A. Armonaitė: „Tikimės, kad ir politiniuose oruose turėsime gaivaus oro gurkšnį“

Birželio pradžioje įkurta liberali jėga „Laisvės partija“ rugsėjo 8 d. Žirmūnų vienmandatėje apygardoje vyksiančiuose rinkimuose rems Rimos Olberkytės kandidatūrą. Ketvirtadienį ryte vykusioje spaudos konferencijoje partijos steigėjai Aušrinė Armonaitė ir Remigijus Šimašius taip pat neslėpė dėliojantys pagrindines programines nuostatas artėjantiems 2020 m. Seimo rinkimams.

Aušrinė Armonaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Šimašius.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius.<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Šimašius.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius.<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė ir Remigijus Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė ir Remigijus Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 10:27 AM

Remia laisvės ir atsakomybės idėjas

Kadangi rugsėjį vyksiančiuose rinkimuose į Seimą Žirmūnų vienmandatėje apygardoje „Laisvės partija“ dalyvauti negali, nes po jos registracijos nebus praėjęs privalomas pusės metų laikotarpis, šiuose rinkimuose partija rems save išsikėlusią R.Olberkytę, kuri kartu yra ir viena iš partijos steigėjų.

Rinkimus Žirmūnų vienmandatėje apygardoje teko rengti po to, kai per 2016 m. šioje apygardoje į Seimą išrinkta Aušra Maldeikienė per gegužį vykusius Europos Parlamento rinkimus buvo išrinkta atstovauti Lietuvai šioje institucijoje.

„Šiandien mes norime pranešti džiugią žinią tiek visiems liberaliai mąstantiems žmonėms, tiek Žirmūnų apygardos gyventojams“, – taip žinią apie R.Olberkytės kandidatūrą pranešė „Laisvės partijos“ pimininkė Aušrinė Armonaitė. R.Olberkytė buvo pristatyta ketvirtadienį rytą vykusioje spaudos konferencijoje „Laisvės partijos dalyvavimas 2019 m. Seimo rinkimuose“.

Prisistatydama R.Olberkytė teigė, kad ilgą laiką dirbo viešųjų ryšių ir rinkodaros srityje, o pagrindinis jos tikslas Seime būtų dėmesys šalies socialinei politikai, kuriai, pasak jos, skiriama per mažai dėmesio ir laiko. Kandidatė tikino, kad orientuojantis tik į pašalpų paskirstymą, nesprendžiamos esminės šalies problemos.

Anot R.Olberkytės, apie socialinę politiką reikia kalbėti kaip apie lygias starto galimybes visiems žmonėms, socialinės atskirties mažinimą, lyčių lygybę. Ji tikino sieksianti, kad visi šalies vaikai turėtų vienodas startines pozicijas.

„Man neatrodo normalu, kai nuvažiuoji kur nors į periferiją ir sutinki vaiką, kuris nežino, kas yra modernūs buities prietaisai“, – spaudos konferencijos metu sakė kandidatė į Seimą Žirmūnų vienmandatėje apygardoje.

Kritika esamai politinei situacijai

„Yra tik postų dalybos ir paskutinis pasispardymas, siekiant pasiimti kuo daugiau valdžios“, – taip politines aktualijas ir vykstančias derybas dėl koalicijos apibūdino „Laisvės partijos“ pirmininkė.

A.Armonaitė akcentavo, kad šiuo metu iš politikos yra dingęs turinys.

„Metas sugrįžti prie politinio turinio“, – spaudos konferencijos metu kvietė A.Armonaitė.

Jos teigimu, „Laisvės partijos“ dalyvavimas artėjančiuose Seimo rinkimuose žymėtų pozityvios darbotvarkės atsiradimą, kurioje būtų daugiau dėmesio švietimui, žmogaus teisėms, vidurinei klasei, kuri, pasak A.Armonaitės, Lietuvoje vis dar silpna.

A.Armonaitė taip pat neslėpė, jog tikisi, „kad ir politiniuose oruose turėsime gaivaus oro gurkšnį“.

Pakartotiniai rinkimai vyks ne tik Žirmūnų vienmandatėje apygardoje, bet Gargždų bei Žiemgalos apygardose. Šiose apygardose „Laisvės partija“ savo atstovų neturi. Tačiau, A.Armonaitė tinkino, kad partija yra atvira paremti kandidatus, kurių idėjos atitiktų vertybinę „Laisvės partijos“ partijos liniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.