Kaitra tapo košmaru Kaunui, nors buvo ir gėrio

Tos sijonuotos nagliai šulijos su savo vaikišku optimizmu ne vieną vėsaus oro mėgėją, o tokių Lietuvoje turėtų būti dauguma, nors statistiniai tyrinėjimai ir neatlikti. Bet sveikas protas sako, kad taip turėtų būti.

 A.Jančys.
 A.Jančys.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2019, 7:08 AM

Tos sijonuotos nagliai šulijos su savo vaikišku optimizmu ne vieną vėsaus oro mėgėją, o tokių Lietuvoje turėtų būti dauguma, nors statistiniai tyrinėjimai ir neatlikti. Bet sveikas protas sako, kad taip turėtų būti.

Aišku, taip kritiškai kalbėdami, neturime galvoje konkrečiai Naglio Šulijos asmenybės. Jis – astronomijos, astrologijos ir šiaip žvaigždžių specialistas yra protingas vyrukas, oro prognozes komentuoja stebėtinai blaiviai ir aiškiai.

Tokiu stiliumi: po pietų turėtų lyti, bet jei vėjas pasisuks piečiau, užsitęs sausra. Kitą dieną numatoma keliais laipsniais žemesnė temperatūra, bet jei pasikeis oro masių judėjimo kryptis, oras gali keliais laipsniais dar labiau įkaisti.

Viskas teisingai, pagal šauniojo kareivio Šveiko filosofiją: „Dar taip nebuvo, kad ko nors nebūtų. Vis tiek kas nors bus“.

Tikrai, oro tikrai bus. Bent jau artimiausią šimtmetį, o po mūsų – nors ir Kauno hidroelektrinė lai užlieja miestą?

Ne, taip mąstyti – neatsakinga. Taip pat neatsakinga džiūgauti dėl karštos ir sausos vasaros Kaune – mieste, kuriam grėsė bevandenystė. Taip, akibrokštas – mieste, pro kurį teka trys upės, tyvuliuoja didžiulės Kauno marios, buvo iškilusi vos ne mirties nuo troškulio grėsmė. Įvairiuose Kauno mikrorajonuose, ypač Vilijampolėje, pradėjo trūkti vandens, o „Kauno vandenys“ nudavė užsikimšę ausis makaronais ir kauniečių skundų negirdėję.

Tiesa, gavę pylos (turbūt nuo mero?) staiga ausis atsikimšo, skundus išgirdo ir puolė prisiekinėti, kad nors karščiai stotų tokie kaip Australijoje, kauniečiai troškuliu tikrai nemirs.

Vis tik karšta vasara, be ekologinių grėsmių, turi ir savaip teigiamų ypatybių. Pavyzdžiui, vakarais Kauno senamiestis tampa moteriškų madų demonstravimo podiumu po atviru dangumi. Moterys ir merginos vilki labai trumpomis ir labai stilingomis suknelėmis. Į kai kurias pažiūrėjus nublanksta Europos didmiesčių gražuolių apranga. 

Dieną akį pamalonina bikinių paradas Lampėdžių, Kauno Marių, Panemunės paplūdimiuose. Spalvingų, stilingų ir atviro sukirpimo maudymosi kostiumėlių paradas.

Ne, karšta vasara ne visuomet blogis, kai pagalvoji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.