Seimo valstiečio A. Kirkučio noras vadovauti ligoninei stebina A. Verygą, bet ne R. Karbauskį

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga stebisi Seimo valstiečio Algimanto Kirkučio sprendimu dalyvauti Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus konkurse.

Karbauskis Ramūnas, Veryga Aurelijus,<br>M.Patašiaus nuotr.
Karbauskis Ramūnas, Veryga Aurelijus,<br>M.Patašiaus nuotr.
 Aurelijus Veryga, Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Aurelijus Veryga, Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Aurelijus Veryga, Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Aurelijus Veryga, Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algimantas Kirkutis<br>T.Bauro nuotr.
Algimantas Kirkutis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 19, 2019, 8:49 PM

BNS ministras tikino nežinojęs apie kolegos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijoje Seime sprendimą siekti šių pareigų ir tvirtina, kad tai jam pačiam gali sukelti interesų konfliktą.

„Aš su kandidatais apie jokius planus nešneku, nėra prasmės to daryti, pirminėje atrankoje ir nedalyvauju, tik dalyvausiu ten, kur bus du atrinkti kandidatai. Nespėliokime, bet manau, kad tai (kad jis yra valstiečių frakcijoje Seime – BNS) trukdys ir tai bus akivaizdus interesų konfliktas“, – trečiadienį BNS tvirtino ministras.

„Aš jo vietoje nebūčiau dalyvavęs“, – pridūrė jis.

Konkursas į ligoninės vadovo pareigas vyks ketvirtadienį. Apie tai, jog jame dalyvauja, pranešė pats A. Kirkutis. Iki patekdamas į Seimą jis Jūrininkų ligoninėje dirbo gydytoju, buvo Širdies aritmijos diagnostikos ir gydymo laboratorijos vedėjas.

Kolegos sprendimui neprieštarauja ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis ir tikisi, jog konkursas bus skaidrus.

„Normaliai (vertinu – BNS), aš apie tai žinau. Seimo narys, kaip ir kiekvienas Lietuvos pilietis, jei įstatymai tai leidžia, gali dalyvauti bet kuriame konkurse. Jis yra pats gydytojas, puikiai ten žinomas, konkursas yra atviras, skaidrus, aš tikiuosi (...), manau, kad laimės, kas bus stipriausias. O ar jis, ar ne – negaliu atsakyti“, – BNS sakė R. Karbauskis.

Pagal naują tvarką, per pirmąjį etapą vertinimo komisija atrinks geriausius pretendentus, o per antrąjį etapą su geriausiaisiais kandidatais susitiks sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Anksčiau tokie susitikimai rengiami nebuvo.

Anot A. Verygos, nėra numatyta procedūros, kaip jam tektų elgtis, jei tarp atrinktųjų pretendentų bus asmuo, jam keliantis interesų konfliktą.

R. Karbauskis nemato problemos dėl A. Kirkučio noro parlamentaro kėdę iškeisti į ligoninės direktoriaus pareigas

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis nemato problemos dėl šios frakcijos nario profesoriaus Algimanto Kirkučio dalyvavimo konkurse eiti Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus pareigas.

„Tai normalu, aš apie tai žinau. Seimo narys, kiekvienas Lietuvos pilietis, jeigu įstatymas leidžia, gali dalyvauti bet kokiame konkurse. Jis pats yra gydytojais, puikiai žinomas ten. Konkursas atviras, skaidrus, aš tikiuosi, visi konkursai dabar darosi skaidrūs, skirtingai negu ankstesniais laikotarpiais. Manau, kad laimės konkursą tas, kuris bus stipriausias, ar tai jis ar ne – tai negaliu pasakyti“, – trečiadienį po Seimo „valstiečių“ frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.