R. Dagys stabdo narystę konservatorių partijoje, mintyse – nauja politinė jėga

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys, parlamentaras Rimantas Jonas Dagys nusprendė suspenduoti savo narystę šioje partijoje. Jis planuoja kurti naują politinę jėgą. Apie tai parlamentaras paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

Rimantas Jonas Dagys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimantas Jonas Dagys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2019, 1:12 PM

„Dėl savo sprendimo suspenduoti narystę partijoje, po TS-LKD vadovybės nedemokratiško „valymosi“ nuo kitaminčių partijoje, ir ypač dėl išsakytų motyvų dėl vertybinių nuostatų, per pastarąsias savaites sulaukiau daug dėmesio ne tik iš kolegų politikų, bet ir, gal kiek netikėtai, iš daugelio su politika nesusijusių, bet aktyvių žmonių“, – rašė politikas. Jis pabrėžė, kad tokio didelio palaikymo nė nesitikėjo.

„Esu katalikas ir mano gyvenimas yra susietas su noru nuosekliai susigrąžinti krikščioniškas vertybes į mūsų viešąjį gyvenimą. Mano pasirinktas saviraiškos ir Tiesos liudijimo būdas – politika. Tad liksiu šiai savo krikščionio ir atsakingo politiko misijai ištikimas iki galo. Taigi: lieku politikoje“, – teigė R.J.Dagys.

„Ar prisidėsiu prie partijos kūrimo? Neslėpsiu, kad gavau daug padrąsinančių žinučių imtis kurti politinį judėjimą krikščioniškosios demokratijos tradicijų pagrindu.

„Akivaizdu, kad dabartinė TS-LKD vadovybė realiai nebesivadovauja krikščioniškąją doktrina ir jos veikimo būdai partijos viduje yra toli nuo demokratijos standartų. Visiems tikriausiai akivaizdu. Kad jos imituota diskusija apie vertybes prieš tai gąsdinimais nutildant oponentus didelės vertės neturi. Tad objektyviai Lietuvos politinėje erdvėje partijos, kuri turėtų stiprų vertybinį pamatą, kuris savu laiku sukūrė Vakarų civilizaciją nebeliko“, – socialiniame tinkle rašė parlamentaras.

Jis tvirtino, kad tokia jėga yra būtina. Ir yra pasiryžęs prisidėti prie jos kūrimo.

„Esu įsitikinęs, kad privalu nuosekliai sugrąžinti politiką prie prigimtinės tiesos, grįsti ją krikščionišku žmogaus orumo supratimu, jos socialiniu mokymu. Kiti keliai per pastaruosius dešimtmečius atskleidė savo ribotumą ir ydas. Visą tai apmąstęs, suprasdamas, kad sėkmė nėra garantuota, bet poreikis naujai jėgai egzistuoja ir jos reikalauja pati situacija, priimu šį iššūkį ir skirsiu jam visas savo jėgas. Matau, kad jau yra subrendusi jaunoji karta, kuri nori sugrąžinti tradicines vertybes ir pagarbą žmogui į viešąjį ir politinį gyvenimą. Yra ir gyvenimo išminties sukaupusių to paties siekiančių žmonių. Padėti jaunimui pakeisti Lietuvos politinį gyvenimą laikau savo ir savo kartos atstovų pareiga“, – „Facebook“ rašė jis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad birželio mėnesio pabaigoje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumas trečiadienį patvirtino Rimantui Jonui Dagiui skirtą sankciją: kaip partijos kandidatas jis negalės dalyvauti kituose Seimo rinkimuose.

R. J. Dagys nubaustas už sprendimą neatšaukti parašo po pernykšte „valstiečio“ Mindaugo Puidoko registruota įstatymo pataisa dėl vaiko teisių apsaugos bei nederamų pasisakymų apie kolegas Seime, įskaitant partijos kandidatę į prezidentus Ingridą Šimonytę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.