Kas, kur, kada: nuo Visagino iki pajūrio

[[ge:lrytas:lrytas:10920174]]

Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Jun 29, 2019, 11:59 AM, atnaujinta Jun 29, 2019, 12:00 PM

 

Vištytis

Poilsiautojų seniai pamėgtame ant ežero kranto įsikūrusiame Vilkaviškio rajono miestelyje atidarytas naujas pėsčiųjų ir dviratininkų takas, besidriekiantis 400 metrų.

Šį projektą finansavo Europos Sąjungos fondai ir rajono savivaldybė. Takas apšviestas, jame įrengti modernūs suolai ir šiukšliadėžės.

 

 

Klaipėda

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje atidaryta paroda „Klaipėdos miesto garbės pilietis Gytis Tiškus. Gyvenimas ir kūryba“. G.Tiškus (1934–2008) – vienas garsiausių uostamiesčio architektų, nuo 1961-ųjų formavęs naujosios Klaipėdos veidą.

Išlikę senieji raudonų plytų statiniai – kareivinės, paštas, mokytojų seminarija – padiktavo jam mintį raudonas degtas plytas naudoti ir statant daugiabučių kvartalus.

Tuo uostamiestis iki šiol išsiskiria iš kitų Lietuvos miestų.

 

Deivoniškiai

Ketvirtadienį po pietų Kalvarijos savivaldybės kaimo gyventojas ugniagesiams pranešė, kad tolumoje mato dūmus, matyt, dega javų laukas.

Į nurodytą vietą atskubėję gaisrininkai neaptiko jokios nelaimės pėdsakų. Paaiškėjo, kad budrų gyventoją suklaidino siaučiantis stiprus vėjas.

Jis nuo pūdymo kėlė didžiulius stulpus dulkių, kurios iš toli atrodė panašios į dūmus.

 

 

Alytus

Dzūkijos sostinėje šią savaitę keturias dienas vyko savanoriška akcija – buvo tvarkomos senosios žydų kapinės.

Talkininkai tvarkė aplinką ir nuo antkapių grandė samanas, kad išryškėtų įrašai.

Šios kapinės jau yra inventorizuotos. Rengiamasi suskaitmeninti duomenis ir išleisti knygą apie Alytaus žydų bendruomenę.

Užvakar nuo agresyvių vyrų nukentėjo dvi alytiškės. 60-metė moteris rytą buvo užpulta namo laiptinėje. Nepažįstamas užpuolikas kelis kartus jai smogė į veidą ir atėmė rankinę su pinigais bei dokumentais. Moteriai prireikė medikų pagalbos. Nukentėjėlė nuostolį įvertino 500 eurų.

49 metų alytiškė buvo priversta vidurnaktį gelbėtis iš savo buto pirmame aukšte, kai per langą įsibrovė neblaivus (2,22 prom.) buvęs jos draugas.

Jis pasivijo į laiptinę išbėgusią moterį ir subadė ją peiliu. Alytiškė gydoma ligoninėje.

 

Panevėžys

Peilio smūgiais baigėsi trijų girtų vyrų susitikimas viename Nemuno gatvės bendrabutyje. Prieš 44 metų panevėžietį stojo du priešininkai: 38-erių Akmenės rajono gyventojas ir jo bendraamžis panevėžietis. Vienas jų išsitraukė peilį ir bedė priešininkui į krūtinę. Dar vienas smūgis kliuvo į pilvą.

Nukentėjėlis atsidūrė Panevėžio ligoninės Chirurgijos skyriuje, o įtariamieji naktį praleido areštinėje. Visi konflikto dalyviai buvo apsvaigę nuo alkoholio.

 

 

Anykščiai

Turizmo ir verslo informacijos centras nusprendė parduoti prieš trejus metus beveik už 39 tūkst. eurų pirktą pramoginį traukinuką.

Teigiama, kad ir anykštėnų, ir atvykstančių turistų pamėgtos transporto priemonės, gabenančios nuo miesto pakraštyje esančio Dainuvos slėnio iki Medžių lajų tako bei Puntuko, variklis yra gerokai per silpnas.

Planuojama įsigyti kitą, galingesnį, traukinuką.

 

Dvarininkai

Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centro sąvartyne plykstelėjo gaisras. Pusę šešių ryto iš atliekų rūšiavimo cecho virstančius dūmus pastebėjo apsauga. Nuo degančių šiukšlių ugnis persimetė į pastatą. Ugniagesiai greitai sutramdė ugnį.

Per gaisrą 20 kvadratinių metrų plote išdegė šiukšlės, apdegė 300 kvadratinių metrų sienos, nuo karščio sutrūkinėjo daug langų. Pastate esantys šiukšlių rūšiavimo įrenginiai liko ugnies nepaliesti. Spėjama, kad šiukšlės užsidegė savaime.

 

 

Kybartai

Trečiadienį per pietus pataisos namų pareigūnai pastebėjo įstaigos link artėjančius du vyrus. Vienas jų nešėsi krepšį. Pareigūnai įtarė, kad atvykėliai krepšį ketins permesti per kalėjimo tvorą, ir nusprendė išsiaiškinti.

