I. Šimonytės nesulaukę valstiečiai vis tik posėdžiaus dėl paramos prezidento rinkimuose

Į prezidentus kandidatuojantis ekonomistas Gitanas Nausėda trečiadienį ketina susitikti su valdančiųjų „valstiečių“ frakcija Seime dėl partijos paramos per prezidento rinkimus.

G.Nausėda ir I. Šimonytė<br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
G.Nausėda ir I. Šimonytė<br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-19 14:24, atnaujinta 2019-05-20 17:16

G. Nausėda pirmadienį paskelbė ketinantis atvykti į frakcijos posėdį.

Tuo metu konservatorių iškelta kandidatė, buvusi finansų ministrė parlamentarė Ingrida Šimonytė į „valstiečių“ frakciją neatvyks dėl įtemptos darbotvarkės, BNS pranešė kandidatės atstovė Giedrė Balčytytė.

Klausimą dėl paramos kandidatams „valstiečių“ gretose organizuojantis parlamentaras Tomas Tomilinas BNS patvirtino, kad I. Šimonytei neavykus, frakcija posėdžiautų tik su G. Nausėda.

„Valstiečių“ kandidatas į prezidentus premjeras Saulius Skvernelis per pirmąjį prezidento rinkimų turą liko trečias.

G. Nausėda pranešė, kad trečiadienį atskirai taip pat susitiks su Socialdemokratų partijos frakcija, nes „valstiečių“ kandidatams keliami klausimai „yra svarbūs platesnį rinkėjų ratą atstovaujančioms parlamentinėms partijoms“.

„Pagarba rinkėjams ir jų deleguotoms politinėms partijoms yra tarp pamatinių G. Nausėdos vertybinių principų, todėl dialogas bus palaikomas ir siekiama visuomenės aiškiai išsakyto poreikio – konstruktyvaus politinio bendradarbiavimo“, – teigiama kandidato štabo pranešime.

„Valstiečių“ kandidatas į prezidentus premjeras Saulius Skvernelis per prezidento rinkimų turą liko trečias.

Viešai paskelbtame konservatorių iškeltos buvusios finansų ministrės, Seimo narės I. Šimonytės atsakyme „valstiečiams“ teigiama, kad ji neturės galimybės jų siūlomu metu apsilankyti frakcijoje, nes bus ne Vilniuje.

Kandidatė pridūrė nemananti, kad „partija ar jos frakcija yra įgaliota remtis šiais balsais kaip kažkokio derybinio paketo dalimi“.

„Esu tikra, kad už Saulių Skvernelį balsus atidavę rinkėjai patys pasirinks sau tinkamesnį kandidatą II-ajame ture“, – teigiama I. Šimonytės laiške.

Vis dėlto ji atsakė į „valstiečių“ viešai paskelbtus klausimus kandidatams.

Tuo metu į prezidentus kandidatuojantis ekonomistas G. Nausėda dar svarsto, ar sutikti apsilankyti „valstiečių“ frakcijoje, BNS sakė jo rinkimų štabo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas.

Valstiečiai“ sako tikėjęsi sprendimą dėl paramos prezidento rinkimuose priimti ne vėliau kaip iki ketvirtadienio.

Antrasis prezidento rinkimų turas vyks sekmadienį.

I.Šimonytė nedalyvaus

Pirmadienį kandidatė į prezidentus, I.Šimonytė pareiškė, kad frakcijos susitikime nedalyvaus, nes jau turi suplanuotą susitikimą ne Vilniaus mieste.

„Kadangi ši savaitė yra paskutinė iki II-ojo rinkimų turo, visą turimą laiką esu suplanavusi ir paskyrusi kampanijos priemonėms. Tad jūsų siūlomu metu apsilankyti Jūsų frakcijoje neturiu galimybės, kadangi būsiu išvykusi iš Vilniaus“, – pranešime rašė I.Šimonytė.

„Aš esu susipažinusi su jūsų lyderio R.Karbauskio pareiškimais tiek prieš pirmąjį rinkimų turą, tiek ir po jo. Prieš rinkimus jis teigė, kad ir Šimonytė, ir Nausėda yra konservatorių kandidatai, todėl už juos balsuoti valstiečiai negali. Po pirmo rinkimų turo jis pabrėžė, kad tikrai nebalsuos už Šimonytę.

Tad yra gana keista po šių frakcijos ir partijos vadovo pareiškimų kviesti mane aptarti pozicijos ir galimai paramai. Visgi, matau reikalą patikinti frakciją, kad jokie p. R.Karbauskio išankstiniai pareiškimai netrukdys man ateityje diskutuoti tais klausimais, kuriais diskusijos tarp Seimo ir Prezidento yra būtinos“, – rašoma jos atsakyme valstiečių frakcijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.