S. Skvernelis tvirtina, kad V. Pranckiečio sutikimo trauktis iš posto prieš derybas negirdėjo

Iš atostogų grįžęs premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje pakomentavo dabartinę politinę situaciją.

Premjeras Saulius Skvernelis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 19, 2019, 3:15 PM, atnaujinta Jun 19, 2019, 4:51 PM

Jis ir dabar nenorėjo atskleisti, ar planuoja trauktis iš premjero posto po išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos.

„Aš visą laiką prisijungęs buvau. Susitikinėju nuolat“, – šypsodamasis žurnalistams atsakinėjo S.Skvernelis, paklaustas apie dalyvavimą koalicijos derybose, bet apie konkrečius postus kalbamasi nėra.

Jis teigė, kad tiki, jog koalicijos sutartį pasirašyti pavyks.

„Matau, kad vyksta pakankamai konstruktyvus darbas, artėjama prie realių darbų, kurie dar gali būti padaryti per likusius pusantrų metų, įgyvendinant Vyriausybės programą ir priemones. Aš tikiuosi, kad pagal tai, koks rezultatas pasiektas, tikėtina, kad sutartis gali būti parengta – reali ir racionali“, – sakė premjeras.

Jis dar kartą pakartojo, kad dar neaišku, kas formuos ministrų kabinetą.

„Jūs jau konstatuojate faktą, kad aš formuosiu būsimą kabinetą. Ankstyvas klausimas, tai ne faktas“, – sakė S.Skvernelis, atsakydamas į klausimą, ar jam teks formuoti ministrų kabinetą.

Žurnalistams premjeras sakė, kad koalicijos derybose visi išsakomi pasiūlymi yra svarstytini.

„Siūlymai atitinka Vyriausybės programą, kai kas gal norėtų greičiau, daugiau, ypatingai kalbant apie vaikų pinigus. Tai betarpiškai susijęs su valstybės biudžetu. Bet matysime rudenį dėl konkrečių skaičių, ką mes galėtume realiai įtvirtinti kitų metų biudžete. Esminis principas, nuo kurio nenoriu bėgti – fiskalinės drausmės laikymasis, to ir laikysimės. Visi pasiūlymai, kurie teikiami, yra svarstytini ir diskutuotini“, – sakė S.Skvernelis.

Jis sakė, kad ministrui nėra būtina sąlyga būti partijos nariu.

Ministras pirmininkas sakė, kad optimistinis variantas – dėl koalicijos susitarti dar šią savaitę. Bet skubos, kaip pabrėžė jis, nėra. 

Pasak jo, pasirašyti sutartį laiko yra iki išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos liepos 12 dieną.

„Optimistiniai variantai yra net ir šią savaitę, bet aš manau, nėra didelės skubos, mes turime laiko iki liepos 12 dienos, gal šiek tiek anksčiau, kad prisiekus naujam prezidentui jau būtų konstatuotas faktas, jeigu yra valdančioji koalicija, kiek ją žmonių sudaro, ir kad ta valdančioji koalicija gali turėti veiksmingą Vyriausybę“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

Jo teigimu, „nereikia verstis per galvą“, kad koalicijos sutartis būtų pasirašyta kuo anksčiau.

S. Skvernelis taip pat sakė, kad ant koalicijos sutarties turėtų pasirašyti kiekvienas joje dalyvausiantis Seimo narys.

„Tai, kas bus pasirašyta, reikės įgyvendinti, o įgyvendinimui reikės ir mygtukus Seime spaudyti“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Jis sakė, kad jokio spaudimo iš politinių partijų nejaučia.

„Aš neturiu jokio spaudimo dėl terminų. Yra numatytos procedūros, jų bus laikomasi, dar nėra daugumos, apie ką mes kalbame“ , – kalbėjo premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, artėjant liepos 12 – ajai, kuomet Vyriausybė grąžins įgaliojimus, nė su vienu ministru nekalbėjęs apie tolesnes jų darbo Ministrų Kabinete galimybes.

„Nekalbėjau aš su kiekvienu ministru, nes tai yra ankstyvas pokalbis, kadangi ir aš pats negaliu kalbėti... Bet kada bus reikalas – mes kalbėsime. Su ministrais mes nuolatos diskutuojame dėl darbų, dėl iššūkių, dėl prioritetų, dėl stringančių darbų. Todėl aš galiu pasakyti, kad didesnių, esminių priekaištų, kad sakyčiau, jog tas žmogus kategoriškai negali toliau dirbti ir turi eiti iš Vyriausybės, tikrai neturiu nė vienam ministrui“, – trečiadienį Vyriausybėje sakė premjeras.

Daug klausimų kilo dėl Seimo pirmininko posto dalybų – S.Skvernelis teigė, kad gal ir norėtųsi daugiau, bet kartais realybė būna visai kita.

„Tai yra derybų klausimas. Tai jau yra antras žingsnis po pagrindinės sutarties pasirašymo. Visą laiką norėtųsi kuo daugiau turėti, bet yra ir realybė. Derybinės pozicijos yra tokios, kad kas daugiau išsiderės, tas ir turės“, – apie Seimo pirmininko kėdę kalbėjo premjeras.

Komentuodamas „tvarkiečių“ lyderio Remigijaus Žemaitaičio teiginius, kad su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu buvo susitarta, jog pastarasis po derybų dėl valdančiosios daugumos formavimo paliks užimamą postą, premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad tokio sutikimo iš V. Pranckiečio pats nebuvo girdėjęs.

„Seimo pirmininko posto diskusijoje kalbėjausi ir aš, bet niekada negirdėjau jokio žodžio arba pasiryžimo trauktis iš posto. Bent jau su manimi apie tai Seimo pirmininkas nekalbėjo ir negirdėjau, kad apie tai būtų kalbama“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad šiuo metu dėl valdančiosios koalicijos derasi keturios politinės jėgos Seime: valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovai, partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai ir Lenkų rinkimų akcijos parlamentarai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.