Statybos inspektoriai teisme neįrodė, kad J. Borisovo šaudyklai reikėjo leidimo

Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai nepavyko įrodyti, kad verslininkas Jurijus Borisovas Trakų rajone neteisėtai įrengė požeminę šaudyklą. Vilniaus apygardos teismas atmetė inspekcijos skundą.

Teisme Statybų inspekcija siekė, kad J. Borisovas būtų įpareigotas per tris mėnesius nugriauti požeminę šaudyklą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Teisme Statybų inspekcija siekė, kad J. Borisovas būtų įpareigotas per tris mėnesius nugriauti požeminę šaudyklą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Teisme Statybų inspekcija siekė, kad J. Borisovas būtų įpareigotas per tris mėnesius nugriauti požeminę šaudyklą.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Teisme Statybų inspekcija siekė, kad J. Borisovas būtų įpareigotas per tris mėnesius nugriauti požeminę šaudyklą.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-05-06 15:53

„Pirmosios instancijos teismas pagrįstai sprendė, jog (inspekcijos – BNS) ataskaita neatskleidžia, kokiai kategorijai turi būti priskiriamas statinys. Inspekcija, teigdama, jog jis priskiriamas inžineriniams statiniams, todėl jo statybai reikalingas projektas ir leidimas, jokiais įrodymais to nepagrindė. Pagal pateiktus duomenis, statinys yra 952 kv. m ploto, todėl atitinka, nebent nesudėtingiems inžineriniams statiniams keliamus reikalavimus“, – rašoma teismo nutartyje.

Remdamasis šiais argumentais teismas nusprendė, jog inspekcija neįrodė, kad statiniui turėjo būti išduotas statybos leidimas, todėl atmetė jos skundą ir paliko galioti prieš metus Vilniaus regiono apylinkės teismo priimtą nutartį, kuria inspekcijos pretenzijos atmestos.

Teisme Statybų inspekcija siekė, kad J. Borisovas būtų įpareigotas per tris mėnesius nugriauti požeminę šaudyklą.

2016 metais Aplinkos ministerija skelbė, kad Statybos inspekcija viename su J. Borisovu siejamos bendrovės valdomų sklypų Trakų rajone nustatė neteisėtą požeminį statinį, kuris, spėjama, yra šaudykla. J. Borisovas tuomet įpareigotas iki 2017 metų gegužės vidurio ją nugriauti.

Teritoriją valdo bendrovė „Geovika“. Jos atstovų teigimu, statybos darbus sklypuose Vainių ir Žerebėnų kaimuose vykdė buvę jų savininkai Irina ir J. Borisovai.

Dar anksčiau ministerija skelbė, kad su verslininku J. Borisovu siejamos bendrovės valdomuose sklypuose Trakų rajone nustatė pažeidimų. Tuomet inspektoriai „Geovikai“ nurodė nugriauti Vainių ir Žerebėnų kaimų sankirtoje be leidimo pradėtą statyti apie 360 kv. m ploto pastatą bei neteisėtą stoginę Žerebėnų kaime.

Dėl statinių „Geovikos“ valdomoje teritorijoje teisėtumo tyrimo metu į inspekciją kreipėsi J. Borisovo sutuoktinė I. Borisova ir jai atstovaujantis advokatas, jie teigė turį reikšmingos informacijos apie požeminę šaudyklą. Anot pranešimo, inspekcija organizavo susitikimą, į kurį atvyko I.B orisovos sūnus ir jos advokatas ir nurodė galimą požeminės šaudyklos vietą bei pastato patalpą, iš kurios galima patekti į šaudyklą.

Įvairaus dydžio 34 statiniai išdėstyti 33,35 hektaro Vainių ir Žerebėnų kaimų teritorijoje, ją sudaro 12 žemės sklypų. Tiek žemės sklypai, tiek statiniai juose, išskyrus vieną J. Borisovo vardu registruotą pastatytą ir vieną nebaigtą statyti, nuosavybės teise priklauso bendrovei „Geovika“.

2013 metais vienintelis įmonės „Geovika“ akcininkas buvo J. Borisovas. Dabar vienintelė „Geovikos“ akcininkė, Registrų centro duomenimis, yra Nyderlanduose registruota „Dovecote Investments“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.