Seimo opozicija reikalauja atsakymų iš ministro K. Mažeikos

Dešimt skirtingoms opozicijos frakcijoms priklausančių parlamentarų kviečia aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką artimiausiame Seimo posėdyje pateikti atsakymus dėl susidariusios situacijos aplinkos srityje. 

 K.Mažeikai gali tekti atsakyti į Seimo narių klausimus.<br> T.Bauro nuotr. iš archyvo
 K.Mažeikai gali tekti atsakyti į Seimo narių klausimus.<br> T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2019, 12:16 PM

Parlamentarai pranešime teigia, kad aplinkos srityje, ypatingai miškų sektoriuje, yra įsivyravęs chaosas, galimas neskaidrumas ir verslo interesų protegavimas. 

„Miestų medžių kirtimo vajuje, kai visuomenė ir taip yra sunerimus, didinami valstybinių miškų kirtimai, užsimota skatinti kirtimus privačiuose miškuose. Ypač daug klausimų kelia dirbtinai sumažinta medienos kaina, dėl kurios valstybė kasmet gali netekti 70 mln. eurų pajamų“, – sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. 

K. Mažeikos klausiama, ar ketinama imtis iniciatyvos taisyti, kaip teigiama, klaidingą sprendimą dėl valstybinių miškų kirtimo kvotų padidinimo, domimasi sprendimu 20 proc. sumažinti valstybinių miškų medienos kainą, klausiama, kodėl, parlamentarų teigimu, nebuvo atsižvelgta į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), Vyriausybės Teisės grupės ir Valstybinių miškų urėdijos (VMU) pastabas. 

Kreipimesi Seimo nariai taip pat prašo K. Mažeiką pasiaiškinti dėl jo ryšių su medienos perdirbimo įmone „Juodeliai” bei ketinimo perkelti VMU būstinę į jo vienmandatę rinkimų apygardą Kazlų Rūdoje. 

Aplinkos ministro prašoma atsakyti į klausimus dėl mažinamų Kauno vandenviečių teritorijų bei geriamo vandens trūkumo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.