Lietuviams įprasta – vasaros sezoną Palanga atidaro pliaupiant lietui

Palanga

E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

2019-06-01 12:22, atnaujinta 2019-06-01 12:26

Nors vakar prasidėjusią tradicinę kurorto šventę „Myliu Palangą“ paženklino lietus, tai palangiškiams ir miesto svečiams nė kiek nesugadino šventiškos nuotaikos. Šventę pradėjęs ir visas tris savaitgalio dienas truksiantis kermošius „Palangos Juzė“ į kurortą sukvietė daugiau nei šimtą įvairių amatininkų, kepėjų, audėjų, kalvių, juvelyrų, įvairiausių skanėstų gamintojų.

Šį kartą Vytauto gatvėje išrikiuotos prekeivių palapinės nuo J.Basanavičiaus gatvės buvo patrauktos link šokančio fontano aikštės ir ją apjuosusios nutįso Jūratės gatve. Taip šventės renginiams buvo atvertos kurhauzo ir Koncertų salės erdvės. O renginių šiandien netrūks. Jie išsibarstę po kurorto centrą, J.Basanavičiaus gatvėje, Jūratės ir Kastyčio skvere ir ant jūros tilto. Mieste aidės linksma muzika, šurmuliuos karnavalinės eitynės, vakare šventės svečius prie jūros sukvies koncertas, o šeštadienį užbaigs fejerverkas nuo jūros tilto.

Panevėžys

Telefoninių sukčių auka tapo Vilniaus gatvėje gyvenanti 82 metų panevėžietė. Sulaukusi telefono skambučio moteris patikėjo, kad kalba su anūke. Pastaroji pareiškė, kad pateko į bėdą. Baisios žinios išgąsdinta pensininkė net neklausė, kas nutiko.

Toliau pokalbį tęsė „policininkas“. Jis pareiškė, kad nemalonumus galima užglaistyti pinigais. Patikėjusi apsimetėliais panevėžietė sutiko padėti. Netrukus į buto duris paskambino nepažįstamas vyriškis. Jam šeimininkė atidavė 1,8 tūkst. eurų.

Marijampolė

Poezijos parke į tradicinę akciją „Žydintis tiltas. Padovanok miestui gėlę“ susirinko gausus būrys marijampoliečių, atsinešusių ryškiaspalvių pelargonijų, kuriomis apsodino tilto per Šešupę turėklus. Ši šventė vyko jau dešimtą kartą. Į ją kasmet renkasi vis daugiau miesto grožiui neabejingų žmonių.

Margaspalvėmis gėlėmis apsodintas tiltas akį džiugins iki pat rudens šalnų. O kaimynystėje gyvenantys vilkaviškiečiai gėlėmis apsodina net tris tiltus per Šeimenos upę.

Marijampolė

Sūduvos sostinėje prasidėjo penktasis profesionalios muzikos festivalis „Šv.Jurgio meno sezonas“. Jį atidarė pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ ir jauni, tačiau Lietuvoje jau žinomi dainininkai.

Festivalio iniciatorius bei organizatorius – operos dainininkas Edmundas Seilius, kilęs iš Marijampolės. Birželio mėnesį marijampoliečiai bei miesto svečiai kviečiami nemokamai apsilankyti 10-yje įvairaus žanro koncertų.

Marijampolė

Šį savaitgalį vykstančių Miesto dienų išvakarėse dviračių sporto entuziastai organizavo akciją „Minam už Marijampolę“. 150 įvairaus amžiaus dviratininkų 16-os kilometrų trasą įveikė be traumų.

Marijampolės kempingą pasiekę dalyviai buvo pavaišinti ledais, stebėjo vandens dviračių lenktynes.

Jungėnai

Netoli Kalvarijos esančio kaimo gyventojai užvakar per pietus pastebėjo į šulinį įkritusį šunį ir paprašė ugniagesių pagalbos. Virve apsirišęs gelbėtojas nusileido į 4 metrų gylį ir ištraukė gyvą nelaimėlį.

Kadangi atviras šulinys kėlė pavojų ir žmonėms, ugniagesiai gelbėtojai pasirūpino, kad jis būtų uždengtas.

Vilnius

Vakar prieš pietus Laisvės prospekte, ties sankirta su Žemynos gatve, į kairę sukantis pavėžėjimo bendrovės „Bolt“ automobilis „Toyota“ susidūrė su tiesiai važiuojančiu „Mitsubishi“.

Pastarasis po smūgio apvirto. Greitosios pagalbos medikai apvirtusio automobilio vairuotoją išvežė į ligoninę.

Virsdamas automobilis nulaužė šviesoforą, tad kuriam laikui išsijungė ir kiti čia esantys šviesoforai.

Biržai

Miesto pakraštyje, Vytauto gatvėje, buvo apvogti šalia esantys du garažai. Į vieną jų vagys pateko laužtuvu išlaužę duris, o antrojo – numušė spyną. Viename garaže nusikaltėliai vertingų daiktų nerado. Juos sudomino tik oro kompresorius, todėl įsibrovė į gretimą garažą. Ten vagišiai aptiko kroso motociklą.

Tokie sportui skirti motociklai nepritaikyti važinėti viešais keliais, todėl neregistruojami, o tai itin paranku ilgapirščiams. Taip lengviau sumėtyti pėdas ir nesudėtinga grobį parduoti.

Biržai

Motociklais besidomintis 52 metų biržietis jau kurį laiką ieškojo nusipirkti BMW markės kelioninio motociklo. Prieš pusantro mėnesio naršydamas po užsienietiškus tinklalapius vyras aptiko skelbimą apie Airijoje parduodamą motociklą. Susisiekęs su pardavėju jis sutarė kainą ir pinigus pervedė į nurodytą užsienietišką banko sąskaitą.

