatvės atkarpoje tarp Savanorių ir V.Krėvės prospektų. Artimiausiu metu kairiojo posūkio neliks ir K.Petrausko gatvėje ties Savanorių prospektu.

Vilkaviškis

Gretimose Lauko ir Vienybės gatvėse gyvenančios moterys užvakar rytą aptiko, kad į daugiabučio kieme stovinčius jų automobilius „Volkswagen Polo“ ir „Volkswagen Golf“ naktį buvo įsibrovę vagys.

Iš abiejų mašinų dingo akumuliatoriai.

Saločiai

Pasvalio rajone policininkai pastebėjo atvažiuojantį sportinį motociklą ir ėmė jį stabdyti, tačiau motociklininkas nepakluso ir padidinęs greitį bandė sprukti. Apvažiuodamas policijos mašiną jis kliudė stovintį patrulį.

42 metų motociklininkas liko sveikas, tačiau patruliui prireikė medikų pagalbos. Jam buvo pradrėkstas delnas ir sužeista koja. Motociklininkas buvo blaivus.

Vyras vairavo viešais keliais važinėti nepritaikytą motociklą.

Maštaičiai

Šakių rajono kaime gyvenantis vyras liko be pastogės per savo neapdairumą. Jis rūkė lovoje, ir ši užsidegė.

Vyras pats, kaip manė, užgesino ugnį ir išėjo pas kaimynus. Po kiek laiko jo name įsišėlo liepsnos. Namas sudegė visiškai.

Neringa

Kuršių nerijos gerbėjai kviečiami dalyvauti konkurse „Įkvėpti Neringos“. Trijų nugalėtojų laukia dviejų nakvynių savaitgalis rugsėjo mėnesį.

Šis Baltijos kurortas kadaise įkvėpė būrį rašytojų ir dailininkų, jų kūriniuose išsaugota Neringos praeitis.

Konkurso organizatoriai kviečia visus pasakoti su nerija susijusias šiandienines savo gyvenimo istorijas – tuoktuvės šioje unikalioje vietoje, pirmosios atostogos, pirmoji meilė ir pan. Savas istorijas reikėtų iliustruoti nuotraukomis ar vaizdo įrašais ir skelbti jas socialiniuose tinkluose.

Rokiškis

Pandėlio gatvėje trečiadienį vakare kilo gaisras garažų masyve. Liepsnojo du mediniai garažai.

Gaisras grasino išplisti – su ugnimi kovota apie valandą. Liepsnos suniokojo du medinius garažus. Dar aiškinamasi, kam jie priklauso.

Gaisras buvo persimetęs į šalia esantį metalinį garažą, nudegė stogas. Buvo apsaugoti 4 garažai. Gaisrininkai įtaria padegimą, todėl surinkta medžiaga perduota policijai tirti.

Mičiūnai

Su vėjeliu lėkęs girtas 27 metų Rokiškio rajono gyventojas nesuvaldė lengvosios mašinos ir kelionę baigė smūgiu į medį.

Avarija įvyko Rokiškio rajone.

Vairuotojas prasikirto smakrą, tačiau kaulai liko sveiki. Į alkoholio matuoklį jis pripūtė 2,10 promilės. Kartu važiavęs taip pat girtas (2,18 prom.) 52 metų keleivis nesusižeidė.

Pupasodis

Alytaus rajono gyventoja važiuodama pro kaimą pakelėje pastebėjo įtarimą keliančią kartoninę dėžę ir maišą. Nuojauta jos neapgavo – dėžėje buvo gyvas nedidelis šunelis, kurio norėta atsikratyti.

Išgelbėtą keturkojį priglaudė šalia Marijampolės įsikūrusi gyvūnų globos įstaiga.

Marijampolė

Sūduvos sostinės jaunimas, minėdamas Tarptautinę šokio dieną, pasiekė rekordą – J.Basanavičiaus aikštėje šoko 628 šios pramogos entuziastai.

Smagioje akcijoje dalyvavo darželinukai, moksleiviai, šokių kolektyvai ir grupė Vytenio bataliono karių.

Prieš Motinos dieną į senąsias Marijampolės kapines, esančias netoli miesto centro, ateinantys žmonės būna priblokšti išvydę aplinką prie atliekų konteinerių.

Jie dažnai, ypač prieš švenčių dienas, būna perpildyti, tačiau visus labiau piktina su kapinėmis visiškai nesusijęs šlamštas, kurio nevalyvi suvalkiečiai priveža ir į miesto, ir į kaimų kapinių konteinerius. Šiomis dienomis šalia konteinerių prie pat įėjimo į Marijampolės senąsias kapines atsirado krūva senų baldų.

Dėl patirtų lūžių Marijampolės ligoninėje gydoma iš Beržų gatvėje esančio 19-ojo namo balkono iškritusi mergina. Nelaimėlė buvo rasta gulinti ant laiptinės stogelio.

Medikai jai uždėjo kaklo ir kojos įtvarus, ugniagesiai merginą nukėlė ant žemės. Pirminiais duomenimis, marijampolietė krito iš trečio aukšto.

Draudeniai

Tauragės rajone trečiadienį Draudenių ežere apvirto valtis.

Atvykus pareigūnams valties ir žmogaus nebuvo matyti.

Dėl to atlikta papildoma žvalgyba sausumoje.

Nendrynuose aptiktas sąmoningas vyras – jis parplukdytas į krantą ir perduotas medikams.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.