Vos vienas pareigūnas pradėjo eiti į vyrų pusę, jie numetė ant žemės tris paketus ir puolė bėgti. Paketuose pareigūnai rado nuteistiesiems ketintų permesti daiktų: 20 vienkartinių švirkštų su adatomis, 4 USB laidus, 21 SIM kortelę ir 13 mobiliųjų telefonų.

 

 

Marijampolė

Sūduvos sostinėje šeštą kartą vyksta meno simpoziumas „Malonny“ (Marijampolė, Londonas, Niujorkas – idėjų migracija). Daug dėmesio sulaukiančio renginio kuratorius, Niujorke gyvenantis dailininkas Ray Bartkus į Marijampolę pakvietė garsius užsienio menininkus.

Jie dalyvauja diskusijose ir ant pastatų sienų kuria piešinius, siūlo miesto savitumą kuriančių idėjų. Iki šiol originaliais darbais pasipuošė 19 pastatų, šiame simpoziume bus kuriami dar trys. Tapyba ant sienų tapo išskirtiniu Marijampolės kultūros ženklu.

 

Breiviškiai

Panevėžio rajone iš tvenkinio ištrauktas 82 metų panevėžietis. Nelaimėlis nuskendo besimaudydamas.

Atskubėję ugniagesių narai jau buvo nereikalingi: žmonės skenduolį ištraukė patys, gelbėtojams liko tik stverti jį rankomis ir iškelti iš vandens.

Vyras buvo nebegyvas.

 

 

Nausėdžiai

Biržų rajone avariją patyrė visureigiu važiuojanti 60 metų moteris. Žvyrkeliu vairuotoja lėkė per greitai ir nesuvaldė automobilio. Nulėkusi nuo kelio mašina vertėsi.

Išdužo visureigio stiklai, buvo aplankstytas stogas. Vairuotojai prireikė medikų pagalbos. Pirminiais duomenimis, jai lūžo koja. Moteris buvo blaivi.

 

 

Jurbarkas

Vydūno gatvėje senųjų kapinių tvorą, įrašytą į Kultūros paveldo sąrašą, tvarkantys darbininkai užvakar vakare aptiko pavojingą radinį – stipriai surūdijusią Antrojo pasaulinio karo laikų granatą RG-42 su sprogdikliu.

Iki pat išnaktų, kol atvyko išminuotojai, prie kapinių budėjo policijos ir ugniagesių ekipažai.

Išminuotojai sprogmenį išsivežė sunaikinti saugioje vietoje.

 

Vileikiškiai

Širvintų rajono kaime esančioje statybvietėje sunkvežimis-betonvežis kliudė ir sužalojo 58 metų darbuotoją.

Pirminiais duomenimis, moteriai sunkvežimio vairuotojas pervažiavo galvą.

Į nelaimės vietą skubiai išsiųsti greitosios pagalbos medikai netrukus pranešė, kad moteris nuo patirtų sužalojimų mirė.

 

 

Vilnius

Vakar rytą Kalvarijų gatvėje, netoli sankryžos su Konstitucijos prospektu, susidūrė prabangus visureigis „Maserati“ ir kur kas kuklesnis „Renault Clio“. Per avariją nukentėjo „Renault Clio“ vairuotojas. 27 metų vyras dėl nosies ir įtariamo žandikaulio lūžių išvežtas į ligoninę.

Avarija įvyko, kai automobilio „Maserati“ vairuotojas, išvažiuodamas iš Lvovo gatvės, nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio „Renault Clio“. Abu vairuotojai buvo blaivūs. Į avariją patekusio „Maserati“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 79 tūkst. 900 eurų.

 

 

Vilnius

Miesto aplinkkelyje, ant viaduko Tūkstantmečio ir Panerių gatvių sankryžoje, ketvirtadienį ryte užsidegė automobilis „Citroën“.

Vairuotojas pasijuto blogai, todėl ugniagesiai jam iškvietė medikus.

 

 

Kaunas

Šilainių rajone ketvirtadienio popietę BMW rėžėsi į „Audi“. Nuo smūgio BMW nuskriejo ant vejos ir apvirto, sužeistas šio automobilio vairuotojas. Nelaimė įvyko judrioje vietoje, Žemaičių plente. Abu automobiliai vyko ta pačia kryptimi.

Sužalotas BMW vairuotojas pajėgė išlipti iš automobilio, medikai jį išvežė į ligoninę. „Audi“ vairavusi maždaug 40 metų moteris per avariją nenukentėjo. Pareigūnai dar negali pasakyti, kas kaltas dėl avarijos, vyksta tyrimas.

 

 

Kaunas

Ketvirtadienio popietę Aukštaičių ir P.Višinskio gatvių sankryžoje susidūrė net keturi automobiliai, vienas jų – „Audi“ – apvirto ant stogo. Per avariją sužeistas „Audi“ vairuotojas.

Eismo nelaimė įvyko „Audi“ vairuotojui nepraleidus pagrindine – Aukštaičių gatve važiuojančio tokios pat markės automobilio. Susidūrus dviem „Audi“, pagrindiniu keliu važiuojantis automobilis nuo smūgio dar rėžėsi į „Volvo“ ir „Mercedes“, o paskui apvirto. Vairuotojo trauma nėra pavojinga.

Žaliakalnio kvartalo ruožas po avarijos buvo laikinai uždarytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.