Motociklo savininkas pažadėjo prekę biržiečiui išsiųsti, tačiau praėjus sutartam laikui jis nieko taip ir negavo. Supratęs, kad buvo apgautas, vyras parašė pareiškimą policijai.

Rokiškis

Į svečius pas kaimyną užsukusi 38 metų moteris rado susirinkusią margą kompaniją. Vyrai ir moterys uoliai kėlė alkoholio taureles, tad greitai apgirto. Tuomet sugėrovai ir susipyko. 28-erių moteris ir 44 metų vyras ėmė spardyti ir rankomis daužyti viešnią. Smūgiai kliuvo į veidą. Moteriai išmušti keli dantys, prakirsta lūpa, sumuštas veidas.

Per muštynes nukentėjėlė nesėdėjo sudėjusi rankų ir aktyviai reiškėsi. Vėliau pareiškimą policijai parašiusi 28 metų įtariamoji pasiskundė, kad ji irgi buvo sumušta.

Klaipėda

Klaipėda ir Japonijos Kudžio miestas prieš 30 metų pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Ta proga į uostamiestį atvyko Kudžio mero Joji Endo vadovaujama 35 žmonių delegacija.

Svečiai dalyvavo Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos projekto „Japoniškas sodas“ pristatyme ir kapsulės įkasimo ceremonijoje. Vidiniame tarnybos kieme bus sukurtas japoniško stiliaus sodas. Taip pat pristatytas sumanymas šalia Žvejų rūmų pasodinti sakurų parką.

Klaipėda

Į miesto savivaldybę nuolat plaukia gyventojų skundai dėl vietų automobiliams daugiabučių namų kiemuose trūkumo. Nepasitenkinimas reiškiamas ir dėl likimo valiai paliktų ir pamirštų mašinų – tokių skundų kas savaitę gaunama apie dvidešimt.

Ši problema šiemet bent iš dalies bus išspręsta – daugiabučių kiemuose bus papildomai įrengta 671 vieta lengviesiems automobiliams. Daugiausia jų atsiras Debreceno, Kuncų, Liubeko, Vingio, Dzūkų, Panevėžio gatvėse, Taikos prospekte.

Ukmergė

Išvaizdą neseniai pakeitęs Vilniaus gatvės tiltas per Šventąją ukmergiškiams sukėlė įvairių nuomonių. Ne visiems patinka naujoji jo turėklų spalva. Tačiau labiau nei ji žmones domina, kada gi pagaliau jis bus pradėtas tvarkyti.

Dar 2015 m. nustatyta, kad tiltą reikia iš esmės rekonstruoti – jis smarkiai susidėvėjęs.

Paaiškėjo, kad konkursas tiltui tvarkyti bus skelbiamas tik 2021 m., o po to dar porą metų bus remontuojamas.

Šiauliai

Ketvirtadienį maršrutiniame autobuse pargriuvusios susižalojo trys moterys, jos patyrė lūžius ir galvos sumušimą.

Nelaimė 8 val. 35 min. įvyko Aušros alėjoje, kai miesto autobuso vairuotojas staiga stabdė. Trys autobuso keleivės griuvo ir susižalojo. 16 metų mergina patyrė galvos sumušimą bei smegenų sukrėtimą, 81-erių moteriai lūžo šonkauliai. Jos gydomos ligoninėje. 49 metų moteriai lūžo dilbis. Ji paleista į namus.

Alytus

Prie Šaltinių pagrindinės mokyklos vis privažiuoja pilkos spalvos BMW markės automobilis, jame sėdintys vyriškiai siūlo parvežti moksleivius namo ar tiesiog kartu pasivažinėti.

Tokius pasakojimus pastarosiomis dienomis girdi ir Alytaus moksleivių tėvai, ir mokyklos bendruomenė. Kokie tų vyrui kėslai ir tikslai – nežinoma. Prie mokyklos pradėjo budėti mokytojai, jie stebi įtartinus automobilius.

Alytus

Kol alytiškiai dirba ar išeina į miestą susitvarkyti reikalų, į jų namus braunasi vagys. Kad bandyta įsibrauti į butą Statybininkų gatvėje, 38 metų jo savininkė pastebėjo po 14 valandos, grįžusi iš darbo.

Buto pirmųjų durų spyna buvo išlaužta, apgadintos ir antrosios buto durys. Tačiau ilgapirščiams patekti į namus nepavyko.

Apie 16 valandą į namus Topolių gatvėje grįžusi 85 metų moteris pamatė, kad durų spyna išlaužta, o ėjusi į vidų rado nusiaubtą butą. Iš moters namų niekas nebuvo pavogta.

Anykščiai

Pernai už miesto centre pastatytame lauko ekrane rodytą reklamą Anykščiai uždirbo tik 85 eurus. Lauko ekranas mieste pernai pradėjo veikti gruodį, jam įsigyti iš Anykščių rajono biudžeto išleista beveik 47 tūkst. eurų.

Vos tik įrengtas lauko ekranas sulaukė daugybės kritikos. Anot specialistų ir anykštėnų, jam pasirinkta netinkama Anykščių miesto vieta.

Kėdainiai

Č.Milošo gatvėje ir S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje vėl nuo parazitų gelbėjami kaštonai. Juos naikina keršakandės.

Siekiant išgelbėti kaštonus, jau keleri metai jie kiekvieną pavasarį apjuosiami specialiomis kenkėjų gaudyklėmis. Šiemet jomis apsukta beveik du šimtai medžių.

Pastebima, kad medį apsukus specialia gaudykle kaštonas nukenčia mažiau ir žaliuoja visą jam skirtą laikotarpį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.