Seimo narių išvyka į Klaipėdą gerokai nustebino – keliavo uostyti vaistažolių ir stebėti delfinų

Paskutinę karštą dieną šią savaitę Seimo sveikatos reikalų komitetas nusprendė praleisti pajūryje. Seimo nariai sukorė šimtus kilometrų, kad pauostytų vaistažolių, pažiūrėtų kaip nardo delfinai. Esą toks išvykstamasis posėdis į Klaipėdą reikalingas svarstant palaiminti ar ne alternatyviosios medicinos įstatymą.

 Seimo nariai Klaipėdoje mėgavosi vaistažolėmis, o tada vyko pažiūrėti į delfinus.<br> „Lietuvos ryto“ televizijos kadras.
 Seimo nariai Klaipėdoje mėgavosi vaistažolėmis, o tada vyko pažiūrėti į delfinus.<br> „Lietuvos ryto“ televizijos kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 7:52 PM, atnaujinta Jun 28, 2019, 12:18 PM

Tačiau tokia išvyka į pajūrį sulaukė kolegų kritikos.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Reporteris“ užfiksuoti kadrai, kaip politikai uosto vaistažoles.

„Ši terapija į naudą. Papildoma parapija. Žiedų atgaiva“, – įspūdžiais dalinosi jie.

Į Klaipėdą atvyko pusė Sveikatos reikalų komiteto narių. Klaipėdos universitetui priklausančiame botanikos sode jie susipažįsta su daug diskusijų sulaukusia alternatyviąja medicina.

„Ir jūs jaučiate, kada žolė nupjauta kvepia, ramina, užveda. Smagu“, – sakė Sveikatos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Kęstutis Bartkevičius.

Komiteto narė Laimutė Matkevičienė pridūrė: „Nežinau priežasčių, kodėl neatvyko pirmininkė. Atvykome su pavaduotoju. Komanda tikrai darbinga, gana gerai nusiteikusi.“

Kvapai papirko

Alternatyviosios medicinos studijos rengiamos tik Klaipėdos universitete. Universitetui priklausančiame botanikos sode seimūnai užtruko vos pusvalandį, tačiau sako, tiek laiko pakako, kad pakeistų kritišką nuomonę apie alternatyviąją mediciną.

Ir sutinka, kad įstatymą priimti reikėtų.

„Antradienį buvo pateiktas įstatymo projektas, bet jį svarstysime ir tam, kad pažiūrėtume, kas tai yra. Kadangi Klaipėda šiuo atveju – išskirtinis miestas, mes čia ir atvykome“, – teigė komiteto narė Irina Rozova.

„Labai džiaugiamės, kad susipažinę priimsime alternatyvios medicinos įstatymą. Be jokių abejonių tai – ateities medicina. Ji – be chemijos, o tai, manau, kad reiškia sveikesnę visuomenę“, – sakė L.Matkevičienė.

Išvyka nustebino

Pauostę vaistažolių, Seimo nariai išvyko į delfinariumą pažiūrėti, kaip taikoma delfinų terapija.

Vilniuje likęs Seimo sveikatos reikalų komiteto narys Antanas Matulas kolegų išvyką į pajūrį kritikuoja.

„Pasižiūrėjome į programą ir pasidarė keistoka – ar čia yra tos pagrindinės problemos, kurias komitetas turi spręsti važiuodamas 300 kilometrų, – svarstė A.Matulas. – Mes pakankamai dažnai siūlome nuvažiuoti spręsti klausimus su regionais, spręsti problemas, kurios tikrai aktualios žmonėms. Gydytojų trūkumas, eilės, vaistų kompensavimo tvarka – tiems dalykams nerandama vietos.“

Sveikatos reikalų komitetas tikisi, kad Alternatyviosios medicinos įstatymą Seimas priims rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.