Buvęs Klaipėdos jūrų uosto vadas Arvydas Vaitkus iškėlė sąlygą: vėl vadovautų, jei neliktų ministro

Buvęs Klaipėdos jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus teisme siekia įrodyti, kad iš pareigų buvo atleistas be jokios priežasties. Jis reikalauja kompensacijos, bet į darbą dabar nenorėtų sugrįžti.

A.Vaitkus prašo jo atleidimą iš uosto vadovo posto pripažinti neteisėtu.
A.Vaitkus prašo jo atleidimą iš uosto vadovo posto pripažinti neteisėtu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2019, 1:07 PM, atnaujinta May 26, 2019, 4:50 PM

A.Vaitkus sutiktų vėl vadovauti Klaipėdos jūrų uostui tik tuomet, jeigu pasikeistų Vyriausybė, o susisiekimo ministru nebedirbtų jį atleidęs Rokas Masiulis.

Tai A.Vaitkus vakar pareiškė Vilniaus apylinkės teisme, į kurį kreipėsi prašydamas jo atleidimą pripažinti neteisėtu.

Kovo 25-ąją iš pareigų atleistas A.Vaitkus teisme teigė iki šiol neišgirdęs tikrųjų savo atleidimo motyvų.

Vienintelį susisiekimo ministro motyvą jis sužinojęs iš žiniasklaidos.

R.Masiulis prieš atleisdamas A.Vaitkų sakė, jog jo nešališkumu suabejojo sužinojęs, kad jis sieks Klaipėdos mero posto, o su uostu susijusių įmonių vadovai jam skyrė beveik 9 tūkst. eurų paramą.

A.Vaitkus tvirtino, kad dėl tiesioginio darbo ministras jam neturėjęs jokių priekaištų.

„Ministras tą pačią dieną mane apdovanojo už gerus rezultatus, o po kelių minučių gavau atleidimo pareiškimą be jokių motyvų“, – „Lietuvos ryto“ televizijai teigė A.Vaitkus.

A.Vaitkaus teigimu, jam pasitraukiant Klaipėdos jūrų uosto direkcija buvo pelningiausiai dirbanti uosto direkcija Europos Sąjungoje, o uostas – pelningiausias Baltijos jūroje: „Todėl ir tą dieną, kai buvau atleistas, ir dabar galiu teigti, kad tai yra politinis susidorojimas.“

„Lietuvos rytą“ pasiekė informacija, kad, likus kelioms dienoms iki A.Vaitkaus atleidimo, vykusio Klaipėdos jūrų uosto direkcijos valdybos posėdžio stenograma galėjo būti suklastota.

Pagal garso įrašą surašyta posėdžio stenograma ir to paties posėdžio protokolas, kurį vėliau pasirašė uosto valdybos pirmininkas Nerijus Udrėnas, – visiškai skirtingi.

Pagal įrašus darytoje stenogramoje nurodyta, kad keli valdybos nariai, tarp jų ir Susisiekimo ministerijos atstovas Saulius Kerza, neįžvelgė jokios rizikos ir problemų A.Vaitkui toliau eiti savo pareigas.

Visiškai priešingai nurodyta uosto valdybos pirmininko N.Udrėno pasirašytame protokole: „Dauguma valdybos narių išreiškė abejonę A.Vaitkaus gebėjimais tinkamai ir visa apimtimi vykdyti pareigas dėl reputacijos, rizikos įmonei ir efektyvaus uosto valdymo.“

Kovo mėnesį vykusiuose savivaldos rinkimuose su valstiečių sąrašu A.Vaitkus pateko į Klaipėdos savivaldybės tarybą, tačiau mero rinkimus per antrąjį turą pralaimėjo Vytautui Grubliauskui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.