Seime sėkmingai užbaigtas pirmasis nemokamų korepetitorių sezonas

Penktadienį, birželio 7 dieną, LR Seime įvyko visuomeninės organizacijos „Kartu tikrai galime“ sezono uždarymo ceremonija. Jau septynis mėnesius šios organizacijos nariai sekmadieniais sėkmingai padėjo 5–8 klasių moksleiviams suprasti mokyklose mokomas sudėtingas temas, atlikti namų darbus bei pasiruošti svarbiems atsiskaitomiesiems darbams. Visa tai organizacijos savanoriai darė visiškai nemokamai.

Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 10, 2019, 2:54 PM

„Kartu tikrai galime“ – visuomeninė organizacija, kurios pagrindinis tikslas – suteikti kiekvienam norinčiam Lietuvos moksleiviui gauti nemokamą pagalbą mokantis, nepriklausomai nuo vaiko socialinės padėties ir finansinių galimybių. Minėtam tikslui buvo sutelkti gimnazistai iš įvairių Lietuvos miestų, kurie tapo savanoriais ir nuo lapkričio mėnesio neatlygintinai padėjo jaunesniems moksleiviams mokytis. Kiekvieną sekmadienį 5–8 klasės moksleivis ateidavo į mokyklą ir dirbdavo poroje su vyresniųjų klasių moksleiviu, kartu su juo aiškinosi visus mokykloje nesuprastus dalykus.

Organizacijos įkūrėjų gimnazistų dėka organizacijos pirmasis užsiėmimas Vilniuje įvyko dar praėjusių metų lapkričio mėnesį. Į jį jau iš pat pradžių susirinko gausus būrys mokytis norinčių vaikų bei jiems padėti pasiruošusių gimnazistų. Sėkmingai startavusi Vilniuje, organizacija žiemą bei pavasario pradžioje išsiplėtė į Kauną, Marijampolę, Šiaulius ir Jonavą – savo sezoną ji užbaigia sėkmingai veikdama penkiuose Lietuvos miestuose turėdama virš 400 savanorių ir taip padėjusi gauti nemokamos korepetitorių pagalbos 250 vaikų.

Birželio 7 dieną LR Seime vykusioje sezono uždarymo ceremonijoje sveikinimo žodį tarė miestų atstovai, rėmėjai, programos vadovai bei pagrindinis organizacijos globėjas, padedantis gimnazistams nuo pat pirmų dienų Seimo narys Algirdas Butkevičius ne tik sveikino savanorius, bet ir jiems dėkojo už įdėtas pastangas, už lyderystę ir darbą savo bendruomenės bei šalies labui.

Nors mokslo metai baigėsi, o vasarą užsiėmimai nevyks, projektas tikrai nežada sustoti. Kitais mokslo metais organizacija ketina įdiegti programą į Klaipėdą, Vilkaviškį, Alytų, Tauragę, Panevėžį. Tikimasi padėti jau dvigubai daugiau moksleivių. O, kadangi svarbu, kad kiekvienas vaikas ne tik galėtų gauti nemokamos pagalbos mokantis, bet ir galėtų turiningai bei prasmingai praleisti vasarą, nepriklausomai nuo savo finansinių galimybių, jau nuo kitos vasaros organizacija ketina pradėti rengti nemokamas vasaros dienos stovyklas.

„Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupė prisideda prie šio projekto viešinimo ir tikisi, jog informacija apie šios organizacijos veiklą pasieks kuo daugiau moksleivių. Nuo rugsėjo registruotis dalyvauti programoje galima bus internetu, svetainėje www.kartutikraigalime.lt. Čia rasite ir daugiau informacijos apie organizaciją bei jos vykdomą veